lauantai 5. lokakuuta 2013

Urheilukoirahierojan opinnot alkoivat

Viime vkonloppuna se vihdoin alkoi... urheilukoirahieroja opinnot Suomen Eläinterveydenhuolto-opistossa. Eihän tätä olla odotettukaan kuin 5 vuotta! Olin saanut ja lukenut todella hyvää palautetta koulutuksesta joten uskalsin hakea siihen. Viime vkonlopun perusteella ei todellakaan tarvinnut pettyä vaan kaikki sujui aivan mielettömän ja olen kyllä tyytyväinen.

Perjantaina lähdettiin harmaiden kanssa ajelemaan kohti koulutuspaikkaa, Nuorisokeskus Marttista Virroilla. Edessä oli 350km ja 4,5 tuntia ajomatkaa... huoh! Onneksi keli oli hyvä, joten matka sujui aika mukavasti. Seiskan jälkeen illalla oltiin perillä, kävin kirjautumassa sisään ja suureksi yllätykseksi pääsimme majoittumaan hirsihuvilaan järven rannalla. Olin aivan häkeltynyt kun alunperin luulin ett majoitus olisi ollut jossain kommuunissa, mutt ei... Ja mikä parasta, me saatiin olla koko vkonloppu harmaiden kanssa yksistään koko mökissä :). Ei valitettu!

Lauantaina herättiin ajoissa jotta pystyttiin käymään kunnon aamulenkillä ja koirat pääsivät nauttimaan aamiaistaan rauhassa. Vasta ennen oppituntien alkua, kävin itse aamiaisella ja tutustumassa opiskelutovereihin. Opinnot alkoivat klo 9 ja päivä oli todella intensiivinen. Lounas, kahvi ja päivällinen tauottivat päivää mikä olikin tarpeen kun päivä oli pulkassa vasta klo 21.15. Parin vuoden anatomian opinnoista oli kyllä hyötyä kun kaikki termit oli tuttuja ja tiesi heti mistä puhuttiin. Näin mikään ei jäänyt epäselväksi, toisin kuin suurimmalle osalle opiskelutovereita mitkä eivät olleet opiskelleet anatomiaa ollenkaan. Vaikka materiaalia oli jaettu ennakkoon niin ei se silti ole sama asia kuin että noita termejä on pyöritellyt pari vuotta fyssari/hieroja opinnoissa.

Unta ei tarvinnut kauaa odotella kun oli ensin nollannut pään katsomalla Hurjapäät4-elokuvan :). Aamulla käytiin jälleen kävelemässä Virtain perinnekylässä mikä on nuorisokeskuksen yhteydessä. Ei olisi voinut parempaa paikkaa keksiä koiraihmisille kun saa opiskella ja käydä lenkillä maalaismaisemissa. Opinnot alkoivat jälleen klo 9 ja asioita käytiin tiiviiseen tahtiin. Kävimme läpi monisteita ja kuvia, keskustelimme asioista ja kyselimme paljon. Harmaatkin pääsivät tai joutuivat malleiksi kun etsittiin luisia kohtia ja myöhemmin harjoiteltiin hierontaotteita. Miun pätevät pienet harmaat! Olivat todella rauhallisia ja esimerkillisiä!

Vkonloppu oli todella rankka reissu harmaillekin kun niin tyytyväisinä kävivät nukkumaan häkkiinsä niin luokkahuoneessa kuin autossa kun lähdettiin ajamaan kotia kohti klo 18 jälkeen. Itsekin sai ryystellä energiajuomaa Vaajakosken jälkeen ettei vain väsymys yllättäisi.

Seuraava lähiopetus kerta on 19.-20.10 eli parin vkon päästä. Sitten päästään taas pintaa syvemmälle ja hyvä niin. Nyt pitää kertailla anatomiaa koetta varten ja harjoitella hierontaotteita omilla koirilla. Lammaskoirat eivät pistä pahakseen. Ens kerran jälkeen alan ottaa vastaan koiria harjoitushierontaan kun meidän pitää suorittaa hierontoja 50 tuntia joulukuun loppuun mennessä. Eli yksi koira joka arkipäivä... Laitoin ilmoituksen omalle FB-sivulle sekä LAUn sivuille ja kivasti on tullut harjoituskoiria. Toivottavasti tammikuun jälkeen niitä tulisi kanssa ett pääsis kunnolla tekemään töitä. Nää harjoitushieronnat toimivat kyllä hyvinä mittareina onko tällä talousalueella tarpeeksi kysyntää urheilukoirahieronnalle. Onneksi minulla on kuitenkin suunnitelmia tulevaisuuden varalle ;).  Tein jopa omat sivut "bisnekselleni" eli http://urheilukoirahieronta.blogspot.fi

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti