keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Iltaepikset

Eilen osallistuttiin iltaepiksiin tarkoituksena treenata kontakteja. Kävin ennen episten alkua ottamassa etupalkalla puomia jossa treenasin sivuetäisyyttä ja muutenkin härkkimistä. Todella hyvin sujui!
Epiksissä päästiin sitten kunnolla asiaan kun suurin haaste oli saada Kiia menemään puomille mutkaputken ollessa ylösmenon alla. Ei muuta kuin luotto siihen että lähettämällä menee kun en vaan osoita mihinkään. Ja niihän siinä kävikin :). Hieno tyttö! Stiina just sanoi ennen rataantutustumista ett jos tuosta ei selvitä niin kannattaako sitä edes mm-karsintoihin lähteä; no kyllä kannattaa ;)
Harjoiteltiin kontaktit ja pidin niissä jonkin aikaakin. Loppujen lopuksi päästiin tokana palkinnoille kun vain kaksi sai tuloksen. Kirsi ja Carlos olivat vain nopeimpia kun he eivät jääneet harjoittelemaan mitään. Kyllä Maraboun Mansikkasuklaa maistui hyvälle, njam!


 
 
P.S. Todellista varovaisuutta esteiden kanssa!
Ensin sm-kisoissa maksien joukkuekisoissa saatiin kokea kauhun hetkiä kun aurinko sokaisi koiria A-esteellä sillä seurauksella että eräs koira arvioi hyppynsä väärin ja törmäsi aivan koko painollaan kaulalleen A-esteeseen. Koira tutkittiin ja tärskystä selvittiin säikähdyksellä. Pientä kolotusta on varmasti jäänyt rangan alueelle mutta omistajan ja eläinlääkärin mukaan koira toipuu... 
 
Teksti Sagin sivuilta: Maksien radalla nähtiin yllättäviä vaarallisia tilanteita. Aurinko häiritsi pahasti maksien finaalia. Rata keskeytettiin ja A-este vaihdettiin turvallisuussyistä. Ensimmäistä A-estettä koirat eivät nähneet riittävän hyvin auringon häikäistessä. A-esteen vaihto ei kuitenkaan auttanut asiassa, vaan koirien törmäilyt esteeseen jatkuivat esteen vaihtamisen jälkeenkin. Kisat keskeytettiin hetkeksi ja lopulta A-este vaihdettiin hyppyesteeksi koirien turvallisuuden takaamiseksi. Jäljellä olevat ohjaajat tutustuivat vielä uudestaan rataan. Myös nollan tehneille koirakoille annettiin mahdollisuus uusia oma ratansa niin halutessaan. Ylituomari Ritva Herralan päätökset asiassa saivat kisakansalta kiitosta. Onneksi vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Ikävä kyllä Juniorien EO-kisoissa ei selvitty näin vähällä. Liian tiukalle kiristetty putken paino aiheutti kuoleman tapauksen maksien kisoissa. Italialaisen nuoren malinois törmäsi kiristettyyn painon naruun ja katkaisi niskansa. Koira kuoli samantien radalle!

kuva: Tracy Hirsch
Agility on muuttunut todella paljon vuosien varrella ja nämä turvallisuusasiat pitää ottaa todella huomioon. Vaikka aina ihannoidaan vauhtia ja melkein jopa päätöntä menoa niin itse olen kyllä todella tyytyväinen Kiian hieman rauhallisempaan menoon. Vaikka jäädään ajoissa jälkeen Suomen nopeimmille niin Kiian harkintakyvyllä, se on kyllä selvinnyt ilman loukkaantumisia ja kaatumisia. Välillä Merrin kanssa oon niin sydän syrjällään kun jätkä kaahaa menemään aivan hulluna. Kontaktien, toisinsanoen siis puomin, kanssa ollaan onneksi vielä selvitty ilman lentämisiä mutta putkissa ollaan kaaduttu ja renkaaseenkin ollaan törmätty. Kyllä nämä asiat pelottaa mutta ei auta muuta kuin treenata perusasiat vaan niin kuntoon että koira osaa hallita esteet kovassakin vauhdissa. 
 
Turvallista agilityn treenaamista ja kisaamista kaikille!!!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti