lauantai 19. marraskuuta 2011

Kotkan kisat osa 1 - Kiian vuoden päätöskisa

Tänä aamuna startattiin Kiian kanssa kahdestaan Kotkan marraskisoihin. Lähdettiin aamutuimaan ajelemaan pimeässä ja räntäsateessa lämpömittaria välillä tiiraillen. Välillä +0,5 ja välillä -0,5. Onneksi tiet olivat koko ajan märät niin ei tarvinnut kieli keskellä suuta ajella. Perille selvittiin oikein hyvin. Kisat järjestettiin KKS:n uudella, hieman vielä keskeneräisellä, hallilla. Kunhan se valmistuu niin siitä tulee varmasti hieno. Onneksi paikka nytkin ajoi asiansa oikein hyvin. Pääasia ettei sisällä hallissa tuullut eikä satanut :) Ja oli pohjakin aika hyvä!

Kiian kanssa startattiin kolmantena, joten ei onneksi tarvinnut kauaa jännittää omaa vuoroaan. Ratakin tuntui todella tutulta kun katsoi minien menoa aina ennen omaa rataantutustumista. Siitä oli todella hyötyä. Sai keskittyä oman ohjaamisen suunnitteluun kun ei tarvinnut niin miettiä ett mites se rata menikään. Tuomarina toiminut Pertti Siimes oli tehnyt taas todella kivat radat. Hieman oli vaikutteita niistä viimekertaisista radoista, paljon hyppyjä ja vähän putkia.

Eka rata: Pähkäilin hieman ett kummalla tavalla ottaisin alun. Putki oli aika houkuttimena puomin vierellä. Mietin ett otanko merkkauksella vai todella tiukalla pakkovalssilla. Jotenkin merkkaus tuntui toimivan paremmin ja valitsin sen. Toimi! Sitten kiireesti puomille. Halusin kokeilla päällejuoksua puomin jälkeiselle hypylle ettei sitten tarvi pyöriä seuraavilla hypyillä. Kaveri hieman ihmetteli ett miten siihen muka voi tehdä mutt onnistuuhan se kun ei tarvinnut olla vetämässä kontaktia alas vaan pystyi ottamaan sivuetäisyyttä. Ja se toimi! Nyt otin sen vielä aika varman päälle mutt joskus myöhemmin voi lisätä vauhtia ja etäisyyttä. Sitten olikin luvassa hieman hyppyjen hyppimistä ja pyörimistä. Nekin meni kaikki todella hienosti. Sitten melkein jo huokaisin helpotuksesta kun vaikeimmat kohdat oli ohitettu. Ja mitä sitten tapahtuu... Keinulla käskytin keinu-keinu kun olisi pitänyt käskyttää keinu-odota! Kun ei tullut oikeata käskyä niin Kiiahan linkas lentokeinun. Niin siis oma moka! Loppurata meni sitten moitteettomasti. Tuloksena siis 5 ja olikohan sija 9.

Toinen rata oli melkein eka rata toisin päin. Ihan pieniä muutoksia muutamiin hyppykohtiin. Alussa kepit tuotti aika monella harmaita hiuksia kun ekan hypyn ja renkaan jälkeen vauhtia oli aika paljon mutt kepit oli todella lähellä. Helposti luiskahti tokaan välikköön. Ite menin aika lähelle rengasta vasten Kiian tulosuuntaan ja pikkaisen jarrutin ennen rengasta. Sitten vaan käännyin ja annoin sen hakea itsenäisesti kepit. Ja hyvin toimi! Aa:lta piti mennä putkeen puomin alastulon edestä ja siinä sain todella hyvin liikkeellä vietyä. Keinulla muistin nyt käskyttää oikein ja se toimi niin kuin pitääkin :) Hyppykuviot meni pääsääntöisesti hyvin. Yhdessä oli pikkainen kauneusvirhe kun Kiia meinasi mennä ohi mutt saatiin korjattua juuri ajoissa. Sitten vielä muutama hyppy, puomi ja kaksi vikaa hyppyä. Aattelin ett teen puomin jälkeen takaaleikkauksen hypylle kun takaaleikkaukset onnistui todella hyvin edellisissä Kotkan kisoissa. Olis vaan pitänyt muistaa sellainen pieni mutta... Puomilla vauhti hidastui täysin ja sen jälkeen Kiia ei todellakaan irtoa niin hyvin ett sais tehtyä takaaleikkauksen. Ja näinhän siinä kävi. Tuli jopa kaksi kieltoa samalta hypyltä. Tyhmä minä! Jos puomin jälkeen olisi ollut edes yksi suoraan menevä hyppy ennen takaaleikkausta vaativaa niin siinä oltais saatu tarpeeksi vauhtia aikaiseksi. Olisin voinut tehdä todella tökerön valssinkin siihen mutt sitä nyt on aivan turha jossitella. Radan tuloksena 10 ja sijoituskin taisi olla siinä samoissa.

Kolmantena oli sitten hyppis, yllätys! Rata vaikutti todella mukavalta ja mentävältä. Puoli välissä 4 hypyn hyppykuvio oli samanlainen kuin viimeeksi Kotkan kisoissa. Siinä meillä putosi yksi rima mikä maksoi meille sen sertin. Aattelin ett jos selvitään ilman riman pudotusta niin hyvin menee. Alussa saatiin kerättyä vauhtia kolmella hypyllä ennen putkea. Otin nyt hieman lähempää kakkos-okserilla jotta saan liikkeellä heitettyä hyvin kolmoselle ja siitä sitten putkeen. Oli aivan pakko kehua Kiia sen ollessa putkessa. Niin hyvin vauhti säilyi ja oli raivokasta menoa. Sitten hypyn takaakierto ja siihen tuttuun hyppykuvioon. Yritin olla todella tarkka ettei Kiia lähde takaakiertoon mutt yhden hypyn kohdalla veto oli liian lyhyt ja kun päästin hypylle niin Kiia lähti takaakiertoon. Jos olisin malttanut pitää sen 0,5 sek kauemmin. Muuten oli taas upeaa menoa. Tein myös aika poikkeuksellisen lähetyksen kepeille, sylkkärillä. En ole koskaan tuota tehnyt ja pienellä malttamisella se olisi onnistunut hieman paremmin. Loppurata tykitettiin menemään ihan kympillä. Halusin Kiiaan lisää vauhtia eikä mitään varmistelun makua.

Päivän kisoista jäi todella ihana fiilis. Oon niin onnellinen ett siirsin Kiian vuoden vikaa kisaa Kotkaan asti. Nyt pystytään jäämään tauolle todella hyvällä fiiliksellä. Meillä oli todella tekemisen meininki ja yhteistyö sujui mallikkaasti. Oli aivan mahtavaa olla Kiian kanssa radalla! Kiia on kyllä niin ansainnut, jo syömänsä, grillimakkaran :). Paluumatkan me tehtiin yhdessä kun otin Kiian pelkääjän paikalle. Kiia sai nukkua puhtaan viltin päällä ja penkinlämmittämän lämmittäessä mukavasti. Kaiken kruunasi päivän viimeiset auringonsäteet ja aivan mielettömän kaunis sateenkaari. Tää päivä oli kyllä täydellinen vuoden päätöskisaa ajatellen.

Lopuksi vielä koostevideo Kiian radoista (kiitos kuvaajille):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti