torstai 13. syyskuuta 2012

Inov8 Trailroc 245


Nyt ne tuli... ja vihdoin pääsee testaamaan!
Viime viikon keskiviikkona tilasin iltamyöhään uudet aksailukengät Agi.fi:stä. Oon MM-karsinnoista lähtien etsinyt itselleni uusia kenkiä sisäkäyttöön kun meinasin silloin karsintojen ekalla radalla lentää kumoon kun ei kengät pitäneet yhtään. Loppurata meni muutenkin aivan plörinäksi kun en luottanut kenkiin enää ollenkaan! Kävin silloin paikan päällä kokeilemassa eri Inov:n kenkiä, mutta mikään ei sopinut. Tai sitten jos löytyi muuten hyvä malli niin se oli sitten aivan liian raskas aksailuun. Silloin oli puhetta syksyllä tulevasta uutuudesta missä on leveämpi lesti mikä sopisi huomattavasti paremmin meikän räpyläjalalle.

Kun tämä uutuus, vihdoin ja viimein, tuli niin hieman epäilytti tuo pohjakuviointi, tai oikeastaan "piikkien" pituus. Vanhat kengät kun on Inov X-talon 212 missä pohjakuvioinnissa on pituutta hieman enemmin. Kun kengät sitten tulivat maanantaina niin testailin niitä kuvassa näkyvällä "keinonurmella". Kyllä ainakin siinä vaiheessa epäilykset sai heittää romukoppaan. Näissä uusissa Trailroc:ssa on niin pitävä pohjamateriaali ja -kuviointi ett ne ei liikkuneet yhtään mihinkään kun yritin niitä työnnellä matolla. Vanhat liukuivat ties minne! Tiedän, ettei tavallinen matto vastaa keinonurmea mutt jäi hyvä fiilis!

Ainut asia mikä tuotti hieman päänvainaa, oli koko. Vanhat x-talonit ovat UK4 (EU 37). Mittailin vielä varmuuden vuoksi räpyläni sivuston mittaohjeen mukaan. Sen mukaan minulle olisi näistä uusistakin mennyt sama koko, joten pistin sen tilaukseen. Kun kengät sitten maanantaina tulivat niin kyllä oli pettymys suuri kun jaloilla olikin hieman turhan tukalat oltavat uusissa kengissä. Siis aivan liian pienet. Vertailin uusia ja vanhoja, ja hyvin huomasi miten uudet olivat ainakin koon pienemmät. Ne olivat 1 cm lyhyemmät ja kapeammat kuin vanhat. Ei auttanut muu kuin laittaa agi.fi:hin viestiä ett saisko isomman koon tilalle. Tero vastasi heti ja varmisti vain oikean koon. Heti uudet kengät postiin ja tänään kävin hakemassa ne. Seurailin pakettia lähetysseurannasta milloin kengät olisi täällä ja heti koodi talteen ja hakemaan postista. Nyt pitää vaan viedä pienemmän koon kengät takaisin postiin asiakaspalautukseen. Kiitokset agi.fi Terolle nopeasta toiminnasta!
Vanhat kengät menevät vielä hyvin ulkokentillä vaikka pohjakuvioinnissa onkin pahoja kulumia. Nämä uudet saavat toistaiseksi kiitää vain keinonurmella. Tulikasteen ne saavat sunnuntaina Kuopiossa kun juoksennellaan Kiian kanssa kolme rataa. Kerron sitten lisää koeajosta :)

Eilen käytiin lammaskoirien kanssa hallilla (ihan tavis lenkkareissa) treenaamassa pituutta tyhjäänpäin sekä putkiansaa ala Kotkan hyppis. Tämä oli oman vetoryhmäni Liisan toive joten päätin hieman testailla rataa ja videoida sen "opetusvideoksi". Näin he saavat esimakua mitä tullaan tekemään ja kuinka sen voisi tehdä. Muskakin pääsi kunnon rääkkiin... puol tuntia kunnon radan harjoittelua. Muska ei aina jaksa keskittyä vaan yrittää hieman oikoa kurveja. Nyt en päästänyt sitä helpolla vaan laitoin sen todella miettimään ja ajattelemaan miten sen palkan saa. Kyllä toinen teki aivan täysillä koko ajan ja jaksoi toistoja tosi hyvin. Oon kyllä sitä mieltä ett varttikin tehokasta hyvää treeniä riittää mutt nyt halusin testata Muskaa ihan tosissaan. Ja varsinkin kun tuolla treenillä sai siitä hieman ylimääräistä energiaa pois :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti