sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä!

Jotain uutta

TYÖ: Alkukesästä tuskailtiin vielä oikein urakalla kun ei meinannut millään löytyä työtä ja sitä kautta tietysti sitä omaa asuntoa. No joskus asiat tahtovat sitten muuttua niin nopealla aikataululla ettei meinaa itsekään pysyä perässä. Heinäkuun alussa pääsin töihin meidän yhteen paikalliseen Lidliin... Vaikka ei ollut se työ mitä olin kaipaillut niin pitkän tauon jälkeen oli vain kiva päästä töihin ja päästä nauttimaan säännöllisestä palkkapäivästä.

Mutta juuri kun olin päässyt talon tavoille niin eikös sähköpostiin tullut uusi haastattelupyyntö Kirkkonummen Cittariin. Minulle sattui juuri sopivasti vapaapäivä, joten lähdettiin koko porukalla katsahtamaan viime vuoden sm-kisaympäristö. Ei tarttenut ihan aamuyöstä lähteä kun tapaaminen oli sovittu lähemmäksi puolta päivää! Haastattelussa meillä oli rento tunnelma ja jäi hyvä fiilis kotimatkalle. Ei oltu keritty kuin Pyhtäälle, olin juuri paikallisen ABCn kassalla jäätelöostoksilla, kun puhelin soi. Vakipaikka Kirkkonummen Cittarissa oli plakkarissa :)! Ihan uskomatonta miten voi kaikki vaan niin muuttua!

ASUNTO: Tämän jälkeen alkoi aivan armoton asioiden järjesteleminen mitkä eivät aina käyneet niin käden käänteessä. Suurin ongelma oli löytää asunto ja voi turhautuneisuus! Vaikka tarjontaa oli niin ilmeisesti muita hakijoitakin oli myös. Kämppiä etsittiin niin Kirkkonummelta kuin Espoostakin. Sainkin yhden yksiön Espoosta, mutta se ei oikein tuntunut kivalta ja siihen nähden siihen olisi joutunut laittaa aivan liikaa rahaa/kk! Päätin siis etsiä toista kämppää ja jälleen löytyikin pari ihan kivaa ihan Kirkkonummen keskustasta. Toinen olisi ollut pieni ja halpa yksiö, mutta viimeisen päälle laitettu ja todella kiva. Ja toinen hieman isompi ja kalliimpi saunallinen. Pienempää en saanut ja sitten isompaa en kuitenkaan halunnut ottaa vastaan kun asunnon omistaja olisi halunnut kahden kuukauden vuokran suuruisen takuuvuokran siirrettäväksi haluammalleen tilille. Juu ei... en todellakaan laita takuuvuokraa kenenkään tilille mihin en pysty itse mitenkään vaikuttaa. Takuuvuokratili se pitää olla jos yksityiseltä vuokraa!

No suivaannuin tosissaan asiasta ja päätin vielä etsiä netistä uutta kämppää. Ja mikä parhainta niin juuri oli tullut ilmoitus vapautuvasta isosta yksiöstä Siuntiosta (reilu 15km Kirkkikseltä). Otin heti yhteyttä välittäjään, kävin katsomassa kämppää ja allekirjoitettiin vuokrasopimus. Kämppä on aivan mielettömän ihana. Juuri sopivan kompakti, ilman turhia hukkaneliöitä, aivan uusi ja saunallinen. S-Market 200 metrin päässä ja juna-asema 300 m, mistä pääsee lähijunalla Helsingin keskustaan 45 minuutissa. Laittelen sitten kuvia kun ollaan päästy muuttamaan ja saatu paikka kodikkaaksi!

HARRASTUS: Merrin kanssa päästään Oreniuksen Juhan valmennusryhmään lokakuun alusta, joka maanantai. Ihan huippua! Itsellä on ainakin treenimotivaatio aivan huipussaan ja tätä fiilistä ollaan kaivattu kauan. Kiialle vielä etsitään treenipaikkaa, sillä en ole vielä varma mitä seuraa alan edustaa ensi vuonna. Aina pitää olla joku paikka missä voi tehdä itsenäisiä treenejä, vaikka ohjatuissa kävisikin kerran viikossa. Vaikka Juhan treeneissä tullaankin käymään, niin aina kannattaa hyödyntää kaikki mahdollinen tieto ja taito, joten mikäs sen parempaa kuin Niinun treenipaikka on aivan siinä lähellä, ja parin kuukauden päästä vielä lähempänä meitä. Sinne sitten välillä ostellaan irtopaikkoja!

AUTO: Kävin sitten extempore ostamassa itselleni "uuden" auton millä voidaan sitten ajella treeni-/kisamatkoja! Pikkaisen ehkä tuli huonoon saumaan kun rahatilanne ei ole vielä täysin vakiintunut ja piti vielä maksaa käsirahakin autosta. Mutta ehkä tämä tästä vielä... Hyviä ja vähän ajettuja autoja on vaan vaikea löytää joten oli tarrattava heti kiinni kun sellaisen näki.

Jotain vanhaa

Työ kaupanalalla ja sama automerkki (vaikka meinasinkin ostaa vanhan Golfini takaisin itselleni)!

Jotain lainattua

Koska aloitin työt Kirkkonummella jo 11.8., enkä ollut saanut siiheksi vielä kämppää niin olen joutunut elämään armopaloilla tähän asti. Ystäväni Piia on antanut minun asua yrityksensä tiloissa tähän asti ja olen siitä todella kiitollinen hänelle. Omaa aikaa ja omaa rauhaa on ollut paljon, ja itseasiassa on ollut hyvä etten ole ketään häiritsemässä aamuisin kun lähden töihin klo 6:ksi. Haittapuolina on ollut vain työmatka (noin 58km suuntaansa) ja se etten ole voinut ottaa lammaskoiria mukaani. Oon siis ollut jälleen yksikseni kaikki viikot ja koirat ovat olleet äitini luona, ja tulevat olemaankin niin kauan kun pääsemme muuttamaan meidän tulevaan asuntoon viimeistään lokakuun alussa.

Ja koska tuota työmatkaa on ollut ihan kiitettävästi niin onhan se pitänyt taittaakin jollain. Koska minun piti alunperin saada vanha Golfini takaisin itselleni niin lainasin hetkisen äitini autoa. Golfin saanti venyi ja venyi ja jouduin lainaamaan äitini autoa vieläkin pidempää. Kilometrejä on tullut aivan hirveästi... ja päätin etten enää kyllä aja kilometrejä äitini autoon yhtään enempää. Tämä oli yksi syy miksi kävin ostamassa itselleni uuden auton.

Suuret kiitokset edelleen äidilleni auton lainaamisesta sekä Piialle majapaikasta!

Jotain sinistä

Tämän varmaan voi kertoa yksinkertaisesti... eli bluemerlet! Kun saan asuntoni ja pääsemme muuttamaan, niin mukanani lähtee vain merlet eli harmulaiset! Muska jää äitini luokse pitämään hänelle seuraa ja pitämään vireessä. Äitini treenaa edelleen Muskan kanssa tokoa ja mikäs sen mukavampaa että heillä on yhteinen juttu. Kaksi kisakoiraa on todellakin aivan tarpeeksi, niin ei vaan aika riitä kolmannelle. Toivon, että joskus tulevaisuudessa Stiina vielä innostuisi aksailemaan Muskan kanssa vaikka en olekaan kerinnyt sillä opettamaan kontakteja ja itsenäisiä keppejä. Neiti olisi edelleen todella sähäkkä menijä, mutta kun itse ei vaan kerkee niin ei kerkee...

******

Miksi siis Kirkkonummelle?
Suurin syy on ollut agility! Jo pari vuotta on mennyt ihan hukkaan ja halusin nyt vihdoin saada kunnon mahdollisuuden päästä treenaamaan hyvässä seurassa ja hyvillä valmentajilla. Haluan saada sen motivaation takaisin ja tekemisen meiningin. Olen aatellut olevani ainakin vuoden pk-seudulla eli ensi vuoden arvokisojen yli. Tämän jälkeen katsotaan uudelleen tilannetta... agility, työ, elämäntilanne jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti