perjantai 9. syyskuuta 2011

Tällä viikolla

Tällä viikolla ollaan elelty ihan normaalisti, ei oikein mitään ihmeellistä ole ollut ohjelmassa. Maanantaina käytiin Merrin kanssa ryhmätreeneissä ja kyllä sain olla jälleen ylpeä pojasta. Meni todella upeasti. Muutamissa kohdissa itse löysäilin niin silloin ei mennyt aivan niin hulppeesti kuin oisi voinut mennä.

Treenien pääaiheena oli rengas. Ekaksi tehtiin oikean puoleinen rata. Tässä päästiin testaamaan miten koira menee renkaan kun seuraavaksi käännytään, ja heti perään sitten miten hakee renkaan kun valssaa renkaan toisella puolella. Merri meni molemmat kerrat todella hienosti. Tokalla kerralla oli sitten vuorossa vasemm. puoleinen rata. Tarkoituksena oli tehdä 3 putken jälkeen persjättö ennen rengasta ja eihän se nyt ollut minkäänlainen ongelma kun on koira mitä ei tartte putkeen viedä vaan pystyy lähettämään. 5 putkesta 6 hypylle riitti todella pieni ohjaus mutt jos yhtään lepsuili sen jälkeen ja kääntyili miten sattuu niin sitten... Merri meni kerran putken toiseen päähän kun hieman huolimattomasti vain huitaisin sen putkeen. Pitää tästä lähtien muistaa se ett Merri alkaa ihan oikeasti reagoimaan ohjaukseen eikä juokse enää päätä pahkaa eteenpäin seuraavalle putkelle. Nykyään sen saa jopa kääntymään :). Tällä kertaa ei ollut mitään ongelmia hyppyjen kanssa vaikka rimat on 40cm, ja siinä pysyvät.

Tiistaina oli aivan ihanan upea ilma ja sehän piti hyödyntää viimeisen päälle. Minulla olisi ollut koulua 8 tuntia sekä myös äitillä yhtä pitkä työpäivä niin eihän sitä nyt voinut toisia niin pitkäksi aikaan yksin jättää kotiin. Alunperin miun piti tulla vain käymään pariksi tunniksi jonka jälkeen takaisin kouluun viimeiselle luennolle. No mites kävikään. Lähdettiin käymään koirien kanssa Hanhiksella ja siellähän sitä aikaa menikin kun nautittiin auringon paisteesta, lämmöstä ja siis aivan upeasta kelistä. Miulla oli kamerakin pitkästä aikaan mukana ja sen kanssahan nyt menee aina aikaa. Katsoin kerran kelloa ett se on yksi joten ihan hyvin aikaa jäljellä ennenkuin pitää lähteä. Ei mennyt aikaakaan kun Ihalaisen tehtaan louhuksen varoituspillit alkoi huutamaan varoitukseksi tulevasta räjäytyksestä. Kappas, kello oli jo puol kaksi. Eipä sitten maltettu lähteä ollenkaan mihinkään kouluun kun ei se ollut kuin hikinen luento. Näitä kauniita syyspäiviä on harvassa joten ne on käytettävä tarkkaan hyödyksi. Tulipahan nyt samalla otettua ja saatua Muskasta 11-viikkois kuva :)

Muska 11 vkoa

Samana iltana käytiin varaamassa eläinlääkärissä aika ekoihin rokotuksiin. Odotushuone oli täynnä ihmisiä ja koiria, ja yks oli aivan onneissaan. Kaikki ihmiset olis pitänyt päästä moikkaamaan mutt onneksi toinen oli jo hieman väsynyt niin sai vielä pidettyä sylissä aisoissa :) Paino katottiin klinikan vaa'lla; 2,8 kg. Siis aivan hurja jässikkä :) Katsotaan miten viikossa on painoa tullut lisää kun mennään ekoihin rokotuksiin.

Keskiviikkona ei päästy Kiian kanssa treeneihin, koska meillä oli kumirouheen levitys - talkoot. Onneksi paikalla oli runsaasti väkeä niin saatiin todella nopeasti homma tehtyä, kerkesi jopa iltalenkillekin vielä. Ei tosin kauheen pitkää jaksanut kun alkoi itse olla jo niin sippi (päätä rupess jomottamaan).

Torstaina päätettiin lähteä kaikkien koiruuksien kanssa käymään ihan cityllä. Jätettiin vesitornin luokse auto ja sieltä käveltiin Kirkkopuistoon ja takaisin. Kyllä mie sanon ett kannattais varata koko päivä tuolle matkalle jos se pitää mennä nuorimman tahtiin. Siis voi hyvää päivää! Kaikki oli niin kiinnostavaa ja ihanaa ett kaikkea piti nuuskia, haistella, ihmetellä, hurmata tai muuten vaan pällistellä. Nyt jouduttiin menemään pikkaisen nopeampaan tahtiin kun oli nää kaksi hieman vanhempaakin mukana. Muska oli kyllä hieman närkästynyt kun ei saanutkaan haistella jotain hajua 10 minuuttia. Pikainen nuuskaisu ja sitten eteenpäin. No kunhan rokotukset on sitten kaikki kondiksessa niin mennään sitten uudemman kerran oikein pitkän kaavan mukaan :)

Illalla Nomi tuli taas käymään Lilin ja Milanin aksailuvuoron ajaksi. Kyllä oli taas ilo ylimmillään kun kaksi kakaraa pääsi painimaan. Nyt Muskakin on jo sen verran kasvanut ett alkavat olla kohta jo tasaväkisiä. Meno on kyllä niin hurjaa ett saa nähdä miten tulevaisuudessa käy.

  


Tänään perjantaina käytiin pyörähtämässä hallilla pikaisesti. Pääaiheena oli Merrin lähdöt. Halusin testata toimiiko herra oli kahden esteen takaa, ja vielä niin ett Merri on aika kaukana ekasta hypystä. Siis ei mitään ongelmaa vaikka olin 10 metrin päässä siitä, ihan kummalta puolelta tahansa. Loistavaa! Toivottavasti se Ruokolahden juttu oli vain ekakertalaisen jännitystä vieraalla ulkokentällä. Ainakin tän aamuinen loi hieman toivoa tulemaan. Onhan tässä viikko aikaa ennen seuraavaa starttia! Ilmoitin Merrin kolmelle radalla ja Kiian sitten sunnuntaille kahdelle. Joukkueeseen en nyt ilmoittanut kun oon sitten iltapäivän talkoohommissa.

Kiian kanssa harjoiteltiin pikaisesti kontakteja puomilla sekä keinulla. Nyt vaan otin ohituksia, pitää ens viikolla testata valssia ja persjättöä. Ekaksi hieman hiljaisemmalla vauhdilla ja sitten myöhemmin ihan kunnolla. Sitä ei aina tiedä millä tuulella neiti sattuu olemaan. Harmi kun sunnuntain radat on vain yksi agi ja yksi hyppis. En jotenkin enää oo niin innostunut niistä hyppiksistä. Mutt minkäs teet. Ei nyt viitsinyt vaan yhdelle radalle ilmoittaa. Eihän sitä tiedä miten hyvin sitä vaikka menisi omissa piirimestaruuskisoissa :) Olishan se iloinen yllätys! No mennään tekemään parhaamme ja nauttimaan tekemisestä.

Muskakin pääsi tänään ekaa kertaa hallille. Ihan perustutustumista; lelun kanssa leikkimistä, pikku putkea ja siivekkeiden kiertämistä lelun kanssa. Ei varsinaisesti otettu mitään ihmeellistä mutt sai samalla tutustua mitä siellä kentällä oikeasti on. Pitäisi tehdä ihan oikeasti jokaiselle koiralle oma suunnitelma miten tää ensi talvi tulisi menemään. Paljon on kaikkien kanssa tehtävää joten pieni runko suunnitelmassa olisi ihan poikaa. Ettei vaan mennä miten sattuu. Niin siinä helposti tulee menemään.

Huomenna lauantaina olisi satamatorilla Muikku&Pottu-markkinat. Sinne lähdetään kakaroiden kanssa eli Muskan ja Nomin. "Vanhukset" jätetään kotiin! No Merri pääse kuulemma iltapäivällä parin tunnin patikoinnilla äitin kanssa kun Kiia pääsee sitten sunnuntaina agikoulutukseen meikän kanssa. Olisihan sitä taas ihan ohjelmaa. 

Ja loppuun vielä kuva mikä kertoo varmaan enemmän kuin tuhat sanaa:

Jäämies alkaa sulamaan siskolleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti