tiistai 14. lokakuuta 2014

Aksailee (Y)

Voi kuinka hyvältä tuntuikaan kun todella pitkän tauon jälkeen sai laittaa aksailukengät jalkaan ja spurtata radalle kunnon opettajan valvovan silmän alla. Viikko sitten maanantaina päästiin meidän ensimmäiseen Juhan treeneihin... Oltiin ajoissa paikalla kun en yhtään tiennyt onko matkalla ruuhkaa ja halusin samalla käydä kunnon lenkillä molempien harmaiden kanssa. Kiia ei ollut mitenkään tyytyväinen kun toinen joutui lenkin jälkeen jäämään autoon Merrin päästessä tositoimiin.

Valmennus 6.11.14

Kakkoshyppy otettiin takaakierto-persjätöllä niin pääsi sujuvasti etenemään. Aalla pieni kontaktin otto koiraan minkä jälkeen lähetys putkeen. 7 hypyn takaakierrolle piti oikeasti ehtiä ku Merri tahtoi kääntyä putken jälkeen kysymään ett mihin seuraavaksi ja silloinhan hyppy olisi mennyt väärinpäin. Sitten valssi ja pyörityksellä 8 hypyn siivekkeen ympäri. Tein aluksi niistosokkarin mutt se oli liian jyrkkä ohjaus ja Merri lähti omaan liikeeseeni mukaan ja puomista ohi putkeen. Pyörittämällä tuli pehmeämpi linja ja lähetys puomille onnistui samantien... ei tarvinnut jäädä odottamaan ett koira lukitsee puomin ja sitten ois ollut hirveä kiire jatkoon. Merri otti hienon kontaktin joten sain sivuetäisyyttä 10 hypylle. Piti vaan muistaa oma liike kohti rimaa ja kunnon haltuunotto sillä vienti takaakiertoon oli yllättävän pitkä ja putki oli houkuttimena. Hypyltä lähetys putkeen minkä jälkeen piti jäädä odottamaan ulostulolle niin kauan ett Merri tuli ulos. Sitten lähetin vain 12 pituudelle kun itse jatkoin puomin vasenta puolta kohti 15 hyppyä. Merri poimi hienosti matkan varrelta renkaan ja putken. 19 hypylle valssi ja lähetys kepeille. Herra tykitti menemään oikein sydämensä kyllyydestä ja pystyin jättämään sen suorittamaan itse kepit loppuun. Sain hyvin etumatkaa hypyille ja 20 hypyllä piti hieman jopa odotella että sain oikean rytmityksen 21 hypyn lähetykselle. Piti saada oikea rytmi ja yhden askeleen lähetys esteelle päin, näin sain Merrin irtoamaan hypylle ja itselle arvokasta aikaa keritä 22 ja 23 persjättöihin. Heti kun Merri irtosi hypylle niin samantien itselle jalat käymään kuin singerillä. Ei mitään herran menon ihailua, ei varmistelua vaan oikeasti vaan vipinää kinttuihin. Ja sehän toimi ;)! Kyllä oli huippua ja yksinkertaisesti niin kivaa!

Kyllä oli niin hienoa päästä kunnon rääkkiiin ett pääsi jälleen liikkumaan kunnolla ja rohkeasti. Sm-kisojen jälkeen käytiin vaan kroatin koulutuksessa ja sen jälkeen en ole itse tehnyt yhtään mitään agia ajatellen. Ensimmäiset minuutin radalla oli niin löysää liikkumista ett piti ihan sisuuntua henkisesti ett "nyt ämmä jalkaa toisen eteen, eikä mitään nössöilyä"! Tämä on juuri sitä mitä oon kaivannut sitten OJn treenien...ja siitä on aikaa!

Arkipäivät menivät niin vauhdikkaasti; herätys, pikku lenkki, töihin, lenkille, pieni lepotuokio, taas lenkille ja iltapalalle, nukkumaan... Onneksi ti oli vapaapäivä ja silloin käytiin harmaiden kanssa Nuuksion kansallispuistossa reippailemassa. Hyvin vierähti parisen tuntia minkä jälkeen oli kivaa käydä ostoskierrokselle Ikeassa. Vihdoin sain sen kylppärimaton :D! Vkonloppuna kerittiin myös metsälenkille kun saatiin hieman vihiä minne suuntaan kannattaa mennä... Ja mikäs on näissä maisemissa lenkkeillä!Sunnuntaina ajeltiin harmaiden kanssa heti aamutuimaan Lohjan Virkkalaan ja Siuntion Koirakerhon epiksiin talkoohommiin... Tutustuttiin uusiin ihmisiin ja vaihdettiin kuulumisia, ajatuksia ja höpötettiin vaikka mitä. Hieno draivi oli kaikilla ja itsekin käytiin juoksemassa päivän päätteeksi kilpailijoiden rata kaksi kertaa. Ensimmäinen kierros meni hieman överiksi molemmilla harmailla. Merri sinkoili mihin sattui ja ei ollut yhtään kuulolla. Sen verran pahasti ylimääräisiä kierroksia. Kiia otti heti alussa hylyn ku reagoi seläntakana heiluvaan käteeni ja meni sen mukaan putkeen. Onneksi pääsi ottamaan radan uudelleen niin sai korjattua ensimmäisen yrityksen virheet. Kiia meni hienosti... kunnon katsekontaktilla sekä linjaamisella sai neidin oikeille esteille vaikka välillä huusin ihan mitä sattuu. Kiia kaahasi kyllä sellaista menoa ett on aivan huippua päästä senkin kanssa tekemään pitkästä aikaan jotain. Myös Aan kontakti oli huippu... Otin varmuuden vuoksi pysäytyskontaktin ja vapautin vasta käskyllä. Neiti seisoi kontaktilla kuin tatti eikä edes yrittänyt siitä pois. Merrin kanssa toka kerralla mentiin kanssa todella upeasti. Harmittavasti vain herra pudotti okserin riman vedätyksessä. Lopputuloksena 5 ja 3.sija, ja Kiia tuli 2.sijalle. Saatiin siis kotiin viemiseksi nameja!

Eilen oli sitten jälleen aika juosta...

Valmennus 13.10.14

Taas sai potkia itseä persuksille ett asennetta nyt tekemiseen. Heti 3 renkaan jälkeen piti ottaa haltuun vastakäännöksellä ettei herra nyt aivan sinkoutuisi kepeille asti. Muuten alussa ei mitään ihmeellistä. 7 hypyn jälkeen valssi 8 hypyn toiselle puolelle ja rohkeasti liikenteeseen että pääsee edelle viemään puomille. Puomin jälkeen alkoikin itselleni kovin haaste; 10-15! Merri otti jälleen hienon kontaktin mistä lähti liikkeelle vasta vapautuskäskyllä. 19 niistosokkari tuotti itselleni kaikkein eniten vaikeuksia kun välillä ajauduin liian lähelle siivekettä kun oikea kohta oli rima. Sitten piti muistaa paino oikealle jalalle ett antaa asennolla oikean singaalin koiralle. Meinasi monesti mennä etupainoiseksi ja silloin piti varmistella niistosokkaria. Heti kun sain oikean sijoittumisen ja painon oikealle jalalle niin pääsin ihan sairaan hyvissä ajoin lähtemään jatkamaan omaa liikettä kohti 14 muurin jälkeiseen persjättöön. Ja tuossa juostiin... Mutt heti kun niistosokkari oli nappisuoritus niin ei edes tullut paniikkia keritä persjättöön. Piti vaan taas muistaa kääntää sitä omaa päätä ;)! Seuraavaksi treenattiin 16 jälkeistä loivaa persjättöä ja sillä ohjaamista kepeille. Kyllä oli jälleen niin pienestä kiinni ettei ollut liian jyrkkä eikä sitten tietysti liian loiva kun silloin herra hyppäsi 8 hypyn. Saatiin kuitenkin muutama hyvä onnistunut suoritus mutta tätä pitää treenata omalla ajalla ihan sikana. Loppu meni ihan jees... pientä jarrua hypylle 19, ei muuta ihmeempää!

Ens maanantaina jälleen uusi rata ja uudet haasteet... Jos vaikka saisi tästä eteenpäin videomateriaalia menosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti