maanantai 9. huhtikuuta 2012

Häntäheikki ja kehittymätön kakara

Näillä sanoilla voisi kuvastaa äärimmäisen hyvin tän päivän esiintyjiä kotinäyttelyssämme. Merri the Häntäheikki ja Muska the Kehittymätön kakara ja aloitteleva Häntäheikki.

Reilu puoltoista kuukautta ollaan harjoiteltu Merrin kanssa hännän kantoa ja voisi sanoa tän päivän perusteella ett aivan hukkaan ovat menneet nekin harkat. Monta nakkia ja juoksentelua parkkihalleissa, parkkipaikoilla ja muilla julkisilla paikoilla aivan turhaan. Sekä miun ett Stiinan kanssa aivan sama lopputulos - häntä aivan täysin lipputankona ylöspäin liikkeissä. Luulin tosissaan ett Stiinan kanssa olis laskenut mutt ei! Oli siis aivan sama kumpi meistä sen vei kehään, joten minä sitten vein. Muuten niin hienoa ja hyvää esiintymistä ja ihan hyvä arvostelukin mutt tuo häntä. Meitä oli avoimessa luokassa viisi; tuomari Leni Finne jakoi 2 x ERI, 2 x EH ja ilmeisesti sitten yhden H kun kilpailuluokassa meitä oli sitten neljä. Merri oli ainut AVO-koira mikä nosti häntäänsä ja heti tiputettiin sitten neljänneksi! Tosi mieltä ylentävää jälleen! Muuten Merri meni niinkuin aina ennenkin, tosi kauniisti ja nätisti käyttäytyi mutt eipä se tässä kohtaa lohduta. Tätä menoa me saadaan jokin ennätys näistä häntä-EH:sta.

Merri: AVO EH4
"ok mittasuhteet, sopiva luusto, pitkä pää, aavistus poskia, hieman erisuuntaiset pään linjat, riittävä kaula, hyvä eturinta, melko pysty lavat, oikeanmallinen rintakehä, hieman jyrkkä lantio, riittävät takakulmat, hyvä väri, oikea askelpituus, hieman ahdas takaa, aivan liian korkea-asentoinen häntä"

Muskan vuoro oli sitten melkein heti perään. Kerkesin just pikaisesti pörhöttämään karvat ojennukseen ja sitten kehään. Aattelin ett takaliikkeistä tulee varmaan sanomista mutt sentään häntä kestää alhaalla. No sanomista tuli hieman muustakin ja lopputuloksena vois sanoa ett täysin kehittymätön kakara. Tuomari antoi meille H. Jopa Marita Axi kysyi ett mistä se tuli ja ihmetteli kovasti miten se noin rankasti arvosteli. Olin edelleen siinä uskossa ett Muska kantoi häntäänsä hyvin. Ja kattia kanssa! Stiina kun tuli luokseni niin kertoi hännän olleen kuin lipputanko. Siis what! Mutt kyllä se vaan oli kun videolta katsoo. Siinä se taas huomasi kun hiemankin on temperamenttia enemmin koiralla niin johan häntä nousee. Harjoituksissa kantoi tosi hienosti mutt nyt kun oltiin uudessa paikassa missä oli kaikkea kivaa niin johan nousi.

Muska: JUN H
"Ok mittasuhteet, sopiva luusto, kevyt kuono-osa, melko puhdas päänkiila, pään linjat voisivat olla yhdensuuntaisemmat, oikea ylälinja, hyvät korvat, niukka eturinta, pysty olkavarsi, vielä kovin kehittymätön rintakehä, voimakkaasti nouseva vatsalinja, niukahkot takakulmaukset, takaraajoissa kannukset, liikkuu ahtaasti ja jäykästi takaa, askel voisi olla pitempi"

Videokooste molempien kehäsuorituksesta

Tässä olisi nyt kolme viikkoa Lahden näyttelyyn, ja nyt tarvitaan jostain planC Merriä ajatellen. En voi itse sitä viedä kehään, eikä Stiinakaan joten nyt pitää kehittää jostain aivan uusi esittäjä jos se vaikka pelastaisi edes sen näyttelyn. Se mitä mie teen Muskan kanssa niin se onkin sitten aivan toinen juttu. Se miten se on kehittynyt niin sille en tietenkään voi mitään mutt ne sen takaliikkeet. Katsottiin jo silloin kerran Einillä ett Muska pitää takajalkojaan tosi suorassa, ei siis koukista kunnolla polveaan. On oppinut liikkumaan niin kun niin pääsee helpommalla. Nyt pitäisi jollain keinulla saada se tajuamaan ett liikkuessa pitää myös koukistaa polvia. Sitä varten vaan pitäisi olla joko kahluuallas, korkea heinikko tai polven korkeuteen pehmeää lunta. Öööö... ei hirveästi juuri sellaista ole näköpiirissä! Pitää varmaan laittaa kuminauhat nilkkoihin ja vetää selän yli niin eiköhän polvet koukistu :)
Ja sitten tietysti on se Häntä!

P.S. Kyllä me käytiin pitkäperjantaina Kiian kanssa aksailemassa mutt siitä hieman myöhemmin lisää

2 kommenttia:

 1. Hyvin tutulta näytti Merrin hännänkanto ;)
  Meidän pitää tehdä joskus treffit samaan näyttelyyn ja vaihtaa koirat ;)..meillä onkin näytön paikka sit ens kuussa..arvelenpa hyvinkin että meidän talven työ on mennyt hukkaan kun kehässä vaikuttaa shelttipojat...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis varmaan treffata jossain ja kokeilla! Miust tuntuu ett kaikkein varmin keino olis kun heivaisin vaan jonkun "vieraan" matkaan ja en tulisi näyttelypaikalle ollenkaan. Olisin vaan kotona hermona puhelimen ääressä odottamassa tuloksia :) Sillä välin harjoitukset jatkuvat uusin eväin!

   Poista