maanantai 4. elokuuta 2014

SawoShow 2014

Ollaan siirrytty jo elokuulle ja nyt on alkanut Merrin vuoden-näyttelyt-kuukaudessa-turnee! Parempi hoitaa kaikki kerralla kuin ripotella niitä pitkin vuotta. Jää enemmän aikaa aksailuun :)!

Vkonloppu vietettiin siis Kuopion helteessä harmaiden kanssa. Merri oli pääosassa kun Kiia taas hoiti turistikoiran virkaa oikein hienosti. Lauantai aamuna lähdettiin hyvissä ajoin liikenteeseen ettei tulisi sitten äärimmäisen kiire. Se tuppaa olemaan meikäläisen helmasynti! Nyt ei ollut sen kanssa ongelma! Oltiin ysin paikkeilla perillä joten onneksi jäi aikaa äheltää kaikki tarvikkeet näyttelyalueelle. Vaikka oltiin ysin aikaan perillä niin silti jouduttiin parkkeeraamaan perimmäiseen nurkkaan ja meinas kyllä hermo mennä kun kärräsi kaikki tarvikkeet sopapohjaisella parkkiksella. Onneksi pahimmassa paikassa sain apua ystävällisiltä mieshenkilöiltä :)! Neiti hädässä!


Näyttelypaikalla teltta pystyy ja odottamaan Merrin esiintymisvuoroa. Kasvattaja Kirsti oli luvannut esittää Merrin joten miun huoleksi jäi vain laittaa herran karvat ojennukseen. Kehässä herra esiintyi aivan mielettömän hienosti ja tulokseksi ekalla kierroksella saatiin ERI. Aussi tuomari Donna Saltau ei ollut mikään helppo tapaus... H:ta ja EH:ta jaettiin helposti, jopa valioluokassa. Kilpailuluokassa oli vain kolme ERIn saanutta ja lopputuloksena Merri oli AVO ERI2 SA. Ihan hyvin sillä luokan voittaja oli lopputuloksissa PU1 ja VSP. Ei siis huonolle hävitty. Päivän näyttelyssä ulkomaalaiset sekä tuontikoirat veivät pisimmät korret joten ollaan oikein tyytyväisiä siihen mihin päästiin tuossa seurassa. Arvostelu oli oikein hyvä...

"4 year old blue male. Excellent colour with good tan. Almond shape eye. Correct ear set. Balanced skull to muzzle. Smooth foreface. Good size and substance of bone. Level topline. Moved out and back well with a smooth gait."

Katsottiin pitkästä aikaan myös nartutkin ja ROP. Kasvattaja ryhmiä ei enää jääty katsomaan kun alkoi sen verran vatsa kurnimaan ruuasta ja haluttiin jo lähteä kohti meidän tulevaa yöpaikkaa, Rauhanlahtea. Menomatkalla oli pakko hakea ruokaa, sillä mihinkään ei pystynyt jäämään syömään aivan mielettömän helteen takia. Mutt mikäs parempaa kuin syödä sitten kaikessa rauhassa luonnonhelmassa :)


En ole reiluun 20 vuoteen nukkunut teltassa joten oli oikeasti hauskaa pystyttää telttaa ja miettiä millaista se oikeasti tulee olemaan. Oon oikeasti viimeeksi nukkunut teltassa alle 10 vuotiaana mammame pihamaalla. Mietin pitkään kuluneella vkolla että miten järkkäisin yöpymiseni ku en ollut vielä varannut mitään hotellia tai muutakaan majoitusta. Kun tarkastelin sääennustetta niin ei ollut epäilystäkään ett uhraisin rahaa hotelliin. Mikään ei ole pahempaa kuin pieni hotellihuone mikä on aivan mielettömän kuuma ilmastoinnista tietoakaan. Mitkään tuulettimet eivät pahemmin auta. On muutama yö tullut pyöriskeltyä sängyssä peittoa viskoen ku on ollut niin kuuma. Koiratkaan eivät ole pystyneet kunnolla nukkumaan, tai ainakaan Merri.

Koska sadetta ei ollut luvassa juuri nimeksikään niin teltta majoitus oli oikein hyvä vaihtoehto. Koska elokuussa yöt ovat jo viileitä niin ei ainakaan tarvinnut kuumuudesta kärsiä. Ja Merri kiitti! Kiia ei ollut niinkään tyytyväinen vaan toinen jäi kaipaamaan hotellin pehmeää sänkyä ja tyynyä :).

Herättiin aamulla ajoissa ja aamulenkin jälkeen kasasin kamat nopeasti kasaan. Halusin tällä kertaa olla todella ajoissa näyttelypaikalla sillä en halunnut parkkeerata viimeiseen nurkkaan ja raahata kamoja sitten koko sitä matkaa näyttelyn päätyttyä. Ja se kannatti. Nyt päästiin ihan portin eteen! Ja toinenkin syy miksi halusin olla ajoissa liikenteessä oli se että minun piti etsiä Merrille esittäjä. Kirsti ei päässyt itse paikalle joten paniikki paniikki. Kokeilin ekaksi itse, mutta senhän nyt tietää mitä siitä tulee... Juu ei! Pari muutakin ihmistä kokeili huvikseen Merriä vaikka heillä oli omat urokset esitettävänä. Se oli jännä katsoa millä tyylillä Merriä pitää esittää sillä kun ruotsalainen Linda Andorsen kokeili niin Merri ei laskenut häntää missään vaiheessa. Hän yritti saada Merrin energiaa pois ja pyöritti ja pyöritti koko ajan. Se oikeasti vaan teki hallaa koko häntä jutulle. Sitten Päivi kokeili... meni jo hieman paremmin vaikka Päivi komensikin ehkä hieman liian kovasti häntää alas.

No onneksi sain Merrille todella hyvän esittäjän ja Merri esiintyi hänen kanssaan todella hienosti. Kiitokset Silja Pietilänaholle Kemiin! Siljan rauhallinen tyyli, mutta tarvittaessa jämäkkyys sopivat Merrille hienosti. Tuloksena oli lähes identtinen eiliseen eli AVO ERI2 mutt tällä kertaa SA jäi saamatta. Aluksi näytti että hollantilainen tuomari Jo Schepers jakelisi eriä jokaiselle mutta ei sitten ihan niin ollutkaan. Arvostelu oli jälleen hyvä.

"4 years very nice dog. Very good in type. Very good propotions. Very nice head. Good eyes, ears and theeth. Good neck, topline and tail. Good forechest and ribs. Good angulations. Very nice coat, good color. Good movement and temperament."

Merri esiintyi hienosti ja käyttäytyikin upeasti kehässä vaikka viime kerrasta on yli vuosi. Nyt tulevana sunnuntaina on luvassa Maailman Voittaja 2014. Vaikkei menestystä lähdetäkään hakemaan niin on vaan niin kivaa päästä aistimaan sitä tunnelmaa ja katsomaan mitä uusia koiria saapuu kehään ulkomailta. Ja eihän sitä koskaan tiedä miten sitä käy...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti