sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Mieletön vkonloppu Lahdessa ja Mikkelissä!

Tää oli kyllä pitkästä aikaan aivan super-vkonloppu, näitä lisää! 
Tän vkonlopun ajokki!

Aloitetaan vaikka eilisestä eli Lahden KV-näyttelystä. Sinne lähdettiin kukonlaulun aikaan ajelemaan Merrin ja Muskan kanssa. Oltiin kasin aikaan perillä, sillä halusin Merrille ihan reilusti aikaa rauhoittua näyttelyalueelle. En oo muuten koskaan saanut autoa noin lähelle eli jotain muutakin hyötyä aikaisesta tulemisesta. Kun olin saanut häkin ja muutkin tavarat paikoilleen niin rupesin selaamaan näyttelyluetteloa, huh huh. About 100 shelttiä ja joukossa aika kovia nimiä. Nooo... Kävin hieman kävelemässä alueella ja tuskailin jo silloin Merrin häntää. Meinasi jo tuskahiki nousta otsalle kun aattelin taas sitä lipputankoa kehässä. Kun palasin takaisin tavaroidemme luokse, laitoin Muskan häkkiin ja Merrin nostin häkin päälle harjattavaksi. Puunasin Merriä ja juttelin siinä samalla vieressäni istuvien naisten kanssa. Toinen heistä oli Seija Lukula Karaatin kennelistä. Tuskailin hänelle Merrin häntää ja heitin ihan vitsinä ett viitsisikö hän esittää Merrin. Ja Seijahan suostui heti! Aivan superia! Seija siis esitti Merrin ja iso kiitos hänelle siitä. Itse olisin ollut aivan pulassa, sillä junnuilla oli eri tuomari laitettu suuren osallistujamäärän takia. Ei ole kovinkaan kivaa revetä kahteen eri paikkaan samaan aikaan.

Tuomarina meillä oli Peter Harsanyi Unkarista. Hän oli aika tiukka tuomari vaikka etukäteen moni varmaan ajatteli ettei nää itä-blokin tuomarit nyt niin tiukkoja ole. Hän käytti aikaa arviointiin ja kovinkaan monelle ei ERIä herunut. AVO-uroksia oli ilmoitettu 20 kpl, ja nyt näin äkkiseltään en muista kuin moni sai ERIn mutt ei kovinkaan moni. Merri esiintyi aivan uskomattoman upeasti, meinasin aivan purskahtaa itkuun kun katselin sitä. Niin upeeta liikkumista häntä oikeassa asennossa ja aivan mahtavat seisomiset. Kyllä se vaan on miun kulta-poika <3. Olin aivan suunnattoman iloinen kun tuomari sanoi excellent. Jess!!! Sitä tultiin hakemaan, se olisi riittänyt! Mutt ei... :) Lisää oli tulossa. Kilpailuluokassa Merri esiintyi vieläkin paremmin ja näytti niiiiiin upealta. Porukkaa karsittiin ja karsittiin kun lopussa oli Merri, Curre (eno) ja pari muuta soopelia. Harmiksemme juuri Curre meni Merrin edelle ja voitti luokan. Merri sijoittui hienosti toiseksi. Sekin olisi riittänyt minulle mutt tuomari antoikin vielä SAn Merrillekin. Aaaakkk! Vielä piti jännittää! Valioluokka meni nopeasti kun tuomari ei kehdannut niitä niin arvostella vaan antoi kaikille ERIn, yllätys! Parasuros kehässä oli upeita uroksia ja meidän Merri-mies. Porukka oli niin hengessä mukana kun kehä oli käynnissä. Ympärillä olijat olivat niin aitoja ja iloisia puolestani. Kun Merri pääsi neljän joukkoon niin huh huh. Ja loppujen lopuksi sitten oli PU3. Axin Robin oli PU1, Curre PU2 ja sai kolmannen sertinsä ja näin enosta tuli FIN MVA. No meillähän se jäi sitten vaan se vara-serti, kolmas sellainen, mutt kyllä se lämmitti mieltä pitkästä aikaan. Tiedän kyllä miten upea Merri on jne, mutt tuo häntä on niin masentanut mieltä ett ette uskokaan miten upeaa oli pitkästä aikaan nähdä Merri todellisessa loistossaan. Kun vaan häntä saadaan kuriin niin Merri on vaan niin upea. Kehän jälkeen moni tuli vilpittömästi onnittelemaan ja kehumaan Merriä. Kyllä se lämmitti mieltä ja voin kyllä sanoa ettei kaikki näyttelyihmiset todellakaan ole mitään selkäänpuukottajia ja kieroilijoita. On paljon sellaisia ketkä iloitsevat aidosti toisten puolesta.

Muskakin oli siis näyttelyssä mukana ja toinenkin esiintyi aivan mahtavasti. Junnut tuomaroi Hanne Laine-Jensen Tanskasta. Hän oli todella tiukka täti ja raakkasi junnuja todella rankalla kädellä. Siellä tuli kuulemma jopa T:kin jollekin. Narttuja oli 13 ja vain 4 sai ERIn, Muska oli yksi niistä :). Vaikka tuomari oli tiukka niin hän arvosteli iän mukaan. Se mikä huomattiin niin merleistä tuomari ei tykännyt, yhtä lukuunottamatta EH:lla ulos. Junnujen voittajaksi tuli messarissa molemmat junior-tittelit voittanut Susadan Ylva, joten ei huonolle hävitty :) Okei me tultiin Muskan kanssa vasta kolmanneksi mutt oon todella tyytyväinen tytön käytökseen. Neiti liikkui paljon paremmin kuin pääsiäisenä ja sain esittää sen seisaaltani (muutaman kerran vaan asetin toisen takajalan paremmin).
Ilmeisesti näistä poseeraussessioista on ollut hyötyä :)

Päivän antina oli siis...
Merrille AVO ERI2 SA PU3 VaraSerti
"2 years old blue dog. Big size. Correct bones. Correct skull and stop. Foreface a little long. Good topline and muscles. Correct forequarters. Good angulations and tail. In the movement well balanced. Good temperament. Nice colour."

Muskalle JUN ERI3
"Feminin, accept. storlek en aning läng, vackert välbalanserat huvud, väl*** ögön och öron, bra parallellitet, korrekt bett, väl*** hals, prima överlinje kors och svans, normalt *** och bak, välförmad bröstborg, rörelse bra fram lite kort bak, bra fäls"

Tänään herättiin sitten taas, monettakohan aamua peräjälkeen, ennen aamu-kuutta ja lähdettiin ajelee Mikkeliin agikisoihin. Olin ilmoittanut Kiian vain molemmille agiradoille ja Merrin kaikille kolmelle. Jos eilen olin aivan huumassa niin tänään sain sitä sitten lisää :). Tavoitteena oli ottaa tänään Kiialle se viimeinen nolla sm-kisoja ajatellen. Se olisi riittänyt mutt lisää saatiin.

Tuomarina meillä toimi Minna Väyrynen ja hän teki todella kivat radat meille. Ei mitään supervaikeita mutt jouhevia, juostavia ja vaan kivoja :).
Ekalla radalla Kiialle tuli harmittava kielto muurilta kun itse ahnehdin liian pitkälle ja sitten vauhti loppui. Merri kaahaili muuten tosi upeasti mutt kahteen ekaan putkeen vaan juuri siihen väärään päähän.
Tokalla radalla Kiian kanssa onnistui oikeastaan lähes kaikki nappiin. Keppien jälkeinen persjättö oli aika jännittävä kun Kiia ekaksi meinas lähteä mukaan vika puolelle mutt tajusi kuitenkin vaihtaa puolta. Ei se näyttänyt radalla mennessä ihan noin täpärältä tilanteelta. En tajuu mikä siinä on niin vaikeaa kääntää sitä omaa päätäkin, on vissiin niskat niin jumissa kun ei pää käänny. Onneksi Kiia hoiti tilanteen kotiin. Tuloksena Kiian kanssa 0-voitto ja eka A-SERTI!!! Menolippu siis sm-kisoihin sekä mm-karsintoihin :) Ihanaa! Tätä ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa! Merrin kanssa toka rata oli kans aivan sairaan upeeta menoa, harmittavasti vaan pikkaisen lepsuilin Aan jälkeen niin Merri sujahti selän takaa väärään päähän putkea. Muuten niin upeeta menoa. Jätkä on kyllä kehittynyt lyhyessä ajassa todella paljon. Ja varmasti viime vkonlopun koulutus herätti myös!
Hyppärillä tein niiston liian hätäisesti ja kielto, muuten Merrin kanssa taas ihan mieletöntä menoa. Ilman kieltoa oltais oltu palkintopallilla mutt ei nyt ajatella sitä. Oon niin tyytyväinen harmaiden menoon ja niiden kanssa kaikki radat olivat niin sujuvia ett niitä olisi voinut vetää vaikka kuinka monta peräjälkeen. Nyt pikkaisen huilitaan ja valmistaudutaan ens vkonloppuun, luvassa ryhmis Parikkalassa lauantaina ja agikisat Kotkassa sunnuntaina.

Kooste kisoista; ensin Kiian radat jonka jälkeen Merrin!1 kommentti:

  1. Hienon näköstä menoa teillä!Ootte kyllä sertinne ansainnu! ;)
    t. Tiina & pikkusheltit

    VastaaPoista