maanantai 30. tammikuuta 2012

Terveisiä Suomen Turusta, ja hieman Liedostakin

Lauantaiaamuna herätys klo 2:15 ja nopeasti kamat kasaan ja autoon. Matka kohti Lietoa alkoi kipakassa pakkassäässä, -19 astetta. Onneksi auto oli mukavan lämmin ja ite olin nauttinut "aamupalaksi" 0,5 litran Battery-tölkin joten mikäs sitä ajaessa. Muutaman kerran pysähdyttiin jaloittelemaan ja hakemaan lisää piristettä eli suklaata huotsikan kaupasta. Matka sujui todella hyvin. Koirat nukkuivat lampaantaljalla auton takaboksissa ja tiellä ei ollut ruuhkaa. Kuka hullu nyt olisikaan liikenteessä siihen aikaan lauantaiaamusta. Hallille saavuimme vähän vaille 8, samoihin aikoihin kun kisojen työntekijätkin. Saatiin tovi odottaa ett pääsin ilmoittautumaan mutt saipahan siinä odotellessa varattua tosi hyvän häkkipaikan ja muutenkin tutkittua paikkoja. Kävimme koiruuksien kanssa reilun aamulenkin jonka jälkeen hallin sisälle virittäytymään tunnelmaan. Hieman jännitti mikä on Kiian vire näin parin kuukauden tauon jälkeen.

1. rata: Aloitettiin agiradalla ja kolmas este tuotti päänvaivaa jo heti rataantutustumisessa. Hieman hankala keppikulma, tiukka avokulma. Itse kulma ei ollut hankala mutt miten selvitä jatkosta niin se tuotti enemmin päänvaivaa. Päätin kokeilla pakkovalssia jotta pääsen keppien toiselle puolelle eikä tartte sitten vaihtaa puolta keppien jälkeen tiukalla valssilla. Ei oikein onnistunut pakkovalssi kun otin sen aivan liian tiukasti enkä antanut Kiialle tilaa tehdä käännöstä kunnolla. Pari mönkään mennyttä lähetystä ja 10 jo kepeiltä. Sitten päästiin vain yksi hyppy eteenpäin kun kosahti. Olis pitänyt tulla hyppyjen välistä niin Kiiahan porhalsi hyvin molemmat hypyt. Loppu rata mentiin sitten vaan kontakteja muistellen ja muutenkin ett saatiin ylimääräiset höyryt pois. Lopussa tuli vielä yksi kielto mutt se oli niin miun oma moka kun ei ollut kunnolla liikettä mukana.

2. ja 3. rata: Agiradalla jatkettiin ja viimeisenä hyppis. Nyt otin uuden taktiikan Kiian kanssa vauhdin ja irtoavuuden lisäämiseksi. Annoin sen räyhätä ja huutaa muiden suorittaessa rataa, mutt sitten kun ei ollut kuin enää pari kolme ennen meitä niin rauhoitin sen täysin. Hyvin näytti toimivan; Kiiassa riitti virtaa ja menoa mutt totteli ohjausta ja käskyjä todella hyvin. Kummallakin radalla meno oli tosi hyvää, kaarrokset olivat kyllä todella pitkät mutt niihin en nyt halunnutkaan puuttua. Pääasia ett Kiia sai suorittaa hyvää ja ehjää rataa. Molemmilta radoilta tuli nolla joten tuplanolla on nyt taskussa. Jippii!!! Aivan uskomatonta kun ajattelee heti tauon jälkeen. Hyvä Kiia!!! Voittajasta jäätiin noin parisen sekunttia ja se meni ihan totaalisesti pelkkiin kaarroksiin. Tällä hetkellä miulle on vaan tärkeämpää ett saadaaan hyviä suorituksia missä on tekemisen meininkiä. Jos rupeen liikaa tiukkaamaan niin Kiialta saattaa helposti vähentyä irtoominen ja sitä en todellakaan halua. Joten tällä tyylillä mennään nyt ainakin tovi.Kisojen jälkeen päästiin shelttilenkille Merrin täyssiskon ja muiden paikallisten shelttien kanssa. Joukossa oli myös serkkupoika Bingley. Hyvin tuli koirat toimeen ja kaikilla menoa riitti. Merri keskittyi välillä vaan Mayan ja muiden naisten liahakointiin mutt kohtuuden rajoissa sentään.

Kuva: Sirpa Saari
Kyllä toisilla oli hauskaa kun pääs kunnolla lumipallojen makuun. Merri hallitsi hienosti ilma agrobatian. Lisää kuvia pääsee ihastelemaan täältä. Lenkin jälkeen käytiin ABC:llä syömässä jonka jälkeen suunnattiin hotellille; Sokoshotel Seurahuone. Hotelli oli tosi kiva ja huonevalinta oli kuin juuri meille tehty, käytävän viimeinen huone missä oli vielä kokolattiamatto. Iltalenkillä käytiin katselemassa hieman Turun nähtävyyksiä, tai oikeastaan hieman Aurajoen reunamia. Iltapalan jälkeen unta ei tarvinnut kauaa odotella vaan kaikki oli aika kanttu-vei jo ysin aikaan. Aamulla herättiin jo 5 aikaan todella pirteänä, oikeastaan koirat mutt ei todellakaan omistaja. Käytin kuitenkin koirat pienen korttelikierroksen kun olivat käyneet illalla niin aikaisin. Tämän jälkeen aamupala koirille ja takaisin nukkumaan. Seuraava ulkoilukerta tarjottiin kasin aikaan, jonka jälkeen oli kaksjalkaisten aamiaisen vuoro. Aah.. kunnon aamiainen, njam. Kyllä sitä tuli ahdettuakin taas kunnolla napaansa. Kyllä sen jälkeen jaksoi lähteä katselemaan hieman tarkemmin Turun tärkeimpiä maamerkkejä esim. Suomen Joutsenta, Turun linnaa. Kevyesti reilu tunti meni tuosta noin vain. Nopeasti takaisin hotellille hakemaan tavarat ja kirjautumaan ulos. Käytiin Sirpan luona moikkaamassa Mayaa, Miroa ja kissoja. Muska löysi niin yhteisen sävelen siskonsa kanssa. Toiset paini sisällä ja juoksentelivat pihalla oikein urakalla. Voi kun toiset nauttivat. Merri olisi niin kovasti halunnut messiin mutt nyt sai tytöt leikkiä aivan keskenään. Kiia keskittyi ruokatarjontaan ja tuijotuskisaan kissojen kanssa, minkä kyllä hävisi :) Kuvia päivän tarjonnasta (vierailu, Mayan ja Muskan leikit, pari muuta shelttiä, Merrin pujottelua, Muskan ja isänsä Teron poseerausta jne.) voi klikata tästä.

Kisapaikalle lähdettiin ajoissa jotta saatiin taas käydä kunnolla lenkillä ja rauhoittua ennen kisasuoritusta. Tavattiin tuttuja ja sukuloitiin uudestaan; tällä kertaa Muskan isän, Teron, kanssa. Oikein mukava tapaus! On isässä ja tyttäressä paljon samaa. Radalla sitten päästiin mittelemään kumpi on parempi, Muskan isä vai velipuoli! Lähdettiin nimittäin vielä peräjälkeen :)

1.rata: Aloitettiin agiradalla. Keppikulma, taas, tuotti hieman jännitystä kun piti miettiä miten saan Merrin vauhdin oikeaksi ettei paahda väärään väliin. No vauhti oli hyvä mutt Merri oli niin innoissaan aloituksesta ett sinkosi pois kepeiltä. Aloitus uudelleen ja loppurata meni aika kivasti. Muistuttelin kontakteja ja tehtiin sellaista varmaa rataa. Ilman keppimöhläystä mukavasti meni. Tulos 5 ja 6.sija

2. rata: Tää rata meni muuten ihan jees mutt putkien edessä kaarrokset valui aivan mielettömästi, aina miun selän taakse. Noita juttuja pitää harjoitella tosissaan ett saadaan sujuvampaa menoa jatkossa. Muuten kivasti eli nolla ja 2.sija ja toka LUVA.

3. rata: Hyppis! Huh huh huh mitä vääntämistä. Videolla ei näytä niin kauheelta miltä itsestä tuntui. Välistävedot ja sen jälkeen hyppysuora ja renkaan jälkeen meno kauempaan päähän putkeen. Oon joskus kerran ottanut harkoissa takaaleikkausta renkaalle ennen putkea mutt siitä on jo aikaa todella reilusti. En uskaltanut kokeilla sitä radalla joten aattelin saada Merrin kääntymään puolivalssilla. Ainut ongelma mikä tuossa oli niin jäin vaan välistävedon jälkeisen valssin takia aivan sikana jälkeen ja sitt mentiin tyyliin odota-odota-mie-tuun-täältä. No mutt saatiin tilanne pelastettua ja rata jatkui. Sitten tultiin suoralle radan toiseen suuntaan. Ohjasin ulkoreunaa pitkin koska pussin jälkeen moni koira oli mennyt vääräänpäähän putkea. Merri oli menossa ihan oikein mutt sitten rupess armoton pyöriminen ennen putkea ja tuomari antoi kiellon. Moni ei olisi antanut mutt minkäs teet. Loppu mentiin sitten niin ja näin. Lopputulos oli sitten se 5 ja voitto! Vain kaksi teki tuloksen, me ja Tero! Pikkaisen jäi harmittamaan tuo putkikielto kun aina niin varma putkikoira on alkanut tekemään noita kieltoja just jos ohjaan ulkopuolelta. Viime harkoissa teki aivan samaa. Pitää vaan alkaa taas vahvistamaan niitäkin.

1 kommentti: