tiistai 1. marraskuuta 2011

Agilitya, aksailua, agiliitoa ja hieman muuta

Agility tuntuu kuuluvan jo niin tiiviisti meidän elämään, ettei oikein tiedä mistä sitä aloittaisi. Onko meillä mitään muuta elämää kuin agility :) Ei vissiin! No voisihan sitä huonomminkin mennä ja käyttää aikaa johonkin turhempaan. Kuluva viikko tosissaan mentiin aika tiiviisti aksailun merkeissä, mutt siitä kohta.

Aloitetaan päivittämällä Merrin tilanne. Back to normal! Eli kaikki on, tällä hetkellä, niin kuin ennenkin. Toinen voi hyvin ja syö raakaruokaa kaksi kertaa päivässä. Tänään oli eka kerta kun en antanut aamulla puolikasta Inupekt:iä. Tähän asti on saanut sen yhden tabletin päivässä, varmuuden vuoksi, parantamaan suolen seinämää. Merri on aivan innoissaan kun mikään ei enää vaivaa. Agilityssä toinen on aivan tulta ja tappuraa. Kannattaa olla hyvät varusteet päällä kun toinen on niin intona.

Viime viikolla koiruudet saivat olla, sään salliessa, ulkona todella paljon kun äitillä oli loma. Ohjelmassa oli pihan haravointia + muita puutarhatöitä. Kyllä toiset oli pimeän tultua niin valmiita valloittamaan sohvan nurkat ettei meinannut enää sekaan mahtua. Hyvä niin! Merri oli kyllä sitä mieltä ett hän voi ihan hyvin vahtia työntouhua terassilla, tai sitten kun minä olin tullut kotiin koulusta niin sitten hän oli minun seuranani sisällä. Neidit kyllä jaksoi touhuta pihalla viimeiseen asti; Miss Sunshine ja Neiti Sievänen. Kiia ja Muska ovat kyllä niin samanlaisia ett voi todellakin uskoa että ovat sisaruksia. Jos Muska olis merle niin erottaisiko niitä mistään muusta kuin koosta. Ainut mikä ero niissä on, niin Muska on vaan ollut koko pentuajan paljon äänekkäämpi kuin mitä Kiia oli. Onneksi Muskan mölyäminen on jo hieman laantunut mitä se alussa oli. On siihen kyllä saanut kiinnittää huomioitakin.

No sitten niihin aksailuihin... Merri kävi maanantaina aksailemassa. Oli hieman erikoisempi treenirata. Rissanen oli pari tuntia treenannut omien koirien kanssa, joten päätettiin sitten kokeilla hieman sitä samaa rataa :) Ei nyt ihan kokonaisuudessa mutt joitain kivoja pätkiä. Merri teki todella loistavaa työtä ja oli super-kuuliainen. Ainut mikä ei heti oikein kunnolla toiminut niin oli putken jälkeinen 4 hypyn takaaleikkaus. Puomilta lähdettäessä ei oikein saa omaa liikettä niin hyvin ett Merri ois tajunnut mihin käännytään. Sitten putken jälkeinen 6 hypyn takaakierto-saksalainen vaati hieman harjoittelemista. Ei oltu koskaan tehty sitä, joten muutama kerta meni hieman... Mutt sitten kun hieman malttoi ja antoi kunnon käskyt niin johan saatiin Merri hyppäämään oikein. Saksalainen saatiin kotiläksyksi :)

Kiia ei päässyt viikkotreeneihin miun koulujuttujen takia. Ei ole yhtään kivaa kun koulujutut haittaa harrastamista :) Ei se oikeastaan haitannut, sillä miun piti tehdä kunnon sotasuunnitelma miten lähden meidän ongelmaa avaamaan. En ollut vielä sitä päättänyt kun tuli jo perjantai, ja epikset. Miun ei ollut tarkoitus edes niihin osallistua mutt pitihän niihin sitten kuitenkin mennä :) Jos ei muuten niin meneehän ne rahat hyvään tarkoitukseen.

Kiian osalta rata ei mennyt oikein mitenkään... Kepit oli hyvät mutt siihen se sitten oikeastaan jäikin. 4 hypystä mentiin ohi; okei miun käsi oli myöhässä mutt en uskaltanut kunnolla näyttää aikaisemmin ettei Kiia mene hyppyä takaa. Kahden putken välillä Kiia kyttäsi montaa kertaa miuta ennenkuin meni putkeen. Kesti onneksi takaaleikkauksen. Keppien jälkeen oli hyppy ja putki Aa:n alla. Päätin kerrankin viedä oikein kunnolla putkelle ettei vaan tule kieltoa. Kiia lähti putkeen ja itse olin jo Aa:n toisella puolella ottamassa vastaan kun ihmettelen ett missä Kiia viipyy. Kun katson taakse niin sieltähän se viipotti tulemaan mihin sen jätinkin. Kokeiltiin uudestaan ja ei... Nappasin Kiian kainaloon ja pois radalta. Nyt oli siis sotasuunnitelma valmis näihin meidän ongelmiin. Totaaliset irtoamisharjoitukset!!! 
Merrin kanssa rata meni todella hienosti... Kepeille kaahattiin liian kovaa ja sisään tokasta välistä. Ja sitten loppupätkällä A-hyppy-putki tuli joku mysteeri. Merri ei mennyt putkeen vaan lähti miun liikkeen mukana putken ulkosivua myöten. Siis täh! Olisi vissiin pitänyt käyttää vastakättä niin olisi ollut selkeämpi. Siinä sitä sitten sutkottiin hieman putken suulla mutt onneksi loppurata meni ihan kivasti; 10 rv ja jotain yliaikaa, sija 4.  


Lauantaina mentiin illalla hallilla teemana irtoaminen. Kiian kanssa otettiin hyppyjä pitkillä väleillä etupalkalla ja jopa hyppysuoraa leijeröiden puomin takaa. Etupalkka toimi todella hienosti ja silloin Kiia todella menee sinne mihin pitää mennä. Välillä se hieman vilkaisi silmäkulmastaan ett missä mie oon ja mitä mie näytän. Kertaakaan ei kuitenkaan tullut pois "radalta". Olin todella tyytyväinen Kiian suoritukseen. Tuota me tarvitaan lisää. Ollaan varmaan liikaa pyöritetty irtoamisen kustannuksella. Merrin kanssa harjoiteltiin erilaisia keppikulmia; suoraa, avoa ja suljettua. Otin tueksi kaaret tokaan väliin jotta saadaan taas varmuus aloitukseen. Tällä kertaa jätin käsimerkin kokonaan pois ja käskytin vaan kädet alhaalla menemään. Nyt olen ottanut kannustuksen mukaan keppeihin, niin kuin silloin joskus kauan sitten. Toivotaan ett se toimii yhtä hyvin ens su kisoissa. On se ainakin toiminut harkoissa niin hyvin ett pystyn ottamaan Merriä kiinni kepeillä ja se kestää kepeillä loppuun asti. Muskakin pääsi hallille ottamaan putkea ja hieman siivekkeen kiertoa. Kyllä on toinen kuin mikäkin sähikäinen kun pääsee hallille. On todella hyvin ehdollistettu siihen ett hallilla tehdään jotain tosi kivaa. Sen verran innokkaasti on sisälle menossa. Kunhan tulee harmaiden kanssa kisatauko niin sitten pääsee enemmin keskittymään Muskan treenaamiseen.

Sunnuntaina oli seuramme 1.tason koulutusryhmän valintatesti. Hain molempien Kiian sekä Merrin kanssa siihen, sillä halusin pitkästä aikaan säännölliseen kunnolliseen koulutukseen. Kummankin kanssa hain ensi sijaisesti Rissasen ryhmään, mutt Merri oli laitettu sillä ehdolla jos paikkoja jää jäljelle 1.tasolla.
Tulevat kouluttajat olivat laatineet todella kivan radan, mikä jokaisen koirakon piti suorittaa yksistään muiden odottaessa ulkona. 5 min rataantutustuminen ja sitten yksitellen rataa suorittamaan.


Ennen minejä oli 20 min lämmittely joten meillä oli hyvin aikaa käydä lenkkeilemässä. Minejä oli 3, ja mie olin eka medi Kiian kanssa ja viimeinen medi Merrin kanssa. Medejä taisi olla 6 yhteensä. Kiian kanssa leikittiin hieman tennispallon kanssa ennen radalle menoa jotta se kesti hyvin vireessä eikä tullut turhaa odottamista. Se toimi hyvin. Rata sujui todella hienosti. Ainut huono kohta oli puomille tulo. Siinä meinattiin mennä ohi ja Kiia korjasi tilanteen hienosti. Se mistä olin tyytyväinen niin Kiia irtosi putkiin hienosti ja toka vika hyppy onnistui aika hyvin saksalaisella. Testirata oli meidän parasta menoa reiluun pariin viikkoon. Ihan superhienoa! Kiia toimi juuri niinkuin yleensä ennenkin :) Merrin kanssa jouduin muutamassa kohdassa vaihtamaan ohjausta sen nopeuden takia. Tokan hypyn pakkovalssia Merri ei tehnyt kun olin laittanut sen metrin verran väärään paikkaan istumaan. Merri hyppäsi hypyn suoraan. Korjasin sen kuitenkin pakkovalssi-jaakotuksella ja jatkettiin matkaa. Puomilla kävi ihan samalla tavalla kuin Kiian kanssa, meinasi mennä ohi. Aa:lla kontakti venähti pitkäksi johtuen varmaan siitä kun menin suoran putken oikealle puolella jotta kerkeän saamaan sen sitten mutkaputken oikeaan päähän. Tokavikan saksalainen ei onnistunut kun olin myöhässä, Merri kerkesi hyppäämään miun edelle. No siitä sitten koiran kanssa sujuva puolen vaihto ja vika hyppy. Oon kuitenkin todella tyytyväinen Merrin menoon. Toinen teki todella töitä, ja vauhdikkaasti. Harmi kun näitä ratoja ei saatu videolle.
Tulokset tuli saman illan aikana ja Kiian kanssa päästiin Rissasen ryhmään ja Merrin kanssa Sami Topran ryhmään. Sami oli Merrin kakkosvaihtoehto. Oon todella tyytyväinen ja jään odottamaan innolla vuoden vaihdetta.

Nyt sitten meillä olisi edessä vkonloppuna la Rainetojan koulutus Kiian kanssa ja sitten su molempien kanssa kisat Imatralla. Merri starttaa ekaa kertaa kakkosissa. Jännittää!!!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti