maanantai 23. heinäkuuta 2012

Slottshoppet - Sheltit Ruotsissa

10.7 tiistai-iltapäivällä käynnistyi meidän reissu Ruotsin maaperälle kohteena Slottshoppet agilitytapahtuma. 8 ihmistä ja 14 koiraa! Laivareissu meni hienosti syöden ja muutenkin vain tsillaillen. Illalla oltiin perillä Tukholmassa, josta oli tunnin reissu majapaikkaamme Uppsalaan. Iltalenkin ja raha-automaatin metsästyksen jälkeen oli mahtavaa päästä nukkumaan ja valmistautumaan seuraavaan päivään.

Sheltit valmiina reissuun

Ajoimme maisemareittiä kisapaikalle, joten saimme samalla ihailla Uppsalan maaseudun maisemia. Ihan mukavilta näyttivät!!! Perille päästyä ensimmäisenä leirin pystytys ja sitten heti tutkimaan lähtölistoja. Ruotsissahan ei ole varsinaista ilmoittautumista vaan lähtölistat tulee ilmoitustaululle ja sieltä vaan viivataan yliviivatussilla oma nimi yli. Numerot kannattaa kirjoittaa muistiin muistilapulle tai sitten käteen, niinkuin minä tein :). Numerolappuja/-liivejähän ei ole käytössä! Ennen tai jälkeen rataantutustumisen pitää "ilmoittautua" sisäänheittäjälle kuka merkkaa vielä fläppitaululle ketkä on paikalla. Kisan aikana hän sitten yliviivaa tai ruksaa radan suorittaneet koirakot mikä helpottaa hieman oman vuoron seuraamista. Ei kuitenkaan voita numerolappuja/-liivejä.

Wiks slott eli Wikin linna

Me aloitimme urakkamme agiradalla. Alkuviikosta oli satanut monta päivää, joten nurmikenttä oli todella pahoin kärsinyt. Se oli pehmeä ja mutainen. Vaikka kisajärjestelijät raahasivat kottikärry tolkulla hiekkaa kentälle niin oli se silti todella pehmeä ja osittain erittäin liukas. Itseäni liukkaus ei haitannut kertaakaan mutt pehmeys kylläkin. Oli todella tahmeaa menoa paikka paikoin. Merrin kanssa aloitettiin ja hyllyn puolelle se meni. Ei kuitenkaan ollut mitään sikailua vaan hyvää menoa. Oli vaan muutama sellainen juttu mitä ei olla todellakaan Merrin kanssa harjoiteltu. Kiian kanssa otettiin harmittavasti pari kieltoa, totutusti sellaisissa kohdissa missä olisi pitänyt takaaleikata.

Merrin agirata/to HYL
Kiian agirata/to 10 (14/89)

Sitten jatkettiin hyppiksellä melkein lennosta. Tällä kertaa osat vaihtuivat; Merrin kanssa 10 ja Kiialle HYL. Merrin rataa ei saatu videolle kun kukaan ei ollut sitä kuvaamassa. Se oli todella hyvää menoa. Kepeiltä tuli kielto kun pamahti tokaan välikköön mutt en todellakaan tiedä vieläkään mistä se toinen 5 tuli. Koska ei kukaan muu tuttu ei ollut sitä näkemässä eikä videota ole niin ehkä se jää sitten mysteeriksi. No oli miten oli niin hyvää menoa jätkältä. Kiian kanssa yllättävä keppivirhe ja sen jälkeen kaahailtiin pituuden ohi.

Merri hyppis/to 10 (34/95)
Kiian hyppis/to HYL

Päivällä käytiin moikkaamassa paikallista eläinlääkäriä ja tunkemassa koirille matolääkkeet kurkkuun ja passiin leima tapahtuneesta. Siitä saatiin sitten jälkimaut illalla kun Merrillä oli hieman masu sekaisin. Onneksi inupekt:it auttoivat ja masu oli jälleen kunnossa seuraavana päivänä.

Perjantai 13.päivä alkoi aurinkoisissa merkeissä ja se piti heti hyödyntää tekemällä rauhallinen aamulenkki koiruuksien kanssa. Koska muut olivat niin aamu-unisia niin lähdin koirien kanssa keskenään. Kolmosten kisat alkoivat vasta myöhemmin päivällä heti kakkosten jälkeen joten meillä ei ollut niin kiire aamutoimien kanssa. Vaikka oli pahanonnen päivä niin meillä ainakin sujui hyvin. Päivän aloitimme hyppiksellä mistä Kiialle jälleen HYL (sujahti selän takaa putkeen kun piti mennä eteenpäin putkeen) ja Merrille 10 ja 0,32 yliaikaa. Kentän pohja oli jälleen tosi pehmeä ja se teki tepposet Merrin kanssa.

Kiia hyppis/pe HYL
Merrin hyppis/pe 10,32 (34/93)

Päivä päätettiin agiradalla ja se sujui yllättävän hyvin. Pari kohtaa mietitytti mutt niistä selvittiin kunnialla, ei ehkä tyylikkäästi mutt kunnialla. Kiian kanssa startattiin ensin ja puhdas rata. Radalla tapahtuneiden "virheiden" takia muutin hieman ohjaustani Merrin kanssa ja se tuotti meidän ekan nollan kolmosista :). Ohjaustyylin muutos tuotti myös hieman nopeamman ajan Merrin kanssa. Saatiin molemmille merkinnät kisakirjoihin ja Merri sai uuden narulelun ja pihvitikin palkinnoksi. Serti jäi harmittavan lähelle, neljän kymmenyksen päähän!

Kiian agirata/pe 0 (15/87)
Merrin agirata/pe  0 (8/87)

Lauantaina meno oli jo hieman väsynyttä, sekä itsellä ett koirilla. Merrin agirata meni pieleen jo heti alussa kun hiipi aivan ekan hypyn viereen ja tuli sitten loppujen lopuksi siitä ohi. Palautin lähtöön ja aloitettiin uudelleen. Toka este oli keinu ja sen herra sikaili lentokeinun arvoisesti. Koira kainaloon ja ulos radalta. Kiian kanssa selvittiin onneksi huomattavasti paremmin. Tosi huippumenoa mutt harmittavasti Aan kontaktilta 5.
Hypärit meni kummaltakin penkin alle kun keppien päässä oli putken suu ja kumpikaan ei malttanut mennä keppejä loppuun. Kiian kanssa kokeilin uudelleen eikä vieläkään. Lopetin radan siihen. Merri varasti ja meni putkeen. Karjaisin aivan kunnolla EI ja pysäytin herran menon. Halusin kuitenkin mennä radan loppuun kun edellinen rata jäi hieman lyhyeksi esitykseksi. Ihan mukavasti jätkä tykitti menemään.

Kiian agirata/la 5 (20/76)
Merri agirata/la HYL

Kiia hyppis/la HYL
Merri hyppis/la HYL

Ratojen jälkeen saatiin hengähtää ennen kuin paluumatka Suomeen alkoi. Syötiin hyvin, kamat kasaan, auton pakkaus ja kohti Tukholman satamaa. Laivaan päästyämme koirat jäivät nukkumaan hyttiin ja itse menimme jälleen syömään. SeaSide Cafeen perunamuussi ja lihapullat olivat niiiiiin hyviä ettei voinut kuvitellakaan. Siihen vielä jälkiruuaksi pehmisjäätelö. Vatsa kylläisenä oli hyvä käydä nukkumaan ja herätä seuraavana aamuna "hyvää huomenta"-kuulutukseen.

Suuret kiitokset Lauralle ratojen kuvaamisesta!

Loppuun vielä kuvia kisapaikalta... Parin vuoden päästä sitten uudelleen!
P.S. Tavattiin Muskan ehkä-tuleva-sulhanenkin ja hänen omistajansa. Vaihdoimme kuulumisia ja höpötettiin kaikkea mahdollista. Kyllä oli tämä sininen mies aivan ihana. Tammikuussa tutkitutan Muskan ja jos kaikki on kunnossa niin sitten otan uudelleen yhteyttä tämän sinisen herrasmiehen omistajaan ja sovitaan treffit keväälle. Muska tapasi tämän sulhon jo nenäkosketuksella, mutta harmittavasti vieressä oleva agikenttä vei suurimman huomion :).

2 kommenttia:

  1. Teillä on varmasti ollut mahtireissu! Me voitais parin vuoden päästä lähteä mukaan ;D Jos siihen mennessä saisin Ruun kolmosiin :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ihan oikeasti lähdetään :). Järkkäävät vissiin tapahtuman joka toinen vuosi kun on niin iso homma. Ens vuonna välivuosi, niinkuin meilläkin (toivonmukaan)!

      Poista