sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Huippu agiviikonloppu

Huh huh... aivan huippu kiva viikonloppu alkaa olla pulkassa. Ensin eilen lauantaina mentiin jo hyvissä ajoin heti aamusta katsomaan hallille agikisojen ykkösluokan suorituksia. Ensin pikavilkaisu minejä, sitten medejä ja lopuksi makseja. En ihan vaan huvikseen tullut kaikkia kannustamaan mutt nyt oli todella hyvä syy katsella pitkästä aikaa ykkösten kisoja. Siskoni Stiina kisasi ensimmäistä kertaa virallisissa kisoissa Lilin kanssa kaikilla kolmella radalla ja Milanin kanssa hyppiksellä. Ja millä tuloksilla! Lilin kanssa HYL, 0 sijalla 2 ja 0 sijalla 3. Milan suoritti myös 0-tuloksen 6. sijalla. Snautserit rules!!! Selostukset ja videot löytyy Stiinan omalta blogi-sivulta. Ja onnittelut myös kaverilleni Elinalle ja Lilolle medi2:iin siirrosta. Päivä oli täynnä upeita suorituksia!

Tänään roolit vaihtoi paikkaa ja mie siirryin kameran takaa radalle ja Stiina kameran taakse. Itse menin aamulla jo vakoilemaan minien ratoja kun tiesin ett meillä on sama tuomari niin radatkin tulee olemaan ne samat. Heti kun menin halliin ja vilkaisin rataan, huomasin ett oon tuon jossain nähnyt. Aikaisemmin viikolla löysin netistä tuomarimme Mika Moilasen ratoja, hurjat 3 kpl, niin rata oli lähes täydellinen kopio niistä. Varmaan maksimissaan pari estettä oli vaihtanut paikkaa mutt muuten profiili oli aivan sama. Loppujen lopuksi kaikki kolme rataa oli täsmälleen samat kuin mitkä löysin netistä. Ne oli kisattu Haukiputaalla helmikuun lopussa. Oli ihan hauska katsella kisoja ja suorituksia kun oli paperilla tutustunut ratoihin. Olisi paljon kivempaa jos sais aina tutustua etukäteen ratoihin :)

1.rata


Alku lähti todella hienosti kun päästiin ihan kaahaamaan pitkä suora. Kolme välistävetoa on ollut hieman kompastuskivi meillä kun harmillisesti ei olla sitä pahemmin harjoiteltu. Nyt se meni kuitenkin aika hyvin kun käytin vastakättä merkkinä. Kepeillä sitten yritin näyttää ekaa välikköä Kiialle mutt harmillisesti näytin sen väärällä kädellä mikä merkkaa takaakiertoa. No tottahan toki Kiia teki mitä käskettiin ja lähti kepit väärältä puolelta. Keppien jälkeinen hyppy olisi pitänyt takaakiertää mutt Kiia kerkes karkaamaan sille jo = HYL. Jähmetyin hetkeksi niin lopun valssi jäi vajaaksi ja Kiia karkasi selän takaa väärään päähän putkeen. En sitten viitsinyt jatkaa vaan tultiin suorinta tietä pois.

2.rata


Jihaa, viuh!!! Tulihan se sieltä. Meidän eka 0-tulos kolmosissa. Oli todella upeeta vetää rataa. Sai siis ihan oikeasti mennä eteenpäin, eikä ollut minkäänlaisia nysväämiskohtia. Kiia otti todella hienot kontaktit ja teki tosi tarkkaa työtä. Oon tosi ylpeä miun Kiiuliinusta! Tuloksena 0 ja sijoitus 3. Sertikin jäi harmittavan lähelle. Jos olisi ollut yksi koirakko enemmin niin se olis ollut meidän. No pääasia ett saatiin hyvä ja ehjä suoritus.

3.rata


Tää oli sellainen pyöritys pyöritys-rata ett aaaakkk. Tai ainakin sellaiselta se tuntui itsestä :) Jo rataantutustumis vaiheessa naureskelin itsekseni ett heh heh tästä tulee hauskaa. Jos joskus unohdan radan niin se ois ollut tuo rata. En kuitenkaan unohtanut rataa mutt pientä rävellystä iski taas kehiin toisen putken jälkeen. En liikkunut nopeasti okserin taaksi vaan jähmetyin katsomaan Kiian menoa putkessa, tök tök. No sehän sitten kostautui muurille ja siinäkin mokasin kun en ottanut Kiia väliin ja pyörähdin itse. Onneksi Kiia on niin kontaktihakuinen ett se pelasti tilanteen täysin. Renkaan jälkeen olevat kaksi hyppyä meni upeasti mutt sitten tuli se meidän todellinen ongelmakohta mihin en oo vieläkään saanut vastausta. Luulin ett liikuin sivulle mutt jäinkin Kiian väärälle puolelle ja siten tulevan hypyn väärälle puolelle. Hyppy osoitti suoraan Aalle ja olisi pitänyt mennä putkeen. Vaikka sain vedettyä linjaa pois Aalta  ja enemmin putkelle niin tässä on sitten se kontaktihakuisen nurja puoli. Kiiahan ei kuunnellut sanallista käskyä vaan meni Aalle = HYL. Loppu tultiin sitten hieman oikoreittiä...

Kävin myöhemmin kokeilemassa uudestaan kyseistä kohtaa ennenkuin maksit alkoi. Kokeilin varmaan 4 kertaa ja ei onnistunut. En todellakaan keksinyt miten olisin saanut sen onnistumaan. Jos olisin tyrkännyt Kiian sitten putkeen ja juossut seinän puolelta niin sitten olisin ollut todella jäljessä seuraavalla hypyllä ja olisi varmaan mennyt räveltämiseksi. Pitäisi varmaan testata kuinka olisi käynyt mutt ei nyt jossitella sellaisia. Oon kuitenkin todella tyytyväinen päivän antiin. Radat oli todella kivoja ja niitä oli hauska mennä. Tykättiin kovasti! Oon tosi tyytyväinen meidän menoon. Kiian kontaktit oli hienoja ja oma liikkuminenkin oli jo sinnepäin. Nyt pitäisi alkaa hieman huolellisemmaksi ja pikkaisen ottaa etäisyyttä jossaikin paikoissa. Pakko alkaa luottamaan siihen ett Kiia suorittaa esteen vaikk itse oon missä. 

Ens viikonloppuna päästään pitkästä aikaa Rannikon valmennukseen. Toivottavasti saadaan siitä paljon irti niin ollaan sitten taas iskussa. Seuraavista kisoista en ole vielä varma, onko ne Imatralla vai missä? Se jää vielä mietinnän alle.
 

1 kommentti: