sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Imatran kisat 25.3.2012

Tänään kisattiin harmaiden kanssa Imatralla, tuomarina Allan Mattson. Ensimmäistä kertaa elämässäni kisasin samoissa kisoissa kahden koiran kanssa ja varsinkin vielä samassa luokassa. Merri starttasi ekana ja Kiia vikana eli kahdeksantena. 6 koiraa oli välissä kun kaiken kaikkiaan medejä oli 8. Pikkaisen tuli kiirus ennen ekaa rataantutustumista kun aikataulut heittelivät tosi pahasti. Kävelin juuri sisään maneesiin kun vika mini oli radalla. Sitten vaan koirat ekalla vastaantulevalle tutulle ja nopeasti kenkien vaihtoon. Kerkesin kengät vaihtaa ja laittamaan numerolapun kiinni. Sitten vaan rataan tutustumaan.

Agirata oli oikeastaan ihan jees mutta yksi kohta tuotti harmaita hiuksia ihan kympillä. Kahden mutkaputken keskellä oli hyppy ja se osoitti aivan suoraan Aalle mutt tietysti piti mennä sen viereiselle hypylle. Valssi oli todella myöhässä ett Merri ajautui miun väärälle puolelle ja sitten piti rynniä ja viedä samalla Merri mukanani hypyn ohi. No siitä sitten tuli 5. Loppu meni ihan jees, oli siinäkin pientä hakemista ja tökkimistä kuin alussakin oli. Radan tekeminen tuntui aivan kauhealta kun se ei tuntunut sujuvan ei sitten mitenkään. Merri oli kuitenkin tosi kuuliainen ja pysyi hanskassa koko ajan. Ihana mies <3!
Kiian kanssa alku sujui paljon paremmin vaikka tein aivan samalla tavalla kuin Merrinkin kanssa, mutt se vaan sujui paremmin. Olin itse ajoissa ja meno mukavaa. Puomin jälkeen Kiia oli hieman irtoavalla tuulella ja hyppäsi aloitushypyn eikä tullut oman liikkeeni mukaan viereiselle. Loppurata me sitten rallatettiin kun Kiia vielä innostui juoksemaan putkea pari kertaa. Vauhtia typystä kuitenkin löytyi ja se lupaili hyvää seuraavaa rataa ajatellen.

Hyppis oli sitten seuraavana. Se näytti todella mukavalta ja jouhevalta, sai siis painella menemään. Takasuoralla Merri ei lukenut hyppyä hyvin vaan kaahasi siitä ohi ja jatkettiin matkaa joten HYL. Tuli siellä lopussa sitten yksi epäonnistunut päällejuoksukin kun Merri ei hypännyt hyppyä takaakierron jälkeen. Olisi pitänyt itse malttaa hieman paremmin siinä kohtaa. Muuten ihan jees menoa.
Kiian kanssa natsasi lähes kaikki hyppiksellä. Ainoastaan vikaan putkeen lähetys epäonnistui täysin kun Kiia kääntyi miuhun päin ja ei meinannut tajuta mennä putkeen. Siitä ei tullut kieltoa mutt aikaa paloi juuri sen verran ett voitto luisui käsistä. Tyydyttiin nolla-tulokseen ja 2.sijaan.

Oon kyllä tyytyväinen meidän päivään; Merrin eka nolla kolmosista oli todella lähellä ja Kiia kanssa ollaan yhden nollan päässä kasattu kaikki vaadittavat sm-nollat. Vielä se voitto uupuu mm-karsintoja ajatellen mutt ollaan optimisteja ja toivotaan ett se vielä tän kevään aikana tulee. Seuraavia kisoja en ole vielä ihan tarkkaan miettinyt mutt seuraavaksi on vuorossa pääsiäisenä Merrin ja Muskan näytelmät.

Loppuun vielä videot harmaiden kisoista; ensin Merri

Ja sitten Kiia


1 kommentti: