sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Treeniä ja treenattavaa

Käytiin torstai aamupäivästä hallilla kaikkien koiruuksien kanssa treenaamassa aivan pikkujuttuja. Kiian ja Merrin kanssa harjoiteltiin Jenny Damm:n vihjeiden perusteella peruskääntymistä ja sitten eteenmenoa. Kun oli selvät ohjeet ja kunnon ratapiirros niin treenit meni tosi hyvin. Muskan treenit sujuivat aluksi ihan jees mutt sitten jotenkin keskittyminen hävis johonkin ja pöllöily alkoi. Muskan to-treeneistä ei videomateriaalia.Torstai-iltana oli sitten Merrin ryhmätreenit. Treenikavereille vietiin kuningatar-turkinpippuri kääretorttu sertin kunniaksi. Tuli edellisellä kerralla hieman vihiä siitä! No toivottavasti ryhmäkaverit voivat tuoda sitten seuraavat eväät syksyyn mennessä. Meillä oli aiheena kilpailuomainen treeni, eli ensin tehtiin ratapätkä ja sen jälkeen vasta korjailtiin virheitä. Merrin kanssa meni ihan jees, toka hypyn riman pudotus (oli aivan oma mokani käden heilautuksella) ja sitten syöksyminen keppien tokaan välikköön. Sitten kun alettiin höyläämään ja höyläämään näitä virheitä ja kaikkea mahdollista niin jotenkin sitten pakka alkoi levitä ihan käsiin. Virheitä tuntui tulevan sitten vähän joka paikassa ja loppujen lopuksi ei jäänyt ihan paras fiilis treenien jälkeen. Meidän olisi vain pitänyt keskittyä siihen suurimpaan epäkohtaan eli keppeihin, ja antaa muiden olla. Merrillä on niin kiire kepeille ja sieltä eteenpäin ett yrittää väkisin tunkea itsensä tokaan välikköön ett pääsis nopeammin. Ei auta... Otin kaaren avukseni noissa harkoissa ja ekalla kerralla meinas mennä kaarta päin mutt tajusi sen verran ajoissa ett korjas ekaan välikköön. Nyt meillä alkaa keppien tehotreeni. Aloituksen pitää olla kunnossa, ennen sitä emme lähde kisaamaan.

Kiian kanssa kävimme lauantaina kisaamassa ja voihan rävellyksen rävellys. Nyt ois tarttenu jonkun huutamaan radan varrelle ett: "Liiku prkl liiku, äläkä nysvää!" Kaikki vaikeimmat kohdat kyllä hoidettiin mutt sitten tuli, taas, tehtyä niin typeriä virheitä helpoíssa kohdissa ett ei mitään rajaa. Milloin meinasin törmätä esteeseen, milloin en tehnyt sitä mitä piti ja vaihtoehtona tein juuri sen mitä ei pitänyt! No kisat lyhyesti: tuomarina Anne Huittinen ja paikkana Hyvinkää.

Aloitettiin hyppiksellä. Siellä piti taas nysvätä juoksemisen kanssa kun aattelin ett en millään kerkee 7 putken jälkeen persjättöön, teen siis takaaleikkauksen pituudelle mikä osoittaa nurkkaan päin. Jooo... No Kiia sitten käveli pituuden yli. Sitten itse sössin taas ja meinasin törmätä putkeen. Seuraavat hypyt oli yhtä haparointia kun oma rytmi oli jo jossain niin kadoksissa kuin vaan mikään voi olla. HYL tuli jossain siinä Mentiin sitten vaan maaliin asti. 

Toka rata, agirata: Tämä lähti hyvin liikkeelle ja sain juostuakin hyvin. Pussin kohdalla kaikki meni sekaisin kun Kiia kaatui ulos tullessaan. Tuli suorastaan kyntämällä! No siinä sitten vauhti ja kaikki muuttui ja Kiia ohitti okserin eli kielto. Otettiin se uudestaan ja jatkettiin matkaa. Kepeillä en vetänyt tarpeeksi ja Kiia pamahti tokaan välikköön ja jatkoi pudottelua. Kun yritin ottaa uudelleen niin Kiia ei tullut pois kepeiltä vaan kääntyi pahana tapanaan ympräi ja pujotteli liikaa taaksepäin eli HYL. Loppu mentiin taas ihan radan vuoksi. Siellä tuli yks hypyn ohitus kun en linjannut tarpeeksi tiukasti. Puomilla saatiin harjoitella kontaktilla oloa.

Vika rata, agirata: Tää meni muuten ihan jees mutt lähdin niin läheltä varmistelemaan pussia ett sitten taas liikkuminen jumittui ja sössin ihan täydellisesti Aan alla olevan putken. Onneksi kuitenkin sain Kiian sinne loppujen lopuksi ja päästiin suuremmilta virheiltä maaliin asti. Tuloksena 5 ja 7.sija.

Kiia teki kaikilla radoilla aivan mieletöntä työtä. Ite vaan olin taas ihan jossain kuutamolla. En tiiä mistä se johtui mutt puuttui vissiin vaan yritys ja raivo. Olin varmaan vaan niin relax kun ei miuta oikein missään vaiheessa edes jännittänyt. Olis pitänyt taas vaan läiskiä itseä ja nipistellä käsivarret mustelmille. Se auttoi viimeeksi ihan kummasti. Onneks ens la on revanssin paikka kotikisoissa.

  

Tänään käytiin sitten Merrin ja Muskan kanssa hallilla. Merri treenasi keppien aloitusta eri kulmista, ja varsinkin sitä avokulmaa, Muskan kanssa keskityttiin vaan eteenemenoon etupalkalla. Muska on nyt jostain syystä hokannut paikalla olon esteen takana. Vielä pari viikkoa sitten se oli ihan täyttä tuskaa. Ilmeisesti neiti on tehnyt jonkin sorttista ajatustyötä! Nyt saatiin muutenkin harjoitella häirinnän alaisena kun Stiina oli laumansa kanssa toisella kentällä. Kyllä taas halli raikui kun seinässä kiinni olijat ilmoittivat vastalauseensa.Ja vielä kuvamateriaalia Muskan maanantaiaamun treeneistä! Muska on kehittynyt todella hyvin harvoillakin treenauskerroilla, tai sitten ollaan vaan löydetty sille se oikea tapa. Oli miten oli niin pääasia ett homma toimii! Oma kroppa vaan näyttää paikkapaikoin niin ristiriitaista signaalia mihin pitää kyllä jatkossa kiinnittää huomiota. Onneksi on nämä kamerat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti