maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mm-karsinnat 2013


Olipa mahtava vkonloppu Seinäjoella! Vau! Nyt ollaan väsyneitä, mutta onnellisia vaikka joka paikkaa kolottaakin :) Perjantaina lähdettiin kohti Seinäjokea! Ei ollut paljoa ajettavaa :)

Onneksi matkaseura oli jälleen mahtavaa joten kyllähän nyt tuollainen matka meni kevyesti. Ja on tätä autossa istumista tullut harjoiteltua näinä viime vuosina. Enää kun ei kisata vaan 100 km säteellä kotoa, ei edes Stiina ja Lilikään ;).
Oltiin klo 19 perillä kun tietysti piti pysähtyä tasaisin väliajoin. Käytiin kirjautumassa hotelliin sisään minkä jälkeen iltalenkille Seinäjoen 4 vuoden takaisiin maisemiin. Mikään ei ollut muuttunut! Lenkin jälkeen olikin aivan sairaa nälkä, joten ei muuta kuin vaatteiden vaihdon jälkeen tankkaamaan kunnon kisaeväät seuraavaa päivää varten.

Njam, kyllä tuon syötyä jaksaa :)
 
Kunnon eväät olivatkin tarpeen kun yö meinasi mennä valvomiseksi kun ei vaan nukuttanut. Vaikka ei oikeastaan jännittänyt mutta ei vaan meinannut uni tulla. Aamulla ei herätty ihan kaikkein pirteimmällä päällä!
 
Onneksi aamulla saatiin nousta suhkot rauhassa, käydä lenkillä ja syödä kunnon aamiainen. Ajomatkaa kisapaikalle oli maks.5 minuuttia joten ei matkoihin turhautunut arvokasta aikaa. Käytiin heti ilmoittautumassa ja tutkimassa kisapaikka ja eka rata. Lenkkimaastot olivat kyllä WallSport Areenan ympäristössä aivan parhaimmat. Reittejä oli ristiin rastiin ja pystyi jopa pitämään koiria irti.
 
Sitten itse kisapäivään. Eka rata oli Huittisen hyppis. Radassa oli pari muttaa... kolmentena oli okseri ja sen vieressä putki, keppikulma sekä keppien jälkeinen pituus missä normi hyppy aivan vieressä. Meillä kosahti jo okseriin kun Kiia ei hahmottanut sitä ollenkaan vaan rysähti takimmaista rimaa päin. Vaikka juuri Kiian ponnistaessa käänsin hartioita ja kutsuin sitä niin ei se ainakaan selitä okserin päälle rysähtämistä. Se ei vaan hahmottanut sitä. Virhe vaikutti hieman vireeseen joten irtoaminen ei ollut parasta, saatiin vielä aikaiseksi yksi kielto kun ei lähtenyt heittoon. Keppien jälkeen oli lähdössä pituudelle mutta kun vilkaisin Kiiaa niin neiti hyppäsikin juuri sen viereisen hypyn eli HYL.
 No rata oli ihan hyvä lämppärirata seuraavaa varten. Stiina ja Lilikin tekivät aivan sairaan upeeta rataa mutta harmittavasti HYL tapahtui samaisessa kohdassa. Ei muuta kuin nokka kohti seuraavaa rataa.

Agirata oli Virtasen käsialaa. Yritin ärsyttää Kiiaa enemmän jotta saisin siihen enemmän potkua ja asennetta. Sainkin siihen, mutta kun tultiin halliin sisään niin se parhain ärsytys kerkesi laantumaan odotellessa. Agirata oli hieman sellaista vedättämisen vedättämistä jotta saisin kaiken parhaimman irti. Neiti teki kuitenkin hyvää työtä ja saatiin ratavirheetön rata aikaiseksi. Loppuradan saatiin jännittää miten ajan käy ja huh meidän aika riitti loppujen lopuksi alle ihanneajan. JES!!! Menolippu toiselle päivällä ja saatiin jopa pisteitäkin 9,3 :).


 

Kyllä illalla väsytti... Onneksi hotellilla odotti lämmin suihku, ihana iso kylpytakki ja tossut sekä pehmeä sänky! Koiratkin ottivat siitä ilon irti, varsinkin Kiia kun nukkui molemmat yöt vieressäni!

 
Hyvin nukutun yön jälkeen saatiin jälleen valmistautua rauhassa tulevaan päivään. Onneksi on medikoira ettei tartte ihan niin aikaisin olla liikenteessä :).
 
Kolmas rata oli Huittisen agirata ja varmaan paras mitä tuomarilta olen nähnyt. Oli todella kiva rata missä sai mennä mutta olla kuitenkin tarkkana. Puomin jälkeen sai olla tarkkana ettei koira lähtenyt takaakiertoon mikä koitui monen koirakon kohtaloksi. Itse selvitin tuon kohdan mutta sitten aivan radan loppupuolella oli viisto hyppy ennen keinua. Kiia oli jo tulossa vetoon mutta aivan siivekkeen kohdalla ennen ponnistusta hyppäsi vielä hypyn takapuolelle ja hyppäsi hypyn väärin päin. Siis what! En oikeasti tiedä mitä siinä tapahtui. Vaikka yritin katsoa videolta niin en kyllä näe että olisi "tyrkännyt" millään kropan osallani sitä sinne taakse. Ilmeisesti vaan takaakiertojen treenaaminen saa sen aikaan. No onneksi oltiin lähellä maalia joten sain ihan luontevan päätöksen radalle ja ei Kiia pahemmin huomannut virhettä.
 


 

Seuraava hypäri näytti hyvältä, jälleen Virtasen käsialaa. Sanoinkin kaikille ett jos tuota ei hoidella niin saavat potkaista miuta nilkkaan. Vaikka keppien jälkeinen tuottikin suurta pään vaivaa ja en ollut vielä radalle lähtiessäkään aivan varma miten sen vien, niin pienten pelastelun kautta saatiin rata vietyä läpi ilman ratavirheitä. Harmittavasti yliaikaa tuli 0,28 ja ei pisteitä. Ilman lopun pyörähdystä oltais juuri selvitty ihanneaikaan. Sitä on kuitenkin aivan turha jossitella, oon tyytyväinen meidän menoon.


 

Vika radalla keppien aloitus mietitytti eniten mutta päätin luottaa siihen että kyllä Kiia ne osaa. Ja osasihan neiti :). Puomin päässä tuli kontaktivirhe mutta se oli aivan sama kun yliaikaa tuli roimasti. Kyllä Suomen huippumedit ovat vaan niin nopeita... Me kyllä annettiin puomin kontaktilla sekä loppusuoralla niin paljon tasoitusta mutta sehän se olikin koko radan juju. Ei voi koiralta vaatia sitä mitä sille ei ole oikeasti opetettu ;).


 

Oon kyllä todella tyytyväinen meidän menoon, lopputuloksissa sija 35. Vaikka Kiia ei ollutkaan kaikkein parhaimmassa vedossa niin kyllä toinen antoi parastaan. Tulevana keskiviikkona mennään jälleen fyssarille hoitamaan paikat kuntoon jotta saadaan neiti todella hyvään kuosiin. Jos näin saatais se todellinen potku sieltä takaisin.

Meidän tavoitteet on nyt täyttyneet tän vuoden arvokisoja ajatellen. Sm-kisoissa päästiin finaaliin ja siellä tehtiinkin upea rata sekä nyt mm-karsinnoissa päästiin toiselle päivälle ja saatiin onnistumisia aikaiseksi :). Jos vielä tän vuoden puolella saataisi se vika serti... Pääasia on kuitenkin ett meillä on kivaa radalla ja yhteystyö sujuu.

Nyt tämä alkuviikko palautellaan ja tulevana vkonloppuna kisataan parin startin verran jotta saatais vaikka kerättyä nollia kasaan ens vuoden sm-kisoja ajatellen. Ens vuonna mennään siis vain sm-kisoihin, ei lähdetä Rovaniemelle mm-karsintoihin. Meillä on niille ajoille muita suunnitelmia ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti