perjantai 2. maaliskuuta 2012

Hiihtoloma treeniloma

Hiihtämään ei oo kyll tällä viikolla käyty kertaakaan, on aina ollut jotain muuta tekemistä tai sitten niin huono keli ettei ole vaan viitsinyt lähteä. Ollaan siis enemmin keskitytty treenaamiseen. Olin alunperin varannut 4 kertaa hallille tälle viikolle mutt pari kertaa peruin paristakin eri syystä. Mutt onneksi saatiin kuitenkin kaikille hyvät treenit, tai ainakin itselle lisää ajattelemisen aihetta ja uusia treenivinkkejä.

Maanantaina oli vuorossa Kiian ryhmätreenit. Rissanen oli tehnyt meille todella kivat radat missä sai painaa menemään mutt kuitenkin olemaan tarkkana. Sen kyllä huomaa ett myöhäinen ajankohta klo 20-21.30 ei oo todellakaan miulle se paras mutt ei parane valittaa kun kerrankin saa hyvää treeniä viikottain.
Eka rata meni meillä, kerrankin, nollalla läpi! Olin ihan yllättynyt miten hyvässä vedossa päästiin menemään ja oma ajatus toimi tuonkin verran. Se kun tuppaa nykyään aina välillä hieman jumittamaan :). 5 hypyllä pääsin testaamaan niistosokkaria ja en todellakaan jäänyt katsomaan miten Kiia sen loppujen lopuksi teki. Pikkaisen mielessä vilahti ajatus siitä ett hyppäskö hypyn takaisin vai menikö ihan oppikirjan mukaan. Ja ihan oikein meni! Keinu oli tosi kökkö kun otin sivuetäisyyttä hieman taaksepäin ja näitä ei olla vielä niin paljoa harjoiteltu ett se tulisi Kiialta selkärangasta. Sai hieman tökkiä päähän asti ja loppujen lopuksi hyppäsi sitten rumasti kontaktilta suoraan sivulle. 12 hypyn otin vastakädellä 13-14 väliin persjättö. Kaikkein parasvaihtoehto olis ollut 11putken jälkeen persjättö ja sitten pituudelle takaaleikkaus. Mie en vaan osaa tehdä kunnolla takaaleikkausta Kiian kanssa ja se on meidän treenilistan kärkipäässä. Loppurata olikin vaan kivaa rallattelua eteenpäin.


Tokalla radalla ajatus sitten jo hieman karkasi unten maille kun ei meinannut millään löytää sellaista asennetta tekemiseen. Oma jalka kyllä kulki mutt asenne puuttui ja kunnon käskytys ja äänenkäyttö niissä kohdissa missä piti. No onneksi ääntä ei tarvinnut kuin yhdessä kohdassa, pussissa, joten armahdan hieman itseäni :) 2:lle taas niistosokkari, pituudelle vastakäännös, 7 päällejuoksu. 11 hypyn niisto ei ollut kauhean hyvä, Kiia pääs loikkaamaan aika loikan. Pussin jälkeen tuli tosi pitkä kaarros kun meni säätämiseksi kun en vaan saanut siinä kohtaa itsestäni ääntä. Ei oo todellakaan flunssaa mikä sen estäis mutt ei vaan tuu tuotettua sitä ääntä. Valssi pussin jälkeen oli kaikkein toimivin ratkaisu kun sillä sai parhaiten tyrkättyä putkeen. Hypyt 17-18-19 meni hieman plörinäksi kun oma valssi oli niin järkyttävän hidas ja toinen auttamattoman myöhässä ett karrokset valui ja sitten oma tekeminen loppui juuri 19 hypyn kohdalla ja Kiia ei lähtenyt takaakiertoon. Yritettiin kokeilla tuohon eri vaihtoehtoja mutt mikään takaaohjaus ei toiminut Kiian kanssa. Se ei vaan lähde eteenpäin! Pitää vaan yrittää liikkua paremmin ja nopeammin, sekä treenata Kiiankin kanssa takaaohjausta.Tiistaina ja keskiviikko huilittiin agilitystä kun tiistaina Merri kävi Einin käsittelyssä, hieronnassa. Pikkaisen oli jumeja tullut kaularangan alueelle ja alaselkään. No en yhtään ihmettele kun jätkä riehuu tuon fleecenarun kanssa niin mahdottomasti, siis ihan tappomeininki menossa. Enää en edes viitsi ottaa sen kanssa taistelua kun se rieputus on ihan käsittämätöntä, sellainen ärripurri. Välillä on meinannut oma kyynerpääkin mennä siinä rytäkässä. Nyt vaan annan Merrin napata sen vauhdissa suuhunsa ja mennä mihin menekään sitä tappamaan. Jos vähänkin meet siihen puuttumaan niin ravistelu alkaa samantien.

Torstaiaamuna käytiin sitten "pikaisesti" hallilla, noin 1,5 tuntia vierähti kevyesti. Muska oli ensimmäisenä vuorossa. Sen kanssa tehtiin irtoamista etupalkalla. Sitä ei vaan voi vahvistaa liikaa, ainakaan Muskalle :). Mukaan otettiin hieman vaikeampaa elementtiä, suora putki mistä pieni takaakierto hyppysuoralle. Aluksi Muska meni oikein hienosti mutt sitten myöhemmin rupess ennakoimaan kaarrosta aikaisemmin ett kääntyi putkesta tosi tiukasti ja pyrki aina hypyn ohi. Pitää seuraavalla kerralla laittaa putki menemään kauemmaksi hypyn taakse niin pääsen ns. lähettämään sen takaakiertoon. Etupalkka lenkkimakkaralla toimii äärimmäisen hyvin Muskan kanssa. Lelua ei voi käyttää kauheesti kun siitä neiti kuumenee ja sitten keskittyminen häviää. Leikitään sillein säästeliäästi ja sopivissa väleissä. Muska on kyll innokas tekemään töitä mutt sille riittää 10min, max 15 min. Silloin vielä keskittyminen on mukana ja saadaan paljon onnistuneita suorituksia.

Kiian kanssa "harjoiteltiin" pujottelua etupalkalla. Kiiahan ei ole mikään mestari irtoamaan ja kyll nytkin näki miten vauhti hieman hidastui mutt kannustuksella mitä kiitettävästi eteenpäin. Samalla pystyttiin harjoittelemaan sivulle irtoamista ja hieman takaviistossa. Sitten harjoiteltiin keinua ja kontaktille menoa olin itse sitten missä vaan. Kaikkein vaikein tilanne on takaviisto. Kyllä kun makkaraa on kontaktilla niin kyllähän sitä sitten mennään päähän asti ja jäädään nätisti siihen. Tuota vaan pitää vahvistaa todella paljon, koska niitä kisoja tulee kuitenkin vastaan missä ei voi mennä sinne kontaktin luokse tai eteenpäin, esim. viime Hyvinkään kisoissa oli sellainen. Onneksi silloin oli puomi kyseessä eikä keinu. Takaaleikkausta treenattiin kans. Ne meni ihan jees, mutt ei se silti oo vielä kovinkaan sujuvaa. Pitää sitäkin treenata ihan sikana ja katsoa tarkkaan miten esteet sijoittelee ett pääsee itse kunnolla liikkumaan ja tekemään liikkeen oikein. Miulta unohtui ottaa mukaan takaaleikkaustreenin ratapiirros joten hypyt ei ollut parhaimmissa paikoissa. Mutt jatkossa harjoitellaan sitten optimaalisesti.

Merri pääs tekemään samaisen takaaleikkaustreenin ja sen kanssa se sujui paljon paremmin. Kepit oli kans meillä taas yhtenä aiheena. Yhtä kaarta käytin taas ihan vaan vahvistamaan sitä ekaa väliä. Muutenhan Merri tekee niin upeaa työtä. Vauhti on ihan superia ja mikä into pujottelussa. Sellainen iniä vaan kuulee kun on niin kivaa ja ihanaa :) Höpsö!


Illalla oli Merrin ryhmätreenit. Päätin kerrankin ottaa itseäni niskasta kiinni ja jätettiin auto kotiin. Pakattiin fleecenaru, namit ja kamera isoon vyölaukkuun ja eikun hölkön kölkön hallille. Tosi hyvä oli juosta; ei ahistanut mistään ja keli oli mitä parhain. Lämpötila nollassa, ei tuulta, ei sadetta. Oltiin hallilla ihan ajoissa ja käytiin siellä vielä kaverin kanssa pika kävelylenkki. Vaikka juostiin se reilu 40 min niin ei se ainakaan virtaa vienyt Merriltä ollenkaan. Iteltään kyll lähti kaikki ajatustoiminta ja tuli ekalla kerralla tehtyä niin surkeaa esitystä ett hävetti oikein. Tai voi oikeastaan sanoa ett ei oikeastaan tullut tehtyä oikein mitään. Ohjaaminen... ai mitä se on? Asenne... mikä se on? Siis oli kyll niin luokatonta menoa ett ei mitään rajaa. Voi sanoa ett ainoastaan 3 ekaa ja 4 vikaa estettä toimi hyvin! Pienen aikalisän jälkeen otettiin hieman itseään niskasta kiinni ja ruvettiin ihan vaatimaan... itseltä! Merrihän nyt toimi aivan loistavasti kun vaan vaatii itseään antamaan oikeita ohjeita selkeästi ja ytimekkäästi. Käytiin pari kohtaa ryhmän kanssa läpi ja iskostettiin ne päähän.
4 hypyn taakse valssilla vastaanottamaan mutt silti hyppy oli aivan mieletön. Pussille hieman huonossa kulmassa mutt onneksi Merri osasi sen suorittaa kiitettävästi. Kepit meni hienosti, kesti hyvin valssin sen jälkeen. Nappasin Merrin vasemman siivekkeen kautta ja lähetin takaaleikkauksella Aalle. Renkaan olisi voinut vain antaa mennä koska matka keinulle oli todella pitkä. Otin hieman liian tiukasti sen ja linja keinulle oli huono. Anteeksi Merri! Yritin persjättöä keinulle mutt Merri karkasi liian aikaisin keinulta pois ja hetken herra oli meikäläiseltä kadoksissa. Löysin sen kuitenkin ja sain laitettua putkeen. Puomille linjasin koska en tykkää vanhan puomin liukkaammasta puupinnasta. Sitten otin sivuetäisyyttä 13 hypylle asti ja sieltä oli helppo vastakädellä linjata hyppy oikein. Loput hypyt meni sitten tuosta noin vaan.

Kun saatiin omalta kohdalta treenit päätökseen, pakattiin taas meidän vyölaukku ja hölkön kölkön kohti kotia. Pikkaisen saatiin helpotusta kun saatiin lentokentän parkkikselta autokyyti kotia. Johan me kuitenkin sellainen 10 km varmaan juostiinkin + treenit. Tulipahan kerrankin hyvät lämmittelyt ja jäähyttelyt. Lopuksi vielä pikku videopätkä Merrin tyylikkäästä juoksemisesta, miun minihusky!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti