tiistai 25. lokakuuta 2011

Kiia 4v ja hieman muuta


Kiia rakas täytti eilen maanantaina 24.10.11 4 vuotta :)
Mitäs meille on muuta oikein tapahtunut :) Pitää hieman miettiä. Merrin kanssa tosissaan käytiin lekurilla masuvaivojen takia ja toinen on toipunut todella hienosti. Heti kun sai lääkkeet niin alkoi ruoka maistumaan eikä ole tarvinnut öisin ulkona enää ravata. Merristä oikein näki miten huojentunut toinen oli kun vatsaa ei koske eikä tartte tosissaan ulkona ravata alvariinsa. Merri sai aluksi 4 kertaa päivässä ruokaa pienissä erissä. Oli jopa Muskalla ihmettelemistä miksi Merri syö useammin kuin hää :) Nyt syödään 3 kertaa päivässä ja huomisesta sitten vain kaksi kertaa. Oon nyt varovaisesti laittanut sekaan jo hieman kalkkunaa ja raejuustoa. Se miksi on pitänyt ruveta laittamaan jotain lihaa ruuan sekaan on yksinkertaisesti antibioottien syy. Ne on aika isoja ja maistuvat aivan kauheelle. Ne on ollut pakko piilottaa johonkin sisään ett ne saa alas. Kyll itselläkin tekis tiukkaa niiden "nauttiminen". Tänä aamuna Merri sai onneksi viimeisen antibiootin joten niiden kanssa ei tartte enää leikkiä. En pidä ihan hirveetä kiirettä normiruokaan siirtymisessä sillä haluan olla todella varma ett masu ja suolisto on kunnossa. Vaikka uloste on aivan normaalia niin se ei aina todista sitä ett kaikki suoliston pinnat on kunnossa. Parempi pelata varman päälle niin ei tuu mitään kroonista suolistotulehdusta tai mitään muutakaan. Nyt toinen on todella iloinen ja aina menossa mukana. Eilen päästiin taas aksailemaan. Huh huh mitä menoa, ihan hurjana viiletti menemään :)

Vkonloppuna käytiin piipahtamassa pohjois-savossa, Kuopiossa. Ihan kuin ei olisi ollut mitään muuta tekemistä :) Käytiin tosissaan Acen kisoissa starttaamassa Kiian kanssa 4 startin verran. Tuomareina oli kolmella radalla Anders Virtanen ja yhdellä Anne Viitanen. Radat oli kaikki todella kivoja mutt meillä ei nyt sujunut meno ollenkaan Kiian kanssa. Mentiin kyllä niin eri sävellajissa kuin vain olla ja voi. Mie liikun nykyään niin vauhdilla ja tuntuu ett on koko ajan kiire. Kaikissa koulutuksissa vaan toitotetaan ett liiku liiku liiku... No mie liikun mutt sillä kustannuksella ett liikkeet ei mene loppuun asti ja Kiia ei lukitse esteitä vaan lähtee sitten miun liikkeen mukana. Ok, mutt se mikä miuta todella raivostutti niin oli se ett Kiia ei mene takaaleikkauksella putkeen vaikka olis tilaakin. Siinä kohtaa todella sappi rupess kiehumaan. Ei olla milloin viimeeksi otettu perus takaaleikkaustreeniä. On ilmeisesti taas sen aika. Samalla pitää aloittaa viskileikkausten harjoittelu. Niitä se ei todellakaan kestä. Meinasin jo noitten katastrofi-ratojen jälkeen ett me ei kisata enää tän vuoden puolella mutt pakkohan sitä oli kuitenkin laittaa ilmo menemään Imatran kisoihin. Toivon mukaan me saadaan siihen mennessä sävellajit kuntoon :)

Samalla reissulla käytiin näyttämässä Muskaa kasvattajan luona. Oikein tyytyväinen oli meidän pikku rimpulaan :) Todella hienoa, sillä niin olen minäkin. Sisällä oli pieni vilske ja hulina kun 8 shelttiä oli saman katon alla; 3 kasvattajan omaa, meidän 3 sekä 2 sijoitusnarttua oli hoidossa. Merristä oli todella kivaa kun hän oli kunnon kukkulan kuningas 7 nartun ympäröimänä. Harmi vaan kun toiset eivät oikein tykänneet meidän pienestä sirkuttavasta hormoonihyrrästä :). Nooran ja Nellyn lähdettyä meno hieman rauhoittui ja koiruudet kävivät koisimaan yksi toisensa jälkeen. Muskasta otettiin 4 kk mitta; 31cm. Pistää jännittämään ett millaiseksi neiti kasvaa. Nyt sillä on hampaita lähtenyt. Ja sitten kun hampaat on vaihtunut, jäädään odottamaan juoksuja. Sitten vasta ollaan viisaampia koon suhteen.

Eilen juhlittiin siis Kiian 4-vuotis synttäreitä. Tehtiin kakku ja vieraat tulivat sitten illalla, eli Stiina Nomin  kanssa. Milan ja Lili jäivät nyt tällä kertaa karkeloista pois. Kiia sai lahjaksi aktivointipallon ja nameja :) Toinen oli aivan innoissaan kun sai todella kivan pallon ja vielä kun sieltä tulee nameja sisältä. Aivan suosikki! Sai kakkukahvien jälkeen maistaa miltä kakku maistui esitiskarin virassa. Hyvin tuli lautanen puhtaaksi. Merri ja Muska keskittyivät vaan Nomin höykkyyttämiseen, tosin hieman eri perspektiivistä. Muska hyökkäsi suoraan kimppuun ja painit oli heti pystyssä. Merri keskittyi enemmin tuon takaapään tutkimiseen ja sirkuttamiseen. Heti kun alkoi jumppaliikkeitä ilmenemään niin Merri löysi itsensä Muskan yksiöstä :) Ei tartte ihan niin kuumana käydä! Vieraiden lähdettyä ja ruuan nauttimisen jälkeen, uni maistui kaikille. Tyyli on vapaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti