torstai 2. helmikuuta 2012

Nyt se talvi todella alkoi!

Koko joulukuu odoteltiin lunta ja sitä tuli aivan viimeisinä päivinä, tammikuu meni ihan mukavasti pikkupakkasessa ja heti kun helmikuu kolkutteli ovelle niin aaarghh, Siperian pakkaset vyöryy jälleen tänne. Onhan tietysti silloin kaunista, aurinkoista ja ja ja... Ihan sika kylmäääää!!! Uunia lämmitetään kahdesti päivässä, koirat käyvät vain pikkulenkkejä monta kertaa päivässä ja ei päästä aksailemaan. Vasta joulukuu pidettiin taukoa ja voi olla ett helmikuu menee tauon parissa. Nyt se lämmin halli ois aika poikaa! Meillä hallissa on se -10 vähintään ja varmaan kohta jo enemminkin. Pohja ja esteet vetää huurteisiksi niin ei oo mitään järkeä mennä koiran kanssa liukastelemaan sinne, ja muutenkin kun tuon lämpimänä pysyminen on aika suuri haaste.

Meillähän on joka koiralla manttelit ja oli jopa fleecetossuja, mutt ne on jotenkin johonkin hävinneet. Kiiaa ei mantteli haittaa, ja Muskakin on ihan sinut sen kanssa kun pääsee vapaana liikkumaan. Merri ei voi todellakaan sietää minkäänlaisia retonkeja niskassa vaikk miten ne ois vaan hyväksi. Ja muutenkin Merrillä on niin raivostuttavaa pitää manttelia kun pitää koko ajan tarkastaa ett se on nyt varmasti hyvin, ja ettei mahakappale ole valunut liian taakse. Muuten saa lenkin jälkeen pestä manttelin ja mahanalustan kun kultasuihku on mennyt aivan väärään paikkaan eikä sinne hankeen minne oli alunperin tarkoitus. Pitää vissiin ottaa neula ja lankaa (ja ompelukone) ja alkaa hieman tuunata Merrille paremmin istuvaa manttelia. Merrin huomioliivikin on tuunattu juuri hänelle sopivaksi tämän BillyBoyn takia. Sileävatsaiset tytöt on tästä syystä niin mukavia ja käteviä :)

Pakkasten keikkuessa siellä lähellä -25, lenkit on kummasti lyhentyneet mutt niitä pyritään tekemään hieman useammin päivän mittaan. Tammikuun viimeisenä päivänä kävimme nauttimassa ihanasta auringonpaisteesta Hanhiksella, ja lenkki oli mitä mainioin kun Lpr:annan seutu oli säästynyt kovimmilta pakkasilta Laatokasta nousevan vesihöyryn takia. Tai jotain sinne päin ne uutisoi. Sinä päivänä ei ollut kuin -13, joten hetihän sellainen hetki piti hyödyntää. Ei muuta kuin ulkoilemaan kameran kanssa.


Video meidän aamupäivälenkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti