lauantai 29. syyskuuta 2012

Mission nro 1 ja 2; mission nro 1

Meillä on ollut tässä kohta pari viikkoa mission nro 1 ja nro 2. Mission nro 1 pitää sisällään Merrin tehokeppitreenit 2x2 menetelmällä. Koulutuksen on ideoinut Susan Garrett ja teemasta on tehty jos minkälaista videota ja ties mones versio on nyt menossa. Me seurattiin neuvoja ja ohjeita tähän videoon pohjautuen: http://youtu.be/Jb63MpbdxDA ja siihen jatkoa http://youtu.be/z0CYOFSKKtY Kyseessä ei ole itse Susan Garrett mutt hyvin sisäistin idean ja ohjeet.

Meinasin käyttää tätä metodia jo Merrin ensimmäisenä kesänä kun alettiin harjoitella keppejä. Silloin olin vielä itse niin noviisi etten oikein osannut edetä asian kanssa puusta pidemmälle. Ja silloin en todellakaan ollut pahemmin katsonut noita opetusvideoita joten mentiin verkkokeppien kanssa. Ne on toiminut kyllä Merrin kanssa oikein hyvin, mutta se mikä minua häiritsee niin on nuo epävarmat aloitukset. Ei varmaankaan johdu itse verkkokepeistä... mutt uskoisin 2x2 keppien auttavan tuohon asiaan hyvin. Joten sen takia valitsin kyseisen metodin meille tehotreeniksi.

Harjoittelin Merrin kanssa aivan alusta asti aina 6. päivään asti. Silloin oltiin edetty kuuteen keppiin. Se sai riittää meille sillä kyllähän herra nyt muuten kepit osaa. Nyt otettiin vaan tehotreeniä aloitukseen ja tähän mennessä oon kyllä todella tyytyväinen tulokseen.

 


En ole minkään opetusvideoiden tekijä joten jos joku haluaa kunnon ohjeet tähän metodiin niin suosittelen googlettamaan 2x2 kepit niin sieltä tulee kyllä ohjeita. Ainakin nuo pari videota mistä laitoin linkit, ovat minutsta tosi selkeät ja niissä on hyvin kerrottu asiat. Ja se mikä parasta niin siinä käytetään ei-tyypillistä-agilitykoiraa.

Tosissaan meidän Mission nro 1 oli tosissaan Merrin keppien tehotreeni. Herra oli todella helppo opettaa kun se oikeasti osaa kepit, on todella nopea oppimaan sekä jätkä ajattelee. Tulikohan Merrille ihan muutama virhe koko kuuden päivän aikana kun miettii toistojen määrää. Vaikka treenit kesti sen 10 min niin kyllä toistojen määrien takia siinäkin oli hommaa. Itse kyllä selvisi aika helpolla, kunhan vaan osasi heittää lelun suhkot oikeaan paikkaan :)

Jos Mission nro 1:sen kanssa selvittiin helpolla niin sitten Mission nro 2:sen kanssa ollaan painittukin aika tavalla. Mission nro 2 on nimittäin Muskan keppiopetus 2x2 tyylillä. Ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä. Seuraava päivitys tulee olemaan kun saadaan homma päätökseen, joten en nyt käy asiaa tästä sen enempää läpi. Ruodin asian sitten... toivottavasti aika tässä vkon sisällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti