sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Vkonlopun aksailutreenit

Meidän oma koutsi O-J oli järkännyt aivan mielettömän hienon vkonloppu treenisession. Suuri kiitos hänelle siitä. Lauantaiksi hän oli järkännyt meille Marjut Pullin kertomaan omia salaisuuksiaan.Eniten keskityttiin katseen suuntaamiseen ettei anna koiralle väärää signaalia esteen kulkusuunnasta. Oli todella vaikeaa tuijottaa johonkin kauas kun tuntui samalla ett piti olla silmät suunnattuna myös ihan johonkin muualle. Ei olla pahemmin aikaisemmin moiseen kiinnitetty huomiota. Enemmin ollaan keskitytty vaan kropan suuntaamiseen. Varsinkin tokalla radalla oli muutamassa kohdassa todella pitkät viennit mitkä vaikuttivat meidän tekemiseen. En pystynyt lähtee rynnimään esteelle vaan piti rytmittää omaa liikettä jotta sain Kiian parhaimpaan suoritukseen. Ekalla radalla valssit tuntui niin jähmeiltä ja varsinkaan ekan takaakierron jälkeinen valssi olisi pitänyt vaihtaa persjättöön. Tuntui ett oon koko ajan vaan edessä ja se sitten vaikutti jatkoon toden teolla. Oma tekeminen oli tosi kökköä kun jouduin liikaa keskittymään siihen mihin oma katseeni suuntautui. Tekeminen ei tuntunut omalta ja silloin tuli paljon virheitä. Silloin kun juttu ei tuu selkärangasta niin lopputulos ei voi olla pitään muuta kuin kökköä. Ja mihin epävarmuus myös vaikuttaa niin miun käsien käyttöön. Ne huitoo kuin mitkäkin ropelit ihan mihin vain. Siis aivan kauheeta katsottavaa! Piste. Oli paljon asioita mitä meidän pitää harjoitella arvokisojen jälkeen, mutt sitä ennen me keskitytään meidän vahvuuksiin ja niillä mennään.

Tänään sunnuntaina itse O-J piti meille treenit. Ne sujui paljon paremmin kun tehtiin rataa niin kuin aina ennenkin ollaan totuttu. Pääosin tekeminen oli hyvää mutt muutamassa oli sitten pientä herättelyä, hyvä niin. Kiia toimi tosi hyvin ja ei ottanut oikeastaan yhtään kieltoa tiukoissa kohdissa. Sehän meillä on ollut ongelmana kun pitää tiukata niin sitten tulee kieltoja. Nyt niitä ei ollut! Siihen olen todella tyytyväinen.

Treenien jälkeen lähdettiin nauttimaan Lilin synttärikakusta ja siistittiin samalla Kiian korvia. Edellisenä iltana oltiin siistitty toisen pöllöjalat :) Pitäähän tytön olla siisti kun mennään arvokisoihin. Ei viitsi ihan turjakkeena sinnekään mennä. Kun vatsa oli sopivasti täynnä kakusta niin takaisin kotiin ja koiran vaihtoon. Melkein lennosta lähdettiin Merrin kanssa takaisin hallia jotta kerittäis hyödyntämään todella hyvä ratapohja. Meillä oli pari tuntia aikaa treenailla ja siitä otettiin kaikki irti. Ei me todellakaan koko kahta tuntia treenattu vaan otettiin ajan kanssa ja tehtiin todella superpätkiä.Ekaksi otettiin hieman iisimpää rataa mikä oli jäänyt juuri lopettaneelta ryhmältä. O-J kertoi vielä ystävällisesti miten se meni. Pikkaisen muutama hyppy oli muutettu eri kulmaan mutt laiska kun oon niin en jaksanut sitä varten tehdä uutta ratapiirustusta. Piirustus on siis vain suuntaa antava. Alkuun ajattelin pientä vekkiä jotta Merri kääntyisi paremmin mutt tahtoi vaan mennä takaakierroksi. Sitten jarrutin suhinalla mutt ei sekään ollut ihan paras vaihtoehto. Otettiin siis suhinaa ja vastakättä, ja sitten todella kroppaa mukaan välistävetoon.  Muurin jälkeen hiottiin takaaleikkausta mikä paranikin parin toiston jälkeen ihan superiksi. Aan jälkeen leijeröitiin ja siinä piti olla tarkka rytmityksen kanssa. Jos olin liikaa edellä niin mentiin pituudesta ohi suoraan putkeen eli piti hieman jäädä taaemmaksi. Loppu meni mahtavasti! Kun oltiin hieman rauhoituttu ja vedetty henkeä niin kokeiltiin alkua Kiian treenien ekasta radasta. Muuten meni ihan jees mutt 6 hyppy oli aivan tuskaa. Siihen en keksinyt ollenkaan ett miten se kannattaisi ottaa. Ei todellakaan kestänyt hyppysissä vaan loikkasi aina 7 hypyn. Johtui varmaan siitä kun se oli ekalla radalla mentykin juuri niin. Ei ehkä ollut ihan paras järjestys tehdä ratoja mutt ei voi nyt minkään. Otin sitten namien kanssa ja pidin hyppysissä. Muurin jälkeen jouduin kääntämään enemmin kepeille ja malttamaan jotta herra lähtee oikealta puolelta niitä tekemään. Parin toiston kanssa löysin hyvän balanssin.

Merri teki taas treenejä niin suurella sydämmellä ja sykkeellä ett ei mitään rajaa. Jos olisin saanut kytkettyä jotkut piuhat siihen niin olisin varmaan saanut virtaa koko talon sähköistämiseen. Höppänä! Käytiin jäähyttelylenkki ja toinen oli aika rauhallinen eikä tehnyt mieli hönkäillä mitään turhaa. Kotiin tultua käytiin suihkun kautta viilentymässä minkä jälkeen uni onkin maittanut koko porukalle. Ens viikolle oon varannut pari hallivuoroa pikkutreeneihin. Hiotaan nyt käännöksiä ja hyppäämistä tyhjään päin + sitten takaaleikkauksia :) Viikon päästä on Kiian kanssa kisat Ruokolahdella ja ne onkin tällä hetkellä vikat kisat ennen sm-kisoja. Toivotaan ett saadaan onnistuneita ratoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti