perjantai 27. tammikuuta 2012

Kenraaliharkat ja lihashuoltoa

Tällä viikolla Kiia on päässyt jälleen aksailemaan ja muistelemaan pikkujuttuja. Kiia toimi aivan sairaan hyvin, olin todella ylpeä siitä. Vaikka intoa oli kuin pienessä pitäjässä niin malttoi kuunnella kunnolla ja loppuun asti. Harjoiteltiin pikkaisen hyppykuvioita ja niissä pyörimistä ajatuksissa Heidi Viitaniemen bravuurit. Sitten otettiin keppejä vedätyksellä ja hieman hankalampia lähestymiskulmia, kontaktia puomilla ja mutkaputkeen menoa kun ohjaan "ulkopuolella" ja teen takaaleikkauksen. Siinä kohtaa hurrasin ihan kympillä kun Kiia ei edes miettinyt, meni vaan. Jes! Ilmeisesti tauko tekee hyvää ett intoa on niin paljon ettei se kerkee ajattelemaaan liikaa :) Merrin kanssa tehtiin ihan samoja juttuja mutt, ylläri, sen kanssa saatiin hieman tahkota tuota putkeen menoa kun ohjaan ulkopuolelta. Putkihullu mietti tällä kertaa aivan liikaa, ja ei millään meinannut malttaa mennä putkeen. Ihme tyyppi :). Kepit meni hienosti, varsinkin kun laitoin toka vikaan väliin yhden kaaren muistutukseksi. Loppuun otettiin vielä loppusuora harjoitus kun viime kisoissa loppusuora oli aivan karseeta kaartelua milloin minnekin. Nyt kun Merri on alkanut kääntyä paremmin niin nyt sitten meinaa tuo irtoaminen hieman kärsiä. Sitäkin pitää muistaa vahvistaa säännöllisesti.

Eilen oli jälleen Merrin ryhmätreenipäivä. Teemana oli oma toiveeni, välistävedot. Aloitettiin ihan ekalla 5 esteellä ja lopussa mentiin koko rata. Merri meni heti ekalla kerralla tosi hienosti välistävedot ja ampui putkeenkin pitkän matkan päästä. Jotain omassa tekemisessäni piti viilata joten otettiin uudelleen. Merri meni taas hienosti. Sitten hieman vaikeutettiin ja laitettiin 2 ja 3 hyppy aivan linjaansa ett saadaan kunnon välistäveto. Merri meni aivan superisti kun tein puolivalssin ajoissa ja vielä hieman hidastin suhinalla. 3 ja 4 välissä Merri kerkesi pikaisesti vilkaisemaan taakseen joten käsky olis pitänyt olla sen murto-osa sekunnin aikaisemmin. Huh, tää laji on niin pienestä kiinni! Kun otettiin koko rata niin keppien aloituksen kanssa oli pieniä ongelmia. Merri ei lue keppejä kunnolla vaan tohkeissaan sinkoo mihin väliin vaan. Piti hieman vastakädellä työntää linjaa paremmaksi ja sitten antaa mennä vaan. 8 hypylle tein tiukan valssin ettei linja mee liikaa puomille. 10 päällejuoksu mutt jos pitäisi lähteä täsmälleen samaa aikaan koiran kanssa kontaktilta niin sitten olisi pitänyt hieman linjata paremmin hypylle. Se ei Merrille kovin hyvin sujunut kun se sitten muutti liikaa kulmaa putkelle. Tuli tosi lähestyminen. 12 hypylle piti valssata ja ottaa hyvin haltuun ja hieman pyöristää linjaa puomille. Ekalla kerralla en pyöristänyt tarpeeksi niin kulma ei ollut ihan optimaalinen. Tokalla kerralla pyöristin kunnolla mutt en pitänyt näpeissä joten Merri kaahasi takaisin putkeen. Kyllä se silloin irtosi taas hyvin :)! Kolmennella kerralla saatiin nappi suoritus; hieno pyöristys, suora linja puomille ja kesti hyppysissä. Ja kaiken lisäksi aivan mahtava kontakti!!! Upeaa työtä Merri!
P.S. Pakkasta oli treenien alkaessa -15 ja hallissa -9, joten oli todella tärkeää pitää koira lämpimänä. Käytiin tunnin lenkki ennen treenejä Back-on-Track päällä ja hallilla hölköttelimme koko ajan hallin toisella kentällä kun odottelimme vuoroamme, näin pysyimme lämpiminä. Ei tarvinnyt kauaa paikallaan olla kun rupess heti viluttamaan.  

Tänään on sitten rentoutumispäivä. Suurin syy siihen on Merrin fyssarikäynti, ja toiseksi suurin syy on pakkanen. Aamulla mittari näytti tän talven pakkasennätyksen, -20. Luvassa on siis monta lyhyttä lenkkiä. No mutt siihen fyssarikäyntiin. Merri oli todella hienosti käsittelyssä, makasi kiltisti paikallaan ja muutaman kerran pää nousi ylös kun oli joku pikkaisen tiukempi kohta. Pikkukireyksiä oli ja niihin olin varautunutkin kun miettii miten Merri on muutaman kerran nyt kaatunut kisoissa putkissa. Onneksi mitään sen ihmeempää ei ollut. Pikkaisen nesteytystä lisää, sillä Merri ei ole juonut riittävästi. Tai oikeastaan Merri ei enää kunnolla juo kun nauttii vaan raakaa... Ei muuta kuin reilu annos vettä ruuan sekaan niin se homma hoituu sillä. Kisapaikalla tuo juottaminen onkin sitten aivan toinen juttu. Tonnikala on paras. Sitä pikkaisen veteen niin johan maistuu. Kiiaa pystyy aina huijaamaan mutt Merri ei ole niin ahne vaan käyttää enemmin päätään. Ei oo vaan kauheen kivaa raahata kaiken maailman kisapaikoille ties mitä sillipurkki mukanaan ett suostutaan juomaan, mutt pakko se kai on. Kiialle kelpais raejuustokin mutt se taas ei Merrille kelpaa. Jotkut on suositellut ihan kissojen-pussiruokaa mutt pelkkä ajatus siitä hajusta... yäk!!! Tonnikalalla mennään!

Vkonloppu me sitten vietetäänkin Turun seudulla. Huomen aamuna klo 3 startataan matkaan ja ajetaan ekaksi Lietoon kisaamaan Kiian kanssa. Sitten on vuorossa shelttilenkki Merrin Maya-siskon ja muiden täkäläisten kanssa. Yö vietetään sitten Seurahuoneella ja sunnuntaina ois Merrin kisaurakka. Silloin Muska pääsee tutustumaan isäänsä kun Tero tulee kisaamaan kakkosiin. Saa nähdä kumpi pärjää paremmin, isä vai velipuoli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti