torstai 19. toukokuuta 2011

Sadepäivien ratoksi

Tällä viikolla ollaan oikein hyvillä mielin voitu harrastaa aksailua hallilla kun noita kevään toivottuja sadekuuroja on tullut harvasen päivä. Maanantain ryhmäaksailut oli peruttu Speedracen takia, joten mentiin käymään hallilla jo päivällä ottamassa omat treenit. Tein ihan huvikseen melkein vuosipäivän kunniaksi Anne Viitasen hyppyradan Mikkelistä. Kisattiin silloin Kiian kanssa ekaa kertaa ykkösissä ja hyppis oli päivän viimeinen startti. Ja siinähän meni kaikki kohdalleen ja 0-voitto blakkariin. Kiia osasi edelleen suorittaa radan puhtaasti, tällä kertaa vaan hieman tyylipuhtaammin. Ehkä vuoden kisakokemus on tuottanut tulosta jollain saralla :) Merrikin meni aika hienosti. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli muutama. Muutamassa kohdassa oli aika pitkät kaarrokset mitkä tuotti omat haasteensa mutt ainakin Merri irtosi huomattavasti paremmin kuin Kiia varmaan ikinä. Kepit meni jälleen aivan superisti.

Tässä pieni muistutus siitä ihanasta ratasuorituksesta; kisattu 21.5.2010


Koska ryhmätreenit oli peruttu illalla, niin olihan meidän nyt kuitenkin pakko osallistua Speedraceen :) Ilmoitin molemmat koiruudet juoksemaan noin 40 metrin pätkän. Molemmat kilpailivat medi-luokassa jossa oli reilu 10 koirakkoa mukana. Ekaks juoksi pennut ja sitten minit. Merri oli medeissä heti toisena vuorossa. Kävin pikaisesti hakemassa molemmat autosta ja tyrkkäsin Kiian ensimmäiselle vapaalle kädelle. Merri jäi todella nätisti kiinnipitäjän kanssa lähtöviivalle kun itse lähdin kipittämään suoraa pitkin. Pientä nykimistä näkyi ja luvan saatua Merri ampaisi matkaan supervauhtia. Ei mennyt kuin viuhahdus kun Merri oli jo leikkinarun toisessa päässä roikkumassa. Sitten vaan äkkiä vaihtamaan koiraa ja taas samaiselle radalle. Kiia oli hieman sitä mieltä ettei häntä tartte kenenkään pitää kiinni ett hää kestää kyll ihan itsekin. Pientä sivussa istumista ja mulkoilua kiinnipitäjää kohtaan. Luvan saatua ei tullut ihan rakettilähtöä mutt onneksi lähtöviivan ylittäessä oli jo vauhti päällä. Hienosti tuli miun Kiiu-Liinukka. Sen verran hyvin juoksivat molemmat miun hopeanuolet ett Kiia tuli sijalle 5 ja Merri sijalle 2 :) Ajat olivat käsiaikoja joten pientä spekulaatiota voi ajoissa olla mutt ei anneta sen häiritä. Kärkiviisikko selvisi puolen sekunnin sisälle ja voittopokaali jäi Merriltä yhden kymmenyksen päähän. Onneksi kummatkin saivat ruusukkeen ja mahtavan luun. Njam Njam!

Tiistaina oli aikainen herätys, klo 4.30. Blaah ja krooh! Oli vissiin ajatukset sen verran harhailleet edellisenä iltana kun laitoin oman kellon tunnin myöhemmin soimaan ja silloin piti jo lähteä ajamaan kohti Savonlinnaa. Onneksi äitillä oli hieman parempi matikkapää ja hän heräsi aivan oikeaan aikaan. Ei siis tullut paniikkia. Kävin S:linnassa tekemässä näytön, kiitettävästi :) Koiruudet ja äiti tutustuivat sillä aikaan S:linnan keskustaan kävellen 1,5 tuntia. Näytöstä selvisin jo ennen klo 10 pois joten emme pitäneet hirveää kiirettä kotimatkalla. Ajeltiin Puumalan ja Ruokolahden kautta takaisin kotiin. Oli pikkaisen vaihtelua normaalin ajoreittiin verrattuna. Iltapäivä kerättiin voimia kotosalla ja illalla kun minä suuntasin hallille koutsaamaan muita niin koiruudet kävivät äitin kanssa pikaisella juoksulenkillä. On se hyvä että joku pitää huolta koiruuksien juoksukunnosta. Kyllä piti itsekin ajaa polkupyörällä hallille kun oli jo istunut autossa muutaman tunnin yhdelle päivälle.

Keskiviikkona oli, ihanaa, vapaapäivä. Tai no pidin vapaapäivän :) Käytiin päivällä aksailemassa molempien kanssa. Merri harjoitteli keppejä, puomia ja keinua. Kepit meni tosi hienosti, siis aivan uskomattoman hienosti. 12 keppiä ilman mitään, etupalkka ja lähetys kepeille. Vau! En olisi koskaan uskonut ett se hokaa ne noin nopeasti. Tarttee kyllä sanoa ett kiitos kaarille. Kyllä niillä homma toimii huomattavasti nopeammin kuin verkoilla. Puomikin meni hienosti. Tosi kivat kontaktit. Hieman aloittaa himmailun puolessa välissä alastuloa mutt eiköhän se tässä korjaannu kun saa varmuutta tekemiseen. Kokeiltiin myös Aa:kin. Ihan kuin Merri olisi mennyt sitä aina. Otti tosi hienon kontaktin eikä edes pudottanut ahteriaan alas. Jes! Hieno mies! Keinu oli sitten hieman huonompi. Ei paljoa mutt siinä oli paikka paikoin hieman epäröintiä. Varmaan johtuu siitä ettei olla otettu sitä kuitenkaan kauhean pitkään aikaan. Ei pidä kiirehtiä keinun nopeuttamisessa vaan pitää keskittyä enemmin saamaan varma keinu aikaiseksi. Kyllä se siitä tulee sitten se nopeuskin kun uskaltaa paahtaa keinun alusta loppuun. Lopuksi otettiin hieman radan pätkää. Se meni hieman vaihtelevasti kun ei oikein ollut itselläkään kunnon kuvaa mitä meinas tehdä. Ei oikein hyvä yhtälö. Kiian kanssa otettiin radan lisäksi putken ja puomin erottelua. Se alkaa toimimaan jo jotenkin. Kyllä se tästä!

Illalla tulin sitten takaisin Kiian kanssa sen ryhmätreeneihin. Meitä oli ainoastaan 3 paikalle joten saatiin kerrankin keskittyä kunnolla tekemiseen. Otettiin radaksi vkonloppuna Tuija Kokkosen valmennuksessa käytettyä rataa.


Kiia toimi todella hienosti. Oli juuri oikeassa vireessä; ylimääräiset höyryt oli jo päästelty aikaisemmin päivällä jonka jälkeen oli lepoa. Kiia ei rähjännyt oikeastaan kertaakaan vaan meni niin kuuliaisesti minne pitikin. Suurimmat virheet tein taas itse kun pää ei käänny niin olin muutaman kerran liiaksi esteen edessä ettei Kiia edes päässyt suoraan hyppäämään. Hienoa minä! Putki-puomi erottelussa sain todella hienon neuvon puomille mikä toimi aivan välittömästi, kiitos Riikalle siitä. Eli käsi reilusti yläviistoon ylös niin näyttää selvästi mihin mennään. Putket kyllä toimi mutt nyt toimii todella myös tuo puomi. Ihanaa!

Tänään torstaina ei voinut vastustaa olla menemästä hallille. No taas satoi! Mitä muutakaan sitä voi tehdä :) Kiian otettiin ihan pikkujuttuja, ei siis mitään ihmeellistä. Enimmäkseen menin Merrin takia mutt pitihän se Kiiakin ottaa ja silloinhan sitä pitää myös tehdä jotain. Otettiin vaan ihan yksinkertainen takaaleikkaus harjoitus ihan vaan muistutukseksi. Kiia toimi hyvin; ei väistänyt yhtään ja osasi kääntyä ihan oikeaan suuntaan! Meidän suurin ongelmahan oli aivan alussa nuo takaaleikkaukset joten niitä on pakko välillä hieman muistuttaa. Muuten Kiian kanssa otettiin jälleen putki-puomi erottelua ja se toimi joka kerta kuin unelma, tällä kertaa jopa vauhdissa kaikki yhteen pötköön. Merri harjoitteli saman takaaleikkaus pätkän. Hieman oli hakusessa noi suunnat mutt pienen höyläämisen jälkeen ne alkoi löytyä sieltä. Se mistä olin tyytyväinen niin Merri kääntyi vääräänpäähän putkeen joka kerta eikä vaan juossut häntä pystyssä siihen nenän edessä olevaan. Muuten sitten höylättiiin keinua, otettiin varmaan 10 toistoa. Nyt löydettiin sellainen hyvä balanssi mihin asti ja millä vauhdilla. Miulla oli tyyny vaimentamassa hieman keinun iskua. Taas päästiin yksi askel eteenpäin itsenäisessä keinussa. Ollaan kyllä hyvää vauhtia selvitty eteenpäin. Lopuksi otettiin vielä Merrin kanssa radanpätkää missä opeteltiin slaalomia.

Video päivän treeneistä...

Lauantaina olisi sitten meno kohti Haminaa näytelmiin ja sunnuntaina Mikkeliin. Toivottavasti menestys olisi yhtä hyvä kuin viimeeksi. Hyvää vuosipäivää meille Kiian kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti