torstai 17. huhtikuuta 2014

Hyvät treenit, parempi mieli

Koska eilen vietettiin ulkoilupäivää ja käytiin maalla niin alunperin iltapäivälle suunnitellut treenit siirtyivät tälle aamulle. Ja itseasiassa hyvä  niin kun jouduin miettimään keinoja millä saada lammaskoirat kuuliaiseksi jo heti aamusta. Noustiin siis ajoissa ylös, eli siinä puol seiska. Ja uskokaa... en todellakaan tarvitse herätyskelloa siihen aikaan, sitä varten on kolme nelijalkaista mitkä pitävät siitä huolen. Vaikka ne meinasi käydä siihen viereeni nukkumaan niin ei kun ylös vaan ja samantien menoksi, jopa ilman aamupalaa.

Käytiin reilun 30 min lämppälenkillä metsässä minkä jälkeen hallille. Vaikka treenit olivat yksinkertaiset niin silti meni yllättävän kauan aikaa kun väsää rataa kuntoon. Meinas ihan kiire tulla kun tunnissa piti saada radanpätkä tehtyä ja treenattua kolme koiraa... Tunti todellakin riittää just ja just! Hyvä tietysti niin ei tuu ainakaan tehtyä kerralla liikaa ja treenit ovat tehokkaat!

Aloitettiin ihan putkirallilla missä lähettelin kahteen mutkaputkeen ekaksi suoraan ja sitten vastakkaisiin päihin, milloin valssilla/persjätöllä tai sitten hirtolla. Muutama kerta sitä niin johan alkoi olla pahimmat höyryt pois. Oli muuten tehokas tapa. Olisi kiva saada joka kisapaikalle lämppäesteiksi putki ja pari hyppyä niin a'vot!


Treeneihin ryöstin idean Iralta kun halusin yksinkertaisen treenin vähillä esteillä, sillä aina tulee liikaa tehtyä ns. ratatreeniä tekniikan sijaan. Kiian kanssa halusin testata vinohyppyä sillä se oli ollut kova sana viime vkonlopun kotikisoissa. Kiia handlasi hypyn oikein hienosti, menin sitten hypyn kummalta puolelta tahansa vaikka pyrinkin lähestymään hyppyä sen kanssa samaan tahtiin. Sitten otin radanpätkää, ensin nrot 3-7. Testasin miten pitkälle minun pitää liikkua että saan Kiian maksimaalisen vedätyksen. Niisto nrolle 5 oli aika hyvä ja hyvä kääntö nrolla 6. Töitä joutuu itse tekemään jos haluaa nopeutta ja asennetta. Helpommalla pääsee jos vaan ottaa vastaan ja hieman lähettelee mutta se näkyy heti niin vauhdissa. Kiian meno menee helposti hölköttelyksi. Juu ei hyvä! Hypyt 4-6 ohjasin mutkaputken puolelta!

No kun Kiiaa oli hieman viritetty lisää niin otettiin seuraavaksi nrot 9-13, ja nyt oli tarkoitus ohjata hypyt 10-12 nyt siltä toiselta puolelta eli vastaanotto 10 hypyn takaa ja siitä vastakädellä lähetys hypylle 11. Kiia teki   muutaman kerran vaan hienon kaarroksen 11 hypyn edessä ja piti hieman vahvistaa viemällä pidemmälle hypylle ennenkuin tajusi irrota sinne asti. Kiia kun ei lähde kuolleelle lelulle ja en nyt alkanut namikuppeja viljelemään hypyn taakse kun hyppy oli kuitenkin niin lähellä. Jos hyppy olisi ollut kauempana niin sitten tietysti. Parasta oli kuitenkin se, että Kiia kääntyi joka kerta oikeaan suuntaan ja tajusi nopeasti mitä siltä haettiin. Vaikkei vauhti ollut mikään super hypylle mennessä niin silti toinen suoritti sen hyvin. Pitää jossain vaiheessa ottaa uudemman kerran harjoitus ja laittaa hypyn taakse namikuppi, jotta saatais lähetyksiin vauhtia. Ihan hirveitä me ei enää pystytä tekemään kun Kiia on jo niin monta vuotta mennyt tuolla tyylillä niin ei se enää laita suurinta vaihdetta päälle vaikka oliskin ruokaa tiedossa. Vedättäminen on ainut ase.

Merrin kohdalla ei tarvitse vedättämisestä puhua ;), se vaan juoksee täysillä! Merrin kanssa otettiin kanssa putkirallia alkuun niin oli aivot jälleen valmiina työskentelyyn. Tehtiin Merrin kanssa kans alussa nrot 3-7 ja siinä piti 6 hypyllä kääntää Merriä oikeaan putkeen päin. Muuten irtosi 8 putkeen. Koska en edelleenkään pahemmin käskytä niin linjaaminen nousee vaan isompaan rooliin. Heti kun tuo asia loksahti kohdilleen niin loppu olikin lasten leikkiä ;)! Sitten siirryttiin toiseen teemaan eli nrot 9-14. Aluksi otettiin vaan hypyltä 10 hypylle 11. Vein lelun hypyn 11 taakse ja lähetin 10 takaakiertoon. Hyvin irtosi ja kääntyi oikeaan suuntaan. Kun tätä toistettiin muutaman kerran, otettiin putkesta vauhtia. Muutaman kerran kokeilin 8 putkesta suoraan hypylle, mutta siinä piti tehdä ihmisnuoli vauhdin hiljentämiseksi kun herra tuli sata lasissa ja hyppäs suoraan hyppyä päin kun itse olinkin siinä ohjaamassa jatkoa. Pientä aivoriihiä ettei joka kerta latasta ihan täysillä joka paikkaan. Ihmisnuoli oli kyllä todella tehokas! Kun otettiin putkesta 9 niin silloin ei tarvinnut tehdä ihmisnuolta kun linja oli erilainen 10 hypylle. Merri irtosi todella hienosti hypylle 11 ja kääntyi joka kerta oikeaan suuntaan. Lopuksi otin vielä keppejä putken jälkeen, ohjaten ulkopuolelta. Laitoin varmuuden vuoksi pari verkkoa alkuun että saatiin keppien osalta onnistumiset.

Muska pääsi viimeisenä radalle ja teki hienoa työtä. Putkiralli senkin kanssa oli oikein hyvä juttu kun jatkossa oltiin niin kuuliaisia. Putkihulluna koirana Muska yritti muutaman kerran 7 putkeen väärään päähän selkäni takaa, mutta tokalla kerralla olin itse väärän putken suun lähellä ja tyrkkäsin jalan eteen. Tämä riitti Muskalle eikä enää yrittänyt vaan lähteä ohjauksesta omille teille vaan meni sinne mihin pitikin. Aluksi luuli että hypyltä 10 hypylle 11 olisi Muskalle haastava kun se ei ole kuitenkaan mikään Merrin tasoinen irtooja, mutta toinen näytti kyntensä ja kykynsä ja irtosi hypylle todella hienosti. Muutamat ekat kerrat kääntyi väärään suuntaan kun ei lukenut niin hyvin ohjausta vaan hyppäsi suoralla linjalla edelliseltä. Mutta kun kerran vahvistettiin niin toinen teki virheetöntä työtä jatkossa. Muskan kanssa otettiin koko pätkä alusta 13 putkeen asti kun sitten meiltä loppui aika. Ei ollut aikaa ottaa enää keppejä, mutta alla olikin niin hyvää tekemistä niin ei harmittanut yhtään. Kerkee niitä ottamaan vaikka kotonakin!

Sitten vaan kamat kasaan ja autolla jälleen vähän matkan päähän jäähkälenkille. Aamun irrotteli teki hyvää kaikille ja kyllä kotiin tultua oli kaikilla suuri nälkä! Myös omistajalla! Sitten olikin hyvä käydä hieman myöhäisemmille aamupäiväunille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti