maanantai 28. marraskuuta 2011

Hei, meillä juostaan...

a) Kiian perässä iloisesti sirkuttaen kuin varpunen

b) kovaa aksailuradalla ettei aina ihan kestä jalatkaan mukana

Aloitetaan pikaisesti tästä a)-osiosta. Kiialla on vissiin tällä hetkellä haamu-juoksut, tai miksi kutsua niitä kun Kiia on steriloitu. Joka tapauksessa kaksi kertaa vuodessa Kiialla on omat haamu-juoksut niihin aikoihin kuin sillä oikeasti olisikin juoksut. Merri sirkuttaa sen perässä kuin varpunen ja häntä vispaa kuin västäräkillä. Kiia on kyllä iloinen oma itsensä mutt sitähän nyt ei olekaan juoksut koskaan haitannutkaan. Ainut mikä muutos normaaliin on niin Kiia juo todella paljon ruokailun jälkeen, sekä aamulla että illalla, ja merkkailee lenkeillä. Tätä on nyt jatkunut reilun viikon ja toivon mukaan se kohta puolin alkaa loppua ettei tartte Merriä kieltää jumppaamasta ja liehikoinnista. Tästä voi sitten päätellä millainen show meillä on kun Muskalla on ne viralliset juoksut :) No onneksi Merri innostuu yleensä sirkuttamaan todella paljon kun on muutenkin jotain actionia menossa. Mutt jos on rauhallista niin rauha maassa.

Sitten tähän b)-osioon. Eilen matkattiin kaverin kanssa Hyvinkäälle kisaamaan parin startin verran. Tuomarina meillä toimi Johanna Nyberg mikä on tuttu syksyn kotikisoista. Niissähän me napattiin Merrin kanssa se tripla-0-voitto. Nyt ei ollut triplaa tarjolla mutt tupla olisi ollut. Ja mikä parasta, niin molemmat radat olivat agiratoja. Mieli on meillä korkealla kunnes saavuttiin kisapaikalle. Heti saatiin selville ett pohja olisi todella liukas kun ykkösissä oli tullut kaatumisia ja liukastumisia. No ei kivaa. Ja sitten se toinen murheenkryyni iski rataantutustumisessa. Medi2:lla riman korkeus 45 cm!!! Siis mitä!?! Eihän niin ole koskaan ollut. Rimathan on ollut tapissaan vasta kolmosilla. Voi ei, nyt tippuu rimoja oli eka ajatus mikä kävi mielessä. Ei siinä auttanut itku markkinoilla vaan päätettiin lähteä tekemään omaa rataa... Ainut mikä päätettiin niin oli se ett kameraa ei tartte vaivautua ottaa edes esille. Joten emme sitten kuvanneet ratoja tällä kertaa.

Eka rata:


Ekalle hypylle jätin reilusti tilaa että Merrillä kerkee keräämään kunnolla vauhtia. Onneksi toka este putki oli aivan siinä lähellä niin olin tukena aloituksessa. Kolmos hyppy tuotti hieman mietintää kun halusin tiukentaa linjaa puomille niin siinä hieman pelkäsin riman puolesta. Merri kuitenkin näytti ettei huolta vaan hän hyppää nätisti riman yli. Linjaus onnistui minusta hyvin ja Merri teki nätin pienen kaarroksen puomille. Kontakti oli hieno, kunnon oikeaoppinen 2on2off. Sitten muurin takaakierto ja valssilla putkeen. Päätin kerrankin tunkea niitä valsseja niin saan sillä varmemmin tungettua oikeaan päähän. Lähetin Merrin putkeen ja lähdin itse normaalilla etenemällä renkaalle. Ihmettelin ett miten nyt Merrillä kestää putkessa kunnes huomasin ett jotain hieman ylimääräistä liikettä siellä tapahtui. Merri ilmeisesti kaatui mustassa putkessa. Koska Merrillä kesti odotettua kauemmin putkessa, itse ajauduin liian pitkälle renkaan ohi. Merri loikkasi renkaan sivusta! Äh... 5 rv. No otettiin uudelleen ja jatkettiin sitten matkaa. Jäin ihan sikana jälkeen seuraavalla hypyllä mutt ei muuta kuin käskyä ja ohjausta 9 hypylle. Merri haki todella upeasti hypyn ja sain sen siinä kiinni. Sitten vaan lähetin kepeille ja leikkasin takaa. Seuraavan hypynkin leikkasin takaa niin Merri kääntyi mahtavasti Aa:lle. Aan kontakti oli taas kuin oppikirjasta ja vaikka tein persjätön siinä niin Merri kesti niin kauan kunnes annoin luvan. Sitten taas valssi ennen putkea ja haltuun otto ja lähetys. Keinulla otin aika kovan käskytyksen ettei vaan tule mitään lentokeinua tällä kertaa. Ehkä se oli hieman hidas mutt oli ainakin varma. Siinä sain sitten hyvin etumatkaa ja vedätystä loppusuoralle. Tulokseksi meille tuli siis se 5 rv ja 5.sija. Oltiin heti nollalaisten perässä.

Toka rata:


Toka rata oli eka rata toisinpäin. Pari muutosta oli vain, pituus ja hyppy vaihtoivat paikkaa ja toinen putken pää. Alussa menin pussin ohi ja kutsuin sieltä Merriä. Ennen keinua otin hieman haltuun ettei vaan mene ohi. Keinu ei ollut ihan samassa linjassa. Putkelle mentäessä käytin hieman vastakättä ns. esteenä ja tyrkkäsin sitten koiran puoleisella putkeen. Pituuden jälkeen valssasin Aa:lle käskyttäen samalla hyppyä. Kontakti ei ollut tällä kertaa kovinkaan hyvä kun se valui maahan asti. Aargh! Jatkettiin heti siis matkaa. Aa:n jälkeinen hyppy ja kepit mietitytti rataantutustumisessa. Kulma oli hieman hankala ettei kovalla vauhdilla mennä tokaan väliin. Mietin ett teenkö valssin  ja takaaleikkaan sitten keppien jälkeen vai otanko haltuun hypyllä ja lähetän sitten vaan kepeille. Päätin vasta radalla miten teen :) Otin hypyllä jo haltuun ja hieman jarrutin hypyn jälkeen. Jarrutus oli vaan tosi pieni. Sitten vaan lähetys. Merri haki kepit hienosti ja tykitti menemään totuttuun tyyliin. Keppien jälkeen hypyillä käytin hieman vastakättä ja vetoa putkeen. Se meni tällä kertaa todella hienosti. Kutsuin Merriä ett se varmasti tietää missä oon ja odottelin sen aikaa ett mennään yhdessä rengas. Nyt ei ollut mitään ongelmaa ja sain lähetettyä putkeen hyvissä ajoin. Muurin jälkeen hieman puomille minkä kontakti ei ollut hyvä. Merri jäi liian ylös ja sai hieman houkutella alaspäin. Sitten ei muuta kuin näytin kunnolla toka vikan hypyn ja käskytin kierrä-käskyllä. Merri haki hypyn hyvin ja liiti tyylikkäästi viimeisenkin yli. En kehunut vasta kuin varmaan 4 metrin päässä vikasta hypystä. Sitten tiesin ett vika rimakin oli kestänyt ylhäällä :) Radan tuloksena oli 0 ja toiseksi nopeimmalla ajalla, tällä me korkattiin eka LUVA kakkosista.

Nyt me jäädään aksailusta lomalle joulukuun ajaksi. Vuoden vaihteen aloitetaan taas treenit ja hieman himottaisi lähteä tammikuussa Hyvinkäälle kisaamaan. Olisi kuusi starttia parina vkonloppuna. Jos näin hyvin menee ja todella pienestä on ollut kiinni, niin en uskokaan etteikö noustaisi nopeasti kolmosiin. Mutt mietitään sitä tuossa joululoman aikana sitten tarkemmin :) Nyt ollaan ansaittu hieman taukoa niin ollaan sitten taas todella innosta pinkeänä radalle menossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti