lauantai 9. huhtikuuta 2011

Valmennusta Valkealassa

Tänään oli taas valmennuspäivä. Stiina oli Lilin kanssa aksailemassa joten päästiin taas Kiian kanssa Rannikon valmennukseen. Jotenkin tänään ei ehkä ollut ihan paras päivä ku oli niin tahmeeta menoa ja väsytti ja ja...blaah. Radan kiemurat tuntuivat niin kieroilta ett huh, ehkä hieman jo ylivaikeilta. Muutamassa kohdassa rataa jouduttiinkin tekemään ihan kaksi estettä kerralla ett saatiin onnistunut suoritus. Ei ehkä ihan palvellut sitä ideaa kun olisi pitänyt löytää se meille paras vaihtoehto.

Jaa...mitäpä tästä nyt kertoisi. 2 kepeillä pyrin jättämään Kiian kepeille kun itse menin 3 hypyn luokse. Ekalla kerralla ei kestänyt. En yhtään ihmetellyt sitä kun oli eka kerta kun testattiin jättämistä vierailla kepeillä. Sitten hyppyä 3-5 höylättiin varmaan kuinkahan monta kertaa ja monella tavalla. Olin lähes aina myöhässä tai asento oli väärä. Yritettiin pakkovalssia, saksalaista, ja jotain japanilaista. Ei vaan tahtonut oma vauhti riittää verrattuna Kiian. Se oli aina nopeampi. Kyllä me onneksi sitten saatiin 4 ja 5 suoritettua kun jätin Kiian istumaan 3 hypyn alastulon kohdalle ja otettiin siitä.

Pätkä 8-15 oli oikein jees! Puomilta lähetys takaakiertoon ja ihan satalasissa tekemään persjättöä 10 ja 11 hypyn väliin. Ekaks kokeiltiin takaaleikkausta mutt siinä ei ollut mitään järkeä kun kerkesin persjättöön. Kiia irtosi 8 hypyn takaakiertoon aivan superhyvin ja sain näin mielettömän etumatkan. 11 hyppy yli, 12 pakkovalssilla ja 13 jaakotuksella vasemman siivekkeen puolelta jotta saatiin suoralinja putkeen. Aan kohdalla piti hieman malttaa ettei jää liikaa selän taakse. Kontakti oli Aalla tosi hieno, super!

16 hypyllä valssasin liikaa taaksepäin jolloin Kiia hyppäsi huonolla linjalla keppejä ajatellen. Piti tehdä paljon terävämpi käännös käsi riman päällä. Ihan 90 asteen käännös. Näin linja pysyi suorana kepeille. 18 hyppy sujui aika jees päällejuoksuna. 19 keinu otettiin itsenäisenä kun viime kerralla se tuntui jotenkin niin hankalalta. Ihan hyvin lähti keinulle, otin pikkaisen vastaan ja kevensin alastuloa ettei tärähdä.

Loppupätkä sujui itseasissa aika jees. Oon aina hieman pelännyt noita sylkkärin tyyppisiä kääntämisiä mutt nyt se sujui tosi hienosti. Menin keinun ja pujottelun puoleen väliin ja siitä kutsuin hyppyyn. Heti pujottelun kohdalla aloin tehdä puolivalssia mihin Kiia reagoi heti ja suuntasi hypyn oikein. Ei edes vilkaissut putken väärääpäätä vaan lähti putkelle vasta käskyn saatuaan. Harmillisesti miulta jäi se yksi askel eteenpäin ottamatta joten Kiia kääntyi putkessa ympäri. Malttia oli tässä valttia. Ei ollut niin kiire. Kiian ollessa putkessa siirryin 4/12 hypyn viereen ja selvästi rintamasuunta 23 hypylle. Kun Kiia tuli putkesta ja lukitsi esteen niin sitten taas sata-lasiin ja eteenpäin. Pieni haltuunotto 26 hypyllä jotta saatiin hallittu takaaleikkaus ja välistä veto 27-28 hypyillä.

Oli tosi ihana huomata kuinka hyvin pystyy luottamaan Kiiaan. Aina vaan kun joku olisi kertomassa missä ja miten :) Timo sanoikin ett Kiia irtoaa juuri sopivasti, ei liikaa mutt riittävästi. Ei oo mitään järkeä jos koira irtoo 100 metriä mutt itse on hidas kuin etana. Käytän kuulemma aika vahvasti vastakättä ja Kiia reagoi siihen hyvin. Nyt kun joku saisi karsittua sen liiallisen käytön tai väärään aikaan ajoitetun käytön niin olisin tyytyväinen. Toivotaan ett tuossa toukokuussa siihen tulee muutos. Tän päivän valmennuksessa oli hieman huonoja kohtia mutt onneksi myös hyviä. Toivotaan ett huomisen kisaradat tuntuvat paljon helpommilta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti