maanantai 13. joulukuuta 2010

Onnea Mersumies!

Aivan ensimmäiseksi, onnea miun ihanalle mini-Mersumiehelle, Merrille 1-vuotis synttäreiden johdasta näin Lucian-päivänä. Muistan vielä kuin eilisen sen hetken kun ekaa kertaa luin kasvattajan sivuilta 4 merlen ja yhden trikin syntyneen maailmaan. Pitkään sitä jännitettiin tuleeko Merri juuri meidän iloksi mutt kyllä sitä kannatti odottaa. Merri on aivan super ihana ja juuri sopiva meidän poppooseen.
Onnea myös muille sisaruksille!


Sitten meidän muihin saavutuksiin! Viikonloppuhan me vietettiin Helsingissä messarissa järjestetyissä näyttelyissä. Lauantaina oli Helsinki Winner ja sunnuntaina Voittaja -10, molempina päivinä oltiin kehässä. Lauantaina tuomarina toimi Johan Juslin. Jos olisin tiennyt ilmoittautuessa hänen maineensa niin olisin jättänyt väliin. Ei ole mikään kehuttava tuomari. Ei onneksi ollut ihan niin paha mitä pahimmat tarinat kertoo, mutt en nyt kyllä välttämättä kehu häntä tuomarina enkä vie uudelleen. Mutt jokainen vetää oman johtopäätöksen hänestä ja toimii sen mukaan. Merri touhuili kehässä välillä hieman pöhkösti kun kaverit oli tällä kertaa niin paljon mukavampia kuin kehässä oleminen. Tämä kaikki alkoi siitä kun meidän häkin vieressä oli tosi kiva soopeli-junnu-uros ja hänen omistajan kanssa sitten odoteltiin kehään menoa. Merri ja tämä toinen uros ystävystyivät ja olisivat niin mielellään ruvenneet leikkimään. Peppu pystyssä molemmilla ja sivuille pomppimista. Joo sitä samaa oltais haluttu sitten tehdä kehässäkin. Onneksi ei nyt mitenkään ihan katastrofiksi mennyt mutt ei ihan superhyvinkään. Juostessa vilkaisi muutaman kerran taakseen ett tuleeko kaveri mukana vai kuka siellä takana nyt olikaan. Pöydällä oli sitten aivan ok vaikka tuomari aivan oikeasti kopeloi ja nosteli monta kertaa takaosasta. Pallien kattomisen jälkeen Merri jo hieman vilkaisi taaksepäin ett mitä sä teet. Onneksi jalat ei pahemmin liikkuneet. Ilme kyllä kertoi kaiken ett häntä on nöyryytetty kun tollain ronkitaan ja nostellaan. Edes takaisin juostessa piti hieman katsella ett missäs se kaveri nyt olikaan ja seisoessa ei mitenkään haluttu kestää paikoillaan. Piti itse käydä ihan maahan polvilleen ja esittää seisominen sitten niin. Ei oo vielä tähän mennessä kertaakaan tarvinnut mutt kestihän paikallaan. Meitä junnuja oli vain 3, me saatiin EH, toka sai ERIn ja kolmas H. Tuloksena oli EH ja JUN2. Junnujen HkiWinner oli myös ROP (Blomlane's True Blue).
Sunnuntaina oli sitten revanssin paikka. Oltiin aikaisin aamulla jo kehän reunalle jotta saatiin hyvät paikat. Yö oltiin Tikkurilassa hotellissa ja sieltä selvittiin 20 min messariin. Sai ajella klo 7 aikaan ihan rauhassa eikä ruuhkasta ollut tietoakaan. Kasin aikaan aamulla tilanne olikin aivan toinen, häkkialue oli jo aivan täynnä. Onneksi meillä ei ollut hätäpäivääkään kun hyvä paikka oli jo varattu häkille sekä penkit.
Tuomarina sunnutaina toimi norjalainen Gro Svandalsflona. Aivan upea naistuomari. Niin ystävällinen, kannustava ja asiallinen. Arvostelupöytä oli laitettu tuomaripöytään aivan kiinni joten itse sai kuunnella kaiken mitä tuomari sanoi ja hän perusteli kaiken sanomansa. Varsinkin ne ketkä saivat EH tai H niin hän todella selitti että miksi.
Tällä kertaa Merri käyttäyi todella upeasti kehässä. Liikkui hyvin ja seisoi nätisti paikoillaan. Pikkaisen pöydällä tahtoi kroppa hieman vääntymään ja pikkaisen sivuaskeleita tuli pöydän reunaan. Vissiin muisti edellisen päivän kopeloinnit. Meidät tuomari seisotti pöydällä koko arvostelun ajan ja silloin Merri seisoi kuin vanha tekijä, kroppa suorassa ja arvokkaasti. Koska pöytä oli aivan tuomarin pöydässä kiinni niin kukaan ei päässyt etukäteen pöydälle vaan jokainen meni sinne tuomarin kanssa. Jokainen sai kokeilla ekan koiran kirousta :) Tuomari tykkäsi Merristä todella paljon ja saatiin ERI.
Junnuja oli 7 ja vain 3 sai ERIn. Junnuvoittajaksi tuomari valkkasi siron soopeli-uroksen (Request Look Forever), me oltiin toinen ja eilinen ROP oli kolmas. Kaiken kaikkiaan vain 6 urosta sai ERIn. Hyvin moni sai EH:n, oikeastaan kaikki nuorten ja avoimessa luokassa. En sitten käynyt kyselemässä mitä arvosteluissa luki. Muutamat saivat jopa H. Paras uros kehässä voiton vei valiouros Mainland 's Powerpoint josta tuli myös ROP, me oltiin sitten taas PU4 ja saatiin taas varaserti. Juniorvoittaja sai sertin. Oltiin jälleen todella lähellä!
Tuomari kävi vielä sanomassa meille kuinka upea Merri on. Pitää antaa vain aikaa kehittyä ja karvan vaihtua niin sitten on todella upea. Vuoden päästä ollaan sitten tosi Hulppeita :)


1 kommentti:

  1. Maya sisko lähettää lämpimät onnittelut veljelleen niin synttärien kuin hienon Messari -menestyksenkin johdosta! Ensi vuonna toivottavasti sisaruksetkin tapaavat toisensa... tiedä sitten, kuinka innoissaan ne sitä odottavat :). Maya sai vaaleanpunaisen (tietysti - prinsessa) pehmopallun lahjaksi ja luun - tosin nyt se nukkuu mamman vieressä tyytyväisenä..

    VastaaPoista