perjantai 26. helmikuuta 2010

Agia, agia, agia...


Jee pitkästä aikaa päästiin ottamaan agia kun tuo pakkanen lauhtui jopa tuonne -15 ja -7 välille. Viime viikon torstain treeneistä oon jo maininnutkin joten niistä ei sen enempää. Käytiin tiistaina ottamassa hieman itsenäisesti treenejä kun aateltiin mennä ke agin epävirallisiin. Tarkoituksena oli ihan startata molemmista luokissa eli mölleissä sekä kilpailevissa. Treeneis huomasin mitä tauko oikein tekee tuolle koiralle, ei todellakaan kovin hyvää. Kerran viikossa on todellakin aivan liian vähän. Hypyt ja tän tällaiset menee kyllä loistavasti, mutt kepit mentiinkin sitten todella ala-arvoisesti :( Alku ihan ok, mutt varastaa lopussa. Muutama verkko apuun niin johan meni loistavasti. Otti verkon pois niin taas varasti. Apua! Meinas ihan usko loppua kun aattelin ett haluan startata siihen kisailijoiden rataan. Onneksi Stiina valoi toivoa ja sanoi ett otat vaan harjoituksen kannalta ja katot miten se muuten menee. No sillä periaatteella sitten mentiin.

Keskiviikon möllirata oli todella kiva; ei hirveesti mitään kikkailuja mutt onneks oli muutama sellainen kohta ett kerkes jopa menoon mukaan. :) Kiitokset tuomari Leena Kantaselle.
Tällä kertaa oli jopa poikkeavaa kun puomilta oli seuraava este 90 asteen kulmassa mutt onneksi muutamalla treenikerralla oltiin just otettu sellaisia niin Kiia meni kontektit tosi hienosti. Loppupuolella oli putki putki yhdistelmä, siinä välissä Kiia pyörähti ympäri kun jäin pikkasen jälkeen niin ei heti ampunut putkeen. Loppu meni hyvin! Tuloksena oli 2 sija :). Aina on jotain jossiteltavaa eli vaikka tässä tapauksessa se putkeen meno. Se tais maksaa voiton. No onneks sen nappas meiän "naapuri" ja treenikaveri joten suotakoon se heille :)

Lämmitellessä otin muutaman kerran harjoituskepit ja nehän meni aivan penkin alle. Tiesinkin ett ne on paljon hankalammat Kiialle ja varsinkin kun jengiä oli koko ajan ympärillä ja kauhee hälinä niin ei se oikein osannut keskittyä. Möllien palkinnot käytiin pokkaamassa ja sitten jäätiinkin Kiian kanssa ihan kahdestaan oottelemaan toista rataa. Kaikki tutut lähtivät jo kotiin. Maksi koirat menivät ensin ja niitä oli 17. Siinä vaiheessa ja masentuneena kepeistä vitsailin toisen tytön kanssa ett voitaiskin jo lähteä kotiin. Onneksi maksit meni kuitenkin nopeesti ett päästin itse asiaan. Tuomari tuumasi rataan tutustuessa ett tää ei oo sitten sieltä helpoimmasta päästä; no miulle ihan sama kunhan vain kepit menis... Toinen tiukka paikka keppien lisäksi oli ett putki oli laitettu puomin alta, ja just alotuspää puomin alkupuolelle, jaikss. Kiia on enemmin puomihullu kuin putkihullu. Jänskätti itteä.

Itse suoritus: Kiia istui todella nätisti lähdössä ja teki hyvän kaarroksen toka esteeltä taaksepäin ja irtos putkelle kun tein takaaleikkauksen. A:n jälkeen oli kolmen hypyn loivan kaarros, siellä Kiia oikas viimeisen ohi. Ei muuta kuin uudelleen ja menoksi. Putken jälkeen kepit. Alku superhyvin... sitt pientä epäröintiä mutt sitt taas sai juonen päästä kiinni ja täysillä loppuun. Olin niin onnellinen kepeistä ett sen jälkeen ei ollut mitään väliä. Otin tokaputken niin varman päälle ett melkein "seuruutin" sen putkelle ettei vaan ammu puomille. Loppu hyvin takaaleikkauksineen ja kaarroksineen, ja vika renkaankin meni ihan oikeesta aukosta :) Lopputulos 5 virhepistettä ja 3 sija. Olin siis tosi ylpee Kiiasta :)! Kiia osoitti sen ett vaikk ryhmäharkoissa pää hajoo ja sitt mennään metsään niin kisatilanteessa se toimii... Ja ehkä se onkin se pääasia! Ainakin miulle!

Torstaina meill olikin sitten Sampon vetämän hyppy-tekniikka-treenit. Oli tosi kivat treenit, hyvää vaihtelua. Kiia oli oikein mallioppilas :) Nyt ei muuta kuin kevyttä treeniä keppien ja kontaktien kanssa ennen Kiian sterilointia. Sen jälkeen Kiia onkin lomalla agilitystä kunnes toipuu täysin. Kesäksi sitten kisakuntoon :) Sillä välin pieni-sininen mies pääsee tutustumaan agilityn salaiseen maailmaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti