sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Treenien merkitys

"Ja vain lahjattomat treenaa!" Näin on ilmeisesti joku lahjakas joskus sanonut. Mutt itse kun en ole synnynnäisesti lahjakas aksailun suhteen niin näitä juttuja tulee harjoitella. Ja ei voi unohtaa itse koiruuksia, niille ei todellakaan ole synnynnäistä nämä jutut.

Merrin kanssa ollaan nyt kahdet kisat kisattu kesäloman jälkeen ja tulokset oli kyllä sen mukaisetkin. Perusmeno oli aivan mahtavaa, jätkä meni oikeastaan juuri sinne mihin ohjasin mutt sitten pikkaisenkin vaativimmissa kohdissa tuli tauon tuoma muistinmenetys kehiin. Kun ei oltu kerrattu niin virheitä tuli. Ei siis voi Merrin piikkiin laittaa näitä tuloksia, toinen yritti kovasti mutt kun ei olla treenattu niin ei aina voi onnistua.

Orimattilassa meidän suurin kompastuskivi oli kepit! Niitä harjoiteltiin Merrin kanssa ihan mukavasti tällä kuluvalla viikolla ja sen suhteen onnistuttiin todella hyvin eilisissä Ruokolahden kisoissa, ei virheitä kepeillä. Alla olevissa videoissa Merrin keppitreenejä tiistailta ja keskiviikolta sekä Kiian kontakti/keppitreeniä ja Muskan kanssa rataa.Loppuviikosta otettiin hieman rennommin treenien suhteen, sillä en halunnut ottaa liikaa yhdellä kerralla. Paras keskittyä nyt tuohon suurimpaan ongelmaan mikä oli Merrin kanssa eli kepit. Jatkossa keskitytään myös muihin juttuihin.

Eilen lauantaina oli siis kolme starttia Ruokolahdella. Lähes tasan päivälleen (3.9.11) aloitettiin Merrin kanssa agilityn kisaura samaisella kentällä. Silloinkaan tulokset eivät olleet häppöiset ja fiilis oli hieman alavireessä. Se voidaan kyllä laittaa aivan suoraan tuomarin piikkiin, (jääköön tässä kohtaa nimi mainitsematta), mutt radat oli aika vaikeat ykkösille ja ei saanut HYLyn jälkeen jatkaa ollenkaan rataa vaan piti tulla heti pois! Siis aivan käsittämätöntä, emme olleet missään MM-karsinnoissa! No joo... Tällä kertaa saatiin kyllä jatkaa menoa HYLyn jälkeenkin niin pääsi taas näkemään missä pitää petrata ja missä ollaan vielä hyvällä mallilla. Tuomarina hääri Anne Viitanen.


Kooste Merrin radoista. Tekstit videolla eivät sitten tulleet suustani tuossa tilanteessa vaikka mieli olisi tehnytkin!


 
Eka rata:
+ irtoamiset esteille
+ hyvä vauhti
+ oma liikkuminen
+ puomi-putki erottelu
+ kepit
 
- hiipiminen lähdössä
- viistohypyn ohitus
- riman pudotus
- vajaat kontaktit
- liiallinen putkihakuisuus
 
Toka rata:
+ pysyi lähdössä
+ nopea reagointi ohjaukseen
+ kepit
+ takaakierrot
+ kontaktit
 
- tokalla hypyllä väärään suuntaan kääntyminen (harjoiteltiin lämppäesteillä oikein)
- nopea reagointi ohjaukseen
- viistohypyn ohitus
 
Kolmas rata: 
+ kepit
+ slalom, vaikka putki houkuttimena
+ yleinen vauhti ja meininki
 
- hypyn takaisin hyppy (niistosokkari ei toiminut lämppäesteilläkään)
- kielto hypyllä ja räkytys
- kielto putkelle kun huomasi virheen aikaisemmin


 
Nyt Merri jää kisatauolle jotta päästään kunnolla treenaamaan näitä perusjuttuja. Ei todellakaan riitä ett ollaan joskus osattu nää jutut (esim. Merrin niistosokkarit olivat aivan supereita keväällä) vaan kyllä niitä pitää harjoittaa. Muistan itsekin omasta kouluelämästäni miten paljon unohdin kesäloman aikana esim. matikasta. Mutta sellaista se elämä on!
 
Ei me tällä viikolla pelkästään aksailua harrastettu. Ollaan käyty maalla säikyttelemässä kanoja (vaikkei edes jahdattu) ja sitten Kiian kanssa käytiin katsomassa kaverin merlesheltti-belggari 5,5 vkoa vanhoja pentuja. Muska kävi jo tutustumassa niihin reilu pari viikkoa sitten mutt silloin meininki oli hieman toinen. Kiia ei ollut kovinkaan innostunut pennuista vaan olisi mieluummin halunnut aikuisten seuraan ja ehkä eniten vahtimaan marsua häkin viereen.
 


 
Lisää kuvia pennuista löytyy kuva-albumista. Videon lisään myöhemmin!
Vielä olisi tarkoitus viedä Merrikin katsomaan pentuja mutta toinen pitää varmaan laittaa kompostikehikkoon turvaan ettei terroristit hyökkää kimppuun. Merrihän on hieman herkkis :). Ja sitten ois tarkoitus viedä vielä Muskakin uudestaan, sillä nyt pennuissa on vasta kunnolla eloa ja näytteävät todellisen luonteensa. 3 viikkoisena ne olivat liian tylsiä ja outoja Muskan mielestä ett ei paljoon seura kiinnostanut.
 
Nyt on syyskuu alkanut ja pitää henkisesti valmistautua siihen että syksy alkaa ja valoisa kesä on takanapäin. Pitää suunnitella treenit ja kisat tarkkaan. Ei enää tee mieli lähteä ajamaan reilua 400 km kisoihin vaan lähikisat on ihan kiva juttu. Pitää henkisesti valmistautua myös sisäkisoihin, sekä hankkia uudet kisakengät. Entiset tuppaa olemaan jo niin kuluneet ett ei oo paljoon pitoa keinonurmella.
Meidän oli tarkoitus lähteä Kiian kanssa ens la topteamin valintatilaisuuteen mutta taidan sen nyt kuitenkin jättää väliin (jo periaatteessa kustannussyistä). Meillä on vielä parannettaa perusasioissa ja ennenkuin ne loksahtaa kuntoon niin on aivan turhaa hakea isoihin rinkeihin sotkemaan. Itse valintatilaisuus olisi kyllä ollut tosi kiva ja mahtava kokemus, mutt ei nyt maksa sitä vaivaa lähteä täältä Lietoon asti ajamaan ja maksaa majoituksista ym. Jos oltais tultu valituksi niin tällä hetkellä 4x150€/leiri + majoitukset ja matkat ois ollut kyllä aika iso rahaerä lohkaista miun tän hetkisestä budjetista. Jos me vielä vuosi harjoitellaan kun ollaan vuoden takaisesta menty todella paljon eteenpäin niin jos sitten vuoden päästä ollaan tosi taitavia ja rikkaampia hakemaan joukkoon :)!  
 
Nyt tää syksy lähtee käyntiin meidän oman "topteamin" treenatessa ja nautitaan siitä! Muistetaan kuitenkin välillä hengähtää ja viettää rauhallisia koti-iltoja kynttilän valossa ja takkatulen loimussa!   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti