torstai 19. tammikuuta 2012

Ollaan me treenattukin

Sain eilen hieman noottia siitä kun ei oo tullut mitään treenikirjoituksia. Jooo, on hieman jäänyt viime viikolta kun olin niin tohkaisseni tulevasta kisareissusta. Kirjoitetaan nyt sitten hieman takautuvasti näistä treeneistä.

Aloitetaan vaikka viime viikkoisista Merrin treeneistä missä oli aiheena persjätöt. Aluksi tehtiin lämmittelyksi mustat pallukat, jotta päästiin hieman tekemisen meininkiin. Merri teki ihan supertyötä muuten mutt tuo putkesta puomille ei ollut ekalla kerralla oikein sujuva kun yritin sylkkärillä kääntää. Merri meni puomin ali toiselle puolelle ja sitte takaisin. Otettiin uudestaan ja nyt olin itse puomin puolella ja vain pyöräytin ylösmenokontaktille. En henkkohtaisesti hirveästi tykännyt tuollaisesta lähestymiskulmasta kun tuollainen pitäis opettaa aivan erikseen eikä sekoittaa keskelle rataa. Mutt meni se nyt tän kerran. Kepeillä Merri kesti todella hienosti sivuetäisyyttä niin pääsin itse aivan keinun alastulolle asti ja tekemään siihen persjätön ennen vikaa hyppyä. Valkoiset pallukat tuottivat hieman harmaita hiuksia, tai oikeastaan vain ja ainoastaan 6 hyppy. Jätin Merrin kauaksi ekasta hypystä ja itse menin kakkosen kohdalle. Sain tehtyä siihen todella aikaisessa vaiheessa jo persjätön mutt seuraavassa 3-4 välissä ei mitään toivoakaan. Merri tuli yksinkertaisesti niin kovaa kun oli koko suoran verran kerännyt vauhtia. Kyllä Samikin sen huomasi kun pari kertaa oli kokeiltu ett siihen väliin ei oo mitään järkeä lähteä yrittämään. Ohjasin sitten vasempaa kautta putkelle asti. Sitten tultiin 6 hypylle ja sehän oli tarkoitus hypätä puomin puolelta. En tiiä mikä siinä oli mutt Merri ei vaan millään suostunut menemään sitä sieltä puolelta vaikk putkesta tultuaan oli jo valmiiksi siellä, aina koukkasi toiselle puolelle. Ööö... Omasta mielestäni näytin aivan selvästi käsi suorana hyppyä mutt ei. En pystynyt siihen tekemään persjättöä kun meni totaaliseksi nysväämiseksi. Merrikin meni hieman sekaisin koko tilanteesta joten lähdettiin hetkeksi huilaamaan ja kokoomaan ajatuksia. Pieni huili ja otettiin koko pätkä uudelleen, sillä pienellä erolla ett käänsin 6 hyppyä pikkaisen parempaan linjaan ettei se ole niin kuolleessa kulmassa kuin aikaisemmin. Nyt Merri meni hyvin sieltä mistä pitikin ja saatiin hyvä suoritus aikaiseksi. Pikkaisen jäi sellainen vääntämisen maku noista treeneistä mutt se pistää ajattelemaan. Merrin kanssa pitäis harjoitella persjättöjä mutt pitää hieman miettiä millaisessa rataprofiilissa niitä opettaa. Eihän niitä esteitä montaa tarvi mutt ne pitää vaan osata sijoittaa oikein.

Noitten treenien jälkeen pidettiin huilia perjantai ja käytiin kisoissa Hyvinkäällä lauantaina mistä olikin jo juttua. Niissä ei tarvittu persjättöjä :)

 
Sunnuntaina Merri piti lepopäivää, oli hieman väsynyt, kuten oli myös omistajakin. Silti piti raahautua neitien, Kiian ja Muskan sekä Lilin ja Nomin, kanssa hallille treenaamaan. Isompien neitien kanssa otettiin irtoamistreenejä eli toisinsanoen hyödynnettiin Merrin edellistä ryhmätreenirataa. Kerran hyväksi havaittu niin miksi ei käyttää uudelleen :) Otettiin mustat pallukat ensin. Kiia on vielä ollut aika vähäísellä treenauksella joten halusin hieman muistuttaa irtoamista ett saadaan sitten onnistunut suoritus ja näin saan taas vahvistettua Kiian irtoamista. Se aina välillä tuppaa unohtamaan sen. Merkkasin 3 putken ja jätin vielä tennarin palkaksi. Itse olin 2 hypyn ja Aan kulman puolessa välissä jotta olisi suora linja 4 hypylle. Kiialle ei tuottanut ongelmaa tuo putki vaan meni sen läpi ja tuli onnellisena tennari suussaan sieltä. Sitten päätettiin suorittaa koko ratapätkä. Merkkasin putken minne Kiia irtosi todella hienosti ja itse pääsin todella hienosti 4 hypylle. Meinasin ekaksi tehdä jaakotuksen siihen ettei mene mutka liian pitkäksi kepeille päin mutt en sitten tehnyt kun Kiia ei ollut sellaisella raketti tuulella. En halunnut ottaa riskiä ett Kiia tekee kiellon kun jarrutan sen menoa liikaa. Sillä kun tuppaa olemaan sellaiseen taipumus. Keinu meni niinkuin yleensäkin ja sain jopa vietyä putkeen vasemmalta puolelta ohjattuna. Se ei ole todellakaan Kiialle se kaikkei paras ohjaustekniikka, mitä pitäis vahvistaa aivan sikana. Sillä tuppaa vauhti hidastumaan ja loppujen lopuksi saattaa tulla kielto jos itellä vauhti loppuu kesken tai lähtee jo kääntymään. Treeniä treeniä! Puomilla ei ongelmia, hieno kontakti vaikka jatkoin matkaa eteenpäin. Takaakierrossakaan ei ongelmia, mutt niissähän Kiia on aika haka, välillä jo liiankin :)
Sitten valkoisten pallukoiden vuoro. Renkaalle ei tarvinnut paljoa etukäteen kääntyä kun Kiia kääntyi ihan helkkarin hienosti Aalle. Halusin muurin ohjata vasemmalta puolelta kun sain hyvän etumatkan Aa:lta. Pyöristin hieman linjaa muurille ja siitä sitten suora linja putkeen. Toinen vaihtoehto olisi ollut vaihtaa Aan edessä puolta persjätöllä tai valssilla ja sitten pikkaisen vetää itseenpäin ja samantien lähetys putkeen. Olisi pitänyt kellottaa mikä ois ollut nopein vaihtoehto, mutt se jääköön toiseen kertaan. Keinussa ja hypyssä ei mainittavaa. Kepeillä tein persjätön ja siitä linkaisin putkeen. Heti kun näin Kiian menevän putkeen ihan kunnolla, lähdin tykittämään loppusuoraa. Vaikka pyrin juoksemaan miten kovaa niin juuri ennen vikaa hyppyä Kiia sai miut kiinni. Vaikka on hieman kankeutta tän hetkisessä juoksussa niin suurin syy on siinä miten paljon joudun tällä hetkellä varmistamaan ett Kiia menee putkeen. Merrin kanssa riitti lähetys ja  pystyi samantien lähtee juoksemaan. Tässä lajissa sekuntikin muuttaa monta asiaa...

Muskan kanssa treenattiin edelleen irtoamista ja vähän kaikkee pientä kivaa; babyaksailua!

Eilen keskiviikkona käytiiin kaverin ja kaikkien koirien kanssa hallilla. Huh huh mikä rumba! En varmaan vähään aikaan lähe koko lössin kanssa ja kaverin koko lössin kanssa samaan aikaan hallille kun siinä tahtoo vähän koirien tunteet kuumeta hieman liikaa, vaikka olivat vuorollaan hallin sisällä. Ei oikein tahdo keskittyminen riittää. Harmaiden kanssa otettiin aluksi irtoamisharjoitus; putki-putki-hyppy etupalkalla. Kummankin kanssa ne onnistui hienosti. Kiia teki kepitkin ihan mallikkaasti, haki kaikista kulmista oikein mutt jotenkin käsijarri oli taas päällä. Pikkaisen hidas lähtö kepeille. En tiiä johtuuko siitä ett on niin tottunut Merrin tykitykseen ett sen rinnalla kaikki tuntuu niin hitaalta. Merri taas ei meinannut keskittyä oikein mitenkään vaan roiski vaan. Pikkaisen piti ottaa haloo-helsinki-operaatio ja maa-kutsuu-Merriä. Kun sekään ei auttanut niin jäähy autossa auttoi. Johan alkoi aivot jälleen raksuttaa ja homma toimimaan. Saatiin kaikki keppikulmat otettua ihan mallikkaasti. Yritettiin ottaa välistävetoja mutt niiden kanssa olikin jo niin iso homma ett siihen pitää paneutua ihan kunnolla. Kiiakin on unohtanut aivan totaalisesti mitä niissä pitää tehdä ja Merri nyt on tottunut tykittämään ihan kympillä ja isoilla kaarroksilla. Tuolla höyryämismeiningillä mikä nyt oli päällä niin ei saatu kuin muutaman ihan ok suoritus. Tässähän meillä riittää työtä. Muskan kanssa otettiin kutsuna kolmen hypyn sarja sekä sitten hyppy-putki. Ihan tykitti tulemaan turkoosihännän kimppuun :).

Tänä aamuna käytiin sitten taas hallilla. Vaikka kaikki koiruudet oli mukana sekä kaverin koko poppoo niin vain Muska pääs hallille touhuamaan. Muska treenas putki-hyppy-hyppy ja hyppy-hyppy-putki etupalkalla. Jälkimmäisessä käytin hieman kaveria apuna ett jos jostain syystä Muska kiertäis putken niin namipalkka pois. Ei sitä tarvinnut tehdä. Muska meni aivan superisti! Tuli ihan mieleen Merri pentuaikana. Nenä eteenpäin ja heti käskyn saatuaan ampaisi matkaan. Upeeta!!! Vähän aikaa sitten Muska kääntyi aina miuta kohti kun annoin käskyn. Nyt siiä ei ollut tietoakaan. Ilmeisesti ruokakuppitreenit ovat tuottaneet tulosta. Olen antanut nyt sille ruuan niin ett vien kupin paikoilleen ja sitten palaan Muskan viereen. Siinä annan luvan ja Muska on heti lähtenyt kupille ilman mitään miettimisiä ett saiko mennä vai ei. Tätä vaan lisää!
Sitten Merrin tämän illan ryhmätreenit. Teemana takaaleikkaukset. Aloitettiin heti suoraan takaaleikkausten treenauksella eli valkoiset pallukat. Aluksi käytiin suunnitelma ja kuviot läpi ilman koiria ja ihan hyvä niin, pikkaisen nimittäin teoriaa. Olihan se ihan hyvä tietää ja muistaa ett mitä loivemmin tekee takaaleikkauksen, sitä vähemmin kääntää. Loogista oikeastaan mutt ei sitä kaikkea voi muistaa. Merri meni ekalla kerralla ihan hyvin, hieman hitaasti ja kääntyi aina katsomaan ett mihin näytän. Meni kuitenkin ihan oikein ja kääntyi sinne suuntaan mihin pitikin. 7 putkeen meno oli hieman tökkivä mutt menihän se sinnekin loppujen lopuksi. Tehtiin siis takaaleikkaus kahden peräkkäisen hypyn välissä joka kerta. Tokalla kerralla Merrillä oli jo huomattavasti ennemmin vauhtia ja tämän takia tahtoi tulla jo isompia kaarroksia. Ei ollut ihan niin sujuva kun loikat vievät pidemmälle. Ihan hyvin kuitenkin kun aattelee miten vähän Merriä on takaa ohjattu :) Pitää tehdä tämä harjoitus joku toinen päivä uudelleen jos se vaikka muuttuisi vieläkin sujuvammaksi. Jäähyttely radaksi oli suunniteltu mustat pallukat mutt meidän todellinen rata oli hieman peilikuva tuosta kuvan radasta. Laiskat ihmiset kun eivät jaksaneet raahata puomia toiselle puolelle hallia ja vastoin Aata kun ne nököttivät ihan mukavasti paikoillaan. Muuten rata näytti samalta mutt kepit olivat vaan Aan vieressä eivätkä puomin. Teimme radan missä ensin puomille nro 1, sitten hyppy 2, putken kauempaan päähän 6, hyppy 7, Aa 8, pussi 9 ja sieltä käännös kepeille. Merri meni ekalla kerralla jo todella hienosti mutt jotenkin putkeen lähteminen hieman tökki. Merri hirveästi kyseli ett ootko varma jne. Kontaktit olivat hyvät molemmissa, puomilta vaan varasti ennen aikojaan mutt Aalla parempi. Kepeillä otin sivuetäisyyttä. Kokeiltiin tokan kerran vaan tuota putkeen lähetystä ja sieltä parempaa tuloa. Pidin pikkaisen kauemmin hallussa ja sitten selvempi käännös putkeen. Sitten menin vaan toiseen päähän vastaanottamaaan ettei tuu niin hillitöntä kaarrosta. Toka kerta oli huomattavasti sujuvampi.

Ens kerraksi pyysin välistävetoja kun ne tahtoo olla todella nihkeitä tällä hetkellä. Pitäis treenata niitä myös itsenäisesti omalla ajalla. Sekä pitäis myös ruveta molempien kanssa hiomaan takaaleikkauksia, persjättöjä ja lähetyksiä putkelle olin itse sitten kummalla puolella tahansa. Kepeillä Merrillä pitäis hioa ohituksia ja Kiialla sivuetäisyyttä. No helmikuussa pidetään kisatauko Merrin kanssa ja Kiian kisatauko jatkuu sinne asti, niin silloin on hyvää aika keskittyä vkonloppuisin treenaamiseen.
   

1 kommentti: