keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mission nro 2

Haa... tänään tämän päivitän! Muskan mission on aika hyvin pulkassa. Päätavoite on saavutettu; 12 keppiä ilman apuvälineitä (verkkoja/kaaria). 12 päivässä se ei onnistunut mutt siihen vain plus yksi päivä. Annetaan se anteeksi :)!

Mutt voin kyllä sanoa ett ei ollut yhtään helppoa. Meinas kyllä itku tulla moneenkin kertaan mutta onneksi vaikeista kohdista selvittiin. Ja asiaa ei tehnyt yhtään helpommaksi se ett vettä tuli taivaalta tuon tuostakin. En todellakaan kritisoi tätä keppien koulutusmetodia, siis se on aivan loistava. Mutt kun kaverina on meidän pieni Neiti Sievänen mikä aina välillä binboilee ja mamboilee ja hukkaa aivonsa siinä tohkeissaan johonkin. Ja sitten menee tovi ennen kuin me löydetään ne aivot jälleen takaisin :) Muska ei ole samanlainen kuin esim. Merri mikä on perusluonteeltaan rauhallinen ja tarkkaavainen. Neiti Sievänen innostuu kaikesta, varsinkin agilityyn liittyvästä, aivan mielettömästi ja keskittymisen kanssa on ongelmia. Kaikki on niiiiin kivaa ja niiiin jännää ettei aina ajatus ole mukana, tai sitten neiti ajattelee liikaa. Sellainenkin mahdollisuus on olemassa.

Seuraavassa on kolme videokoostetta meidän missionista; 2 x 2 kepit vasta-alkajalle parissa viikossa!

 
 
 
Vaikka selvittiin saamaan kepit suhkot kuntoon, eli siis suoritettiin 12 keppiä, niin hommaa riittää vielä silti. Minulla ei ollut todellakaan tarkoitus saada tässä ajassa täydellisiä keppejä aikaiseksi, sillä se olisi vaatinut todella paljon toistoja ja silloin oltais menty Muskan kanssa ojasta allikkoon. Pääasia oli ett tehtiin yhdessä hommia ja sain neidin ajattelemaan ja suorittamaan asioita itsenäisesti. Nyt aletaan vasta hiomaan varmuutta keppien suorittamiseen.

Huomasin tässä missionien aikana ett Merristä tuli paljon varmempi aloittaja ja Kiiasta tuli paljon itsenäisempi. Otin siis Kiiallakin noita alkujuttuja ja ne sopi sille aivan mielettömän hyvin kun ei ole kovinkaan irtoava. Nyt neiti menee kepit loppuun asti vaikka itse oon keppien aloituksessa pallo käsissä enkä liiku mihinkään. Sitä ei olisi ennen tehnyt. Kyllä tuo metodi toimi siis pienessäkin mittakaavassa todella hyvin.

Suosittelen ainakin kokeilemaan tätä 2x2 metodia. On koiria/ohjaajia mille se sopii kuin valettu ja toisia mille se ei todellakaan sovi, samaa voi sanoa kujasta tai verkkokepeistä. Kokeilemallahan sen tietää :)

Koirat tutustumassa missionin näyttämöön

4 kommenttia:

 1. hienot videot 2x2 harjottelusta :) Ja ihanat koirat sinulla ja mukava blogi, jäänkin seurailemaan :)

  VastaaPoista
 2. Me aloitettiin nyt keppitreeni tuolla metodilla uudelleen, kun en osannut verkkojen avulla opettaa :) Koiran katse on liimattuna minuun, haastetta riittää irtoamisessa :D

  VastaaPoista
 3. Hienoa jos videoistani ja jutusta on ollut hyötyä, ja joku on saanut niistä vinkkejä ja intoa harjoitteluun. Tsemppiä Hanne treeneihin :)

  Ja kiitos Eeva :)

  VastaaPoista
 4. Ollaan edetty kohtaan 5 ja kyllä nyt tuntuu, että tämä on paras tyyli opettaa nuo kepit Mofille! Nyt se vihdoin menee kahden portin läpi niin, ettei siinä välissä enää kysele, minne minne :D

  VastaaPoista