maanantai 19. maaliskuuta 2012

Joko se on taas viikko mennyt? Mihin se on oikein kadonnut? Kyllä se aika vaan rientää kun on tekemistä. Viikolle on mahtunut agilityn alkeiden opiskelua (teoriassa), näyttelytreenejä, Merrin ryhmätreenit ja Katin koulutus. Sekä hyvän ilman sattuessa ulkoilua kameran kanssa!

Muskan kanssa aloitellaan agilityn alkeiden opiskelua hieman toisella tavalla kuin mitä harmaat ovat opiskelleet. Muskan ajatusmaailman on aika erilainen kuin esim. Merrillä. Se mikä toimi Merrin kanssa niin ei toimi Muskan kanssa. Muska ei hae kovinkaan helposti esteitä ja on todella kiinni miun ohjaavassa kädessä. Etupalkalle kyllä säntää mutt oma-aloitteisuutta ei ole. Meinaan nyt saada Muskan irti minusta ja tekemään itsenäisesti erilaisia juttuja ja esteitä naksuttimen avulla. Sitä voidaan harrastaa ihan tässä kotona ja kunhan nuo lumet sulaa tuolta pihalta niin sitten päästään kunnolla asiaan ja harjoittelemaan etäisyyksiä. Tule kevät, tule kevät jo pian!

Naksuttimen kanssa ollaan jatkettu näyttelytreeneissäkin, Merrin kanssa tosin. Tällä vkolla ollaan kahtena kertana käyty cittarin alakerrassa treenaamassa ja kummallakin kerralla on mennyt tosi hyvin. Häntä on pysynyt selkälinjan alapuolella ja nenä eteenpäin. Ainut huonopuoli on se ett nyt vauhtia on tullut aika tavalla lisää. Voi kyllä johtua parkkipaikan aika isosta vapaasta tilasta. Jos sais hieman rajatumman tilan niin ehkä se hieman vaikuttaisi vauhtiinkin. No onpahan ainakin ravaavat liikkeet :). Muska treenasi sunnuntaina ekaa kertaa elämässään häiriön alaisena kehäkäyttäytymistä 6 muun koiran kanssa. Otettiin yksittäisiä liikkeitä, seisomista maassa ja pöydällä sekä kopelointia. Neiti käyttäytyi todella positiivisesti. Hieman häntä tahtoi nousta iloisesti juostessa mutt se varmaan johtui enemminkin paikasta kuin itse tekemisestä. Olin nimittäin varannut hallin puolikkaan kentän näyttelykoulutusta varten ja senhän nyt tietää miten innoissaan Muskakin on hallista.Kun aikaisemmin treenattiin omalla pihalla niin silloin häntä kesti aivan oikeassa paikassa. En ole vielä kauhean huolissani hännästä mutta pidetään peukkuja asian suhteen. Kunhan päästään Muskankin kanssa treenaamaan vaikka cittarin alakertaan niin osaan kertoa häntäasiasta tarkemmin.

Torstaina oli Merrin ryhmätreenit, aiheena ennakoivavalssi. Merri on niin tuttunut paahtamaan suoraan ett kääntyminen on nyt meidän päivän sana. Ennakoivat meni lähestulkoon aina pitkiksi kun tuli vauhti mukaan. Meidän pitää tehdä ja harjoitella tuota pelkästään palkan ollessa siivekkeen vieressä. Ehkä sitten Merri oppii lukemaan tarkemmin käännösvihjeet, myös muitakin tilanteita ajatellen.

Hieman sama meno jatkui lauantaina kun Kylliäisen Kati tuli meitä jälleen kouluttamaan. Ekaksi meinasin mennä sinne Kiian kanssa mutt sitten vielä samaisena aamuna päätinkin ottaa Merrin koulutukseen. Ratapiirros muutti mieleni, sillä radassa oli paljon sellaista mitä Kiian kanssa ollaan paljon harjoiteltu mutt Merri tarttee harjoitusta. Rataa ei päästy kuin puolet, 18 esteeseen asti + loppusuora Aalta mutt niissäkin oli ihan tarpeeksi. Treenattiin 2x10min ja se oli aivan sopiva määrä Merrille. Kyllä poikaa sähkötti ja uni maistui illalla. Todella hyvin Merri teki töitä ja jaksoi toistoja todella hyvin. Käy vaan niin mielettömän kierroksilla ett se hieman veroittaa kestävyyttä ennen pitkää.

Merrin kanssa on jotenkin niin jännä treenata kun se tekee ja tekee pahemmin kyseenalaistamatta. On räjähtävä tyyppi ja menee eikä meinaa. Siinä saa ite käyttää päätä ja jalkoja oikeaan aikaan, tai muuten kosahtaa. Joutuu ihan oikeasti ottamaan asenteen mukaan, vaatimaan itseltä enemmin ja pohtimaan asioita. Kiia on opettanut paljon tästä lajista, ja tekee sitä edelleen mutt Merri tekee sitä aivan eri tavalla. Kyllä se vaan on miun oma harmulainen, oma rakas <3. Nää harmaat on niin erilaisia; se missä Kiian kanssa pääsee helpommalla, Merrin kanssa saa olla tarkka ja juuri päinvastoin. Tämä on vaan muistettava kun menee molempien kanssa samalle radalle. Pitää olla nappulat käännettynä oikeeseen asentoon :) Alla kooste Merrin koulutuksen annista!


Loppuun vielä muutama poseerauskuva viime viikon aurinkoisilta päiviltä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti