sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Päivitystä viikon tapahtumista

Viikko on jälleen menty etiäpäin ja pieni kertaus mitä sitä ollaan nyt saatu aikaiseksi. Pitää vissiin mennä aika ja päivä järjestyksessä niin pysyy itsekin mukana ja muistaa kaiken. Sunnuntaina käytiin aamupäivästä maalla äitienpäivän kunniaksi. Koiruuksien kanssa nautittiin jälleen vapaudesta ja ihanasta maaseudun rauhasta. Pelloilla ja niityillä käveltiin, syötiin, Kiia jahtasi jotain...varmaan oli näkevinään kissan tai kanat häkissä. Ei siinä paljoa tarvita kun se ammus lähtee. Vaikkei mikään juossut edellä niin kävihän Kiia kauniisti tekemässä kunniakierroksen navetan ympäri. Maalta ajeltiin maisemareittiä pitkin takaisin kaupunkiin eli Taipalsaaren kautta. Tuli vaan mieleen jäätelökioski siinä kirkonkylällä ja jotenkin teki miell saada kesän ensimmäinen irtojäätelö. Olihan se koppi auki! Ihanaa! En oltu ainoita ketkä oli tulivat kopille jäätelöä ostamaan. Koiruudetkin pääsivät jaloittelemaan ja tutustumaan jäätelöä ostamaan tulleeseen vanhaan sheltti-neitiin. Merri oli taas aivan innoissaan. Voi huoh...mikä hormooni-hyrrä! Piti hieman rajoittaa pojan innostusta ettei vaan taas mee jokin paikka sekoisin teinihormooneista. Onneksi jäätelökopin jonossa oli innokkaita rapsuttajia mitkä hieman tyydytti Mersu-miehen mieltä. Kiia oli taas sitä mieltä ett kaikki lääppijät saa luvan pitää näppinsä hänen karvoistaan irti. Voi sitä naaman ilmettä jos joku yritti lähestyä :) Jäätelöt saatiin mukaan ja käveltiin rantaan istumaan ja nauttimaan aivan upeasta tunnelmasta. Ihana auringonpaiste, lämmintä ja sininen saimaa nenän edessä sekä jäätelöä. Kyllä kelpas! Loppupäivähän meillä sitten menikin Nomin ihmettelyssä.

Maanantaina aamulenkin jälkeen käytiin moikkaamassa Kahjolandialaisia kun Nomin peitto ja lelu oli jäänyt meille. Pitihän ne palauttaa. Ei pidetty mitään kiirettä kun äiti oli just tullut yövuorosta niin sai nukkua edes hieman pidempään kuin yleensä. Iltapäivällä oli sitten Merrin junnuryhmä. Pientä radanpätkää ja kontaktien tarkastelua.  Radalle nostin eka kertaa rimat 30cm ja kaikki rimat myös kesti ylhäällä. Jätkä on oppinut hyppimään :) Rata mentiin taas todella upeasti, Rissanenkin tuumas ett mallisuoritus. Ainahan sitä pientä pilkunviilaamista on vaikk esim. tiukat käännökset putkesta tullessa. Eli pienen ennakoinnin opettamista. Nyt Merri teki vielä 8 putkelta tullessa hillittömän kaarroksen. Kokeiltiin muutaman kerran pelkällä putkella niin ett annettiin tosi selvä tänne-käsky jo heti kun Merrin nenä oli mennyt putkeen. Äh, silti tuli aika iso kaarros. Mut harjoitellaan, harjoitellaan. Kontaktit oli aika jees... Aalta otettiin pöydän kautta koska ei olla vielä harjoiteltu isoa Aata. Keinukin meni aika näppärästi, nyt pystyis alkaa ottamaan sitä pienessä radan pätkässä. Puomin kontakti alustan kanssa oli tosi hieno. Nyt pitäis vaan saada Merri tajuamaan oma vauhdinsäätely ettei ahteri heitä kontaktilta alas. Alku on kuitenkin todella hyvällä mallilla mistä on hyvä jatkaa.

Tiistai aamuna lähdin ite Savonlinnaan pistäytymään koulunpenkillä ja palasin takaisin keskiviikkona juuri ennen Kiian ryhmätreenejä. Kerkesin etsimään ratapiirroksen mukaan ja sitt melkein mentiinkin. Kiia ei ollut ihan parhaimmassa vireessä kun oli ollut kaksi päivää ihan pihalla, kirjaimellisesti, ja ilman minkäänlaista kuria. Ja se kyllä todella näkyi suorituksessa. Rähjättiin ja mentiin sinne minne nenä näytti, ei todellakaan sinne mihin minä näytin. Ei auttanut muu kuin pikkaisen "ravistaa ennen käyttöä". Karjaisin ekaks turpaa kiinni ja sitten laitoin istumaan hetkeksi paikoilleen radan sivuun. Otin itsekseni rataa ja vasta kun alkoi olee jotain kunnon ideaa niin otin Kiian messiin. Jo alkoi hieman paremmin sujumaan. Rata ei ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä kun se oli suunniteltu maksien sm-2010-joukkueradaksi. Ei mikään mahdoton mutt ei olla ihan vielä tuolla tasolla ett kannattais mennä :) Alun pakkovalssi 2 hypyllä sujui tosi hyvin, sain hyvin etumatkaa jotta sain tyrkättyä putkeen ja siiten sitten takaakiertoon. Aan kontakti oli hieno. 6 hypyn jälkeen persjättö ja seuraava 7 hyppy hieman tökki kun joutui ottamaan tosi tiukasti haltuun ja tekemään tosi kökön pakkovalssin kun piti kuljettaa Kiia melkein nenästä. Loppu meni sitten ihan kivasti kun vaan ite oli oikeassa paikassa ja malttoi tehdä huolella kaiken. Kiia kyllä toimi eikä sooloillut. Ite vaan oli usein ihan väärässä paikassa tai väärään aikaan tai jotain muuta.

Torstaina käytiin tekemässä pienet treenit Tapiksen kentällä. Otettiin pikkaisen tokoa, seuraamista pääasiassa. Kiia toimi ajoittain aika hyvin. Pikkaisen vissiin kesän eka treeni nurmikentällä toi nenään vaikka mitä hajuja, ja tietysti varmasti niitä myyriä oli jossain lähipellolla. Pääsyy miksi mentiin Tapikselle niin oli säädettävä A-este. Olihan se hieman erilainen kuin agi-A mutt kyllä se ajoi hyvin asiansa. Kiian kanssa otettiin ensin kontaktialustalla ja etupalkalla. Keskiviikon treeneissä jouduttiin käyttämään harjoitusAata missä pinta on jo aika liukas. Kiia teki silloin ekaks tosi hienon kontaktin mutt sitten jatkossa aina pysähtyi puoleen väliin. En tiiä johtuiko se liukkaudesta vai rataprofiilista. No tuosta ei ollut ainakaan näissä treeneissä tietoakaan. Merrikin pääsi kokeilemaan estettä. Säädin Aan niin loivaksi kuin vain mahdollista niin ei ollut niin jyrkkä. Pikkaisen lyhyempi pk-A-este on mutt kyll se nyt ajoi asiansa tosi hyvin. Hyvin Merri pysähtyi kontaktille mutt heitti ahterinsa alas. Ei kiva! Nostin takaisin ylös ja jätin oottamaan niin kauan kunnes annoin luvan etupalkalle. Oon nyt ottanut käyttöön kannellisen rasian niin eipähän saa palkkaa jos ei homma toimi. Samaa käytiin kepeilläkin. 10 keppiä, 2 kaarta (yksi alussa ja toinen lopussa) ja lähetys kepeille. Itse en edennyt alkua pidemmälle. Muutaman kerran Merri sooloili omiaan mutt huomasi pian fiksuna poikana ett pitää vissiin malttaa mennä kepit alusta loppuun.

Perjantaina oli taas hieman hiljainen päivä kun kävin pikaisesti tekemässä tentin Savonlinnassa. Tultuani käytiin Hanhiksellä peltolenkillä jonka jälkeen saatiin vieraita. Kaveri tuli käymään kolmen shelttinsä kanssa. Näistä kaksi oli vanhoja tuttuja mutt yksi oli aivan uusi tuttava, 11 vkoa vanha merle poika. Kiia oli taas ihan innoissaan mutt Merri ei niinkään. Nyt sieti ja oli jo jonkinverran kiinnostunut mutt silti ilme oli ett yök pentuja. Ilmeisesti shelttipennut ihan jees mutt muut blaah. No onneksi lauantaina Merri sai uudestaan pentu-siedätyshoitoa kun molemmat pennut Nomi ja tämä shelttipentu Nuka tulivat pentutreffeille. Hieman kyll koiruuksia syletti kun joutuivat olemaan sisällä suurimman osan ajasta ett kakarat saivat leikkiä rauhassa.

Sunnuntaina käytiin katsomassa kuinka herra käyttäytyy mätsärissä. Iso huokaus! Miun pieni ja rauhallinen mini-mersumies on kasvanut murrosikäiseksi hormooni-hyrräksi. Häntä lipputankona, joka puolelle piti äännellä ja mölistä. Jokaista tyttöä olisi pitänyt liehitellä, ei että sitä sirkutusta, tai sitten vaan piti lussutella nurmikkoa minkä päällä oli joku tyttö istunut. Yök! Kehässäkin kiinnosti ihan joku muu kuin sen narun toisessa päässä olija. Piti ihan esittää maassa ett sai pysymään oikeassa paikassa ja asennossa. Ei varmaan tuomari nähnyt mitään vikaa esiintymisessä mutt riittää kun itse näki miten karseeta se oli. Häntä tahtoi koko ajan nousta selän päälle ja ja ja... Sininen nauha tipahti ja ei muuta. Kopeloinnit suoritettiin maassa kun ei ollu pöytää mutt ei Merri ollut moksiskaan. Otti tyynen rauhallisesti, ei pahempia hötkyilyjä. Siihen olin tyytyväinen. Saa nähdä miten Merri käyttäytyy ens lauantaina Haminan näyttelyssä. Jos meno on sama kuin tänään niin sitten pidetään taukoa ja annetaan pahimpien teinihormoonien tyyntyä.

Sunnuntaina käytiin Stiinan kanssa tekemässä ratatreenit hallilla kun vihdoin ja viimein lauantaina talkoissa vietiin toiset esteet konttiin ja näin saatiin käyttöön koko halli. Kaivoin netistä Muotkan helpohkon 3lk hyppyradan. Kiia toimi taas tosi hyvin; pitää vaan olla itse todella tarkka siitä miten käsiä käyttää kun Kiia on niin herkkä lähtemään takaakiertoon. Onhan se tietysti hyvä ett jonkin on mennyt kaaliin. Vielä kun ohjaaja muistais saman asian yhtä hyvin. Muutenkin käden liikkeet on tosi tärkeitä. 9 ja 10 välillä kun pidin käden alhaalla niin eihän 10 hyppy onnistunut kun Kiia tuli ohi. Heti kun piti kättä koko ajan ylhäällä niin johan sujui. Kaikki on vaan pienestä kiinni. Merrin kanssa halusin ottaa myös tätä rataa, pienessä pätkissä. 2 hypyn käänsin saman suuntaisesti kun 1 hypyn ettei nyt ihan liian vaikee olisi. Ekan pätkän otin esteet 1-5, tosi hienosti meni. Merri ei sooloillut ollenkaan vaan meni tosi vauhdikkaasti ja määrätietoisesti. Jopa 5 hypyn takaakiertokin onnistui. Kepit otin ihan yksikseen. Juuri tokavikassa välissä meni sekaisin. Kun otettiin uudelleen niin sitten meni hienosti alusta loppuun. Toka pätkä otettiin hypyt 7-9. Olin niin yllättynyt miten upeasti Merri meni pituuden ja sitten renkaan. Ei mitään epäröintiä vaan ihan täysillä eteenpäin. Ite olin tosissaan niin ällikällä lyönyt etten pystynyt jatkamaan matkaa vaan oli pakko palkata välissä. Loppupätkä me sitten otettiin ihan kokonaan kun se meni niin hienosti, jopa 18 sarja :) Oli niin hyvä fiilis ett tästä on kyllä niin hyvä jatkaa. Voi olla ett kisataan eka kerran virallisesti vaikka jo syksyllä. Nyt pitää vaan ruveta ihan tosissaan ottamaan kontakteja ja keppejä osana rataa. Kokeilin muuten uudelleen Merrin kanssa tuota rataa ja halusin kokeilla 5 hypyn jälkeen lähetystä kepeillä. Olin varmaan jotenkin huonosti kun Merri hyppäsi 16 hypyn mutt lähti sen jälkeen sitten kepeillle. Ja mikä vauhti ja rytmi ja aivan virheettömästi alusta loppuun. Ihanaa, ei voinut muuta kuin tuulettaa!!! Mun mies!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti