torstai 22. maaliskuuta 2012

Pennusta junnuksi

Meidän pieni Neiti Sievänen eli Muska täyttää tänään 9kk. Nyt hän on ihan virallisesti junnu ja pentuajat ovat taaksejäänyttä elämää. Vaikka sitä ollaan kasvettu kunnon neidin mittoihin niin käytös on välillä ihan kauhukakaran luokkaa, ja suu käy kuin milläkin räpätädillä. Luonnetta löytyy kuin pienessä pitäjässä, kaikki urokset ovat ainakin saaneet tietää ettei neidin nenille hypitä. Muuten Muska on tosi kiltti ja suhkot kuuliainen. Kyllähän tämä koiralaumassa eläminen välillä heikentää tuota kuuliaisuutta kun pitää keskittyä niin kovasti mitä muut tekevät :).
Ensimmäisiä juoksuja odotellaan edelleenkin... Siskolikka aloitti ekansa parisen viikkoa sitten. Ilmeisesti Muska haluaa vain kaiken huomion tällä panttaamisella. Onhan se paljon mukavampaa pitää ihmisiä, tai minua enimmäkseen, jännityksessä kun suunniteltujen näyttelyiden vika ilmo-päivä koittaa. Tällä hetkellä ollaan ilmoittauduttu kahteen näyttelyyn ja kolmas olis aivan nurkan takana. Vielä mietin että ilmoitanko Muskan Parikkalan ryhmikseen vai en. Se olisi kyll hyvin lähellä Lahden näyttelyä ettei varmaan suurta muutosta kerkee tapahtumaan noiden näyttelyiden välissä. Kesä vietetäänkin sitten bikinilookissa kesän kunniaksi :)

Muska 6 vkoa (kuva Kirsti Immonen) ja 9 kk
Muska sai jo eilen 9 kk-päivän kunniaksi shampoopesun ja föönauksen pöydällä. Tosi hyvin neiti suhtautui fööniin, seisoi vaan paikallaan ja katseli ikkunasta ulos. Välillä piti tanssia paikallaan kun pehvan päältä pörhötettiin karvoja :). Aika positiivista kun ajattelee ett föönattiin ekaa kertaan. Pääsiäisnäyttelyä ajatellen trimmasin korvat jo aika päivää sitten ja hieman tassukarvojakin napsin. Nyt tassut vaatii vielä hienosäätöä ja korvat viimeistelyä. Korvat ovat nyt olleet jälleen liimattuna kun meinasivat muuttua liian kevyiksi tuulisilla ilmoilla. Pitää olla ajoissa liikenteessä ett saadaan hienot korvat näyttelyyn. En halua mitään viime hetken paniikkia liiman poiston kanssa. Onneksi tässä on vielä aikaa suunnitella sitä aikataulua, nyt me keskitytään vain kehäkäyttäytymiseen.

Maanantaina oli Kiian ryhmätreenit. Pikkaisen säätämiseksi meni kun tuli jähmettymisiä väärään aikaan. Huolimattomuuksia ja panikointia. Onneksi sentään oma pää kesti nyt hieman paremmin loppuun asti ja saatiin edes jotain aikaiseksi. Itsenäiset kontaktit ovat edelleen meidän listalla hyvin korkealla ja niitä mennään harjoittelemaan huomen aamuna. Alla kuitenkin video meidän treeneistä.


Tiistaina hyödynnettiin jälleen cittarin alakertaa kauppareissun yhteydessä, ja otettiin siellä Kiian kanssa tokoilua ja Merrin kanssa kehäkäyttäytymistä. On itseasiassa välillä ihan mukavaa keskittyä johonkin muuhunkin kuin vain aksailuun. Vaikka se on edelleenkin se meidän juttu niin vaihtelu virkistää. Kiian tokoilu on nyt edelleen ihan vasemmalla kädellä mutt Merrin häntää aion tosissani nyt keskittyä. Häiriötä lisätään pikku hiljaa kun perusasiat on kunnossa.


Eilen käytiin hallilla muistuttamassa Merriä 45cm hypyistä ja yritettiin hieman tiukentaa hyppäämistä. Vaikka tein lähes ihmisnuolen niin ei pahemmin jätkä hidastanut vauhtia. Okei hieman mutt ei paljoa. Kiia kääntyi todella nätisti mutt se nyt ei todellakaan olekaan sen ongelma. Sunnuntaina ois Merrin ekat startit kolmosissa kun mennään kisaamaan Imatralle. Siitä tulee todella mielenkiintoinen koitos kun medejä on vain 8 kpl, ja niistäkin kaksi on meidän harmaita. Merri starttaa ekana ja Kiia vikana. Ei ole koskaan ollut noin vähän medejä mutt se johtuu varmaan siitä kun SAGIn kautta ilmo loppui jo 5.3 eli tosi aikaisin. Kyllähän ilmo-aikaa jatkettiin seuran kotisivuilla mutt kuka sieltä nyt osaa etsiä kun yleensä aina ilmoittaudutaan SAGIn kautta. Mutt näillä mennään!

Tänään oli sitten Merrin ryhmätreenit; aiheena vekkaus. Onneksi aihe oli todella tuttu ja sitä ollaan harjoiteltu, joten perusvekkauksessa ei ollut mitään ongelmaa. Ekaksi tehtiin valkoiset numerot, jotta saatiin tuntumaa mitä vekkauksessa oli ideana. Meidän ryhmässä on puolet minejä ja puolet medejä, joten suurimmalle osalle vekkaus ei ollut tuttu. Merrin kanssa näytettiin jo heti ekalla kerralla ett kyllä me tää handlataan! Kun siirryttiin tekemään mustia numeroita niin siinä sitten väännetteenkin ja pohdittiin ja ajateltiin. Jopa meidän koutsilla Samilla meinas ideat loppua. Meidän ongelma oli pääsy 7 esteelle eli renkaalle. Samin ideana oli toteuttaa ennen 6 hyppyä vekki mikä kääntäisi puomilta pois mutt ei se toiminut meillä ei sitten mitenkään. Merri halusi vain puomille maksoi mitä maksoi. Kerran otin kunnolla haltuun mutt heti kun käskytin renkaalle niin herra kääntyi puomille. Arvatkaa vaan saiko palkkaa hienosta kontaktista. Juu ei todellakaan! Samilta kun loppui ideat niin päätin heittää 5 hypylle ja ottaa niistolla 6 yli ja kunnolla haltuun vastaisella. Johan alkoi herra menemään renkaalle. Jäin tosi paljon jälkeen ennen putkea ja takaaleikkaus oli todella loiva. Merri ei kääntynyt putkesta oikeaan suuntaan vaikka yritin miten kertoa missä olen. Tarttee siis harjoitusta! Loppuun otettiin ihan pientä radanpätkää missä koirat saivat kaahata menemään. Hieman jännitin ett meneekö Merri kepit ihan loppuun asti kun putki on aivan edessä mutt kyllä meni ettei mitään. Hyvä mies :)! Kunnon kaahaukseen oli hyvä lopettaa treenit!

Videolla Kiian tiukkoja käännöksiä ajatuksella Allan Mattsonin radat ja pätkiä Merrin ryhmätreeneistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti