torstai 11. heinäkuuta 2013

Elämä on ihanaa!!!

Miten voikaan asiat muuttua aivan muutamassa tunnissa! En oikein edes tiiä mistä aloittaisi, joten ehkä helpointa on aloittaa aivan aikajärjestyksessä...

1. Meillä (eli siis meiän äidillä) on uusi auto!
Oltiin hieman puhuttu siitä ett jos ois aika hommata hieman uudempi auto missä ois edes se ilmastointi. Olin hieman katsellut autoja mutta mikään ei oikein ollut sopiva; joko liian vanha, liikaa ajettu tai sitten muuten vaan liian kallis. Sitten eräänä kauniina lauantai aamuna (29.6.) luin lehteä ja mitä näenkään: Auto-Killassa Opel Astra 1.6 -10 myynnissä ja vanhasta autosta 3000€ hyvitys. Kaikki täsmäsi, hinta ja kilometrit ja mikä hyvitys vanhasta. Eikun samantien asian ytimeen eli lähdettiin Stiinan kanssa tarkastamaan ja koeajamaan auto. Sitten varattiin se ett meiän äiti pääsi Savitaipaleelta sitä katsomaan ja tekemään paperiasioita. Asiat lyötiin lukkoon ja se oli äidille myyty. No mutt se hyvitys... eli ei muuta kuin soitto maalle ja miun Vectra lataukseen yöksi. Seuraavana päivänä ajoin Vectran kotiin ja pesin sen. Ma aamuna heti klo 9 katsastuksen ovessa kiinni ja ekana autona sisään :). Harmittavasti seisominen oli tehnyt tehtävänsä ja toinen takajarrulevy oli liikaa ruostunut eikä päästy katsastuksesta läpi. Onneksi aika pieni vaiva kun mitään muuta ei löytynyt. Eikun soitto iskälle ja hakemaan Motonetistä jarrulevyt ja uudet palat. Seuraavana iltana iskä laittoi Vectran jarrut kuntoon ja heti ke aamuna jälleen katsastukseen ja hyväksytty :). Vaihdettiin hyvät renkaat pois ja laitettiin todelliset sakkorenkaat Vectran alle. Pikkaisen jännitti kun piti ajaa aivan surkeilla renkailla 5 km mutta kyllä ne kesti Auto-Killan pihaan asti. Jätin jäähyväiset Vectralle ja kiitin sitä niistä tuhansista kilometreistä mitä se oli miuta palvellut. Olin luvannut sille kirjoittaa kiitos-kirjeen Facebookiin ja sen myös tein. Olin niin helpottunut kun tuli tällainen tuhannen taalan paikka "päästä" siitä eroon kun eihän vanha auto ole enää minkään arvoinen.


Tänään on arvon sekä kiitoksen päivä!
Kiitokset Vectralle niistä tuhansista kilometreistä mitä matkasimme yhdessä. Niihin mahtui vaikka minkälaisia fiiliksiä ja tunnelmia. Yhteen parhaimmista kisoistakin Kiian kanssa ollaan matkattu kyydissäsi. Harmittavasti viime vuosina sinua vaivasi pienet ja välillä hieman mystisetkin viat mitkä hieman veroittivat yhteistä taivaltamme. Meistä kukaan ei enää nuorru joten nyt teit vielä yhden karhunpalveluksen meille kun 6-kertaistit arvosi ja samalla ansaitsit ostohintasi 100% takaisin. Jaksoit sinnikkäästi loppuun asti että me saamme tulevaisuudessa matkustaa hieman uudemmalla autolla viileämmissä olosuhteissa (koirat kiittää!!!).
Suuret kiitokset vielä KII-vectra kun sain olla omistajasi!!!

 
Nyt me ajellaan (toistaiseksi) tumman harmaalla farmari Astralla :) Ja kyllä on viileää näin helteellä!!!

2. Miun ei tarvi ravata enää Vierumäellä!!!
Lähdin ma illaksi 1.7. Vierumäelle työharjoitteluun ja koko matkan pohdin asioita. Tein iltavuoron ja valmistauduin seuraavan aamun työvuoroon. Ennen ekaa asiakasta juttelin opettejani kanssa. Opettajani on kyllä todella mahtava ihminen, sillä hän kertoi että opinnot ovat valmentavia opintoja syksyn näyttöjä varten. Näyttöihin pystyisi osallistumaan vaikka ei olisi koskaan ollutkaan missään koulutuksessa. Miulla on kuulemma hyvät valmiudet jo syksyn näyttöihin joten pienellä kertauksella pärjäisin oikein hyvin näytöissä. Siis what!!! Ihan oikeasti! Eikö miun tarvikaan ravata Vierulla koko ajan vaan saisin valmistautua koitoksiin kotona ja tehdä töitä ja ja ja...

3. Me siis treenataan!!!
Kerta ravaaminen Vierumäellä loppui niin päätin pitää mm-karsintoihin asti lomaa ja nauttia. Hellepäivät hieman veroittivat voimia mutta nyt näyttää säiden puoleen paljon paremmalta. Me ollaan oikeasti päästy treenaamaan ja miten se onkaan ihanaa. Syksyä ajatellen treenikuviot on vielä suunnittelun alla mutta eiköhän me jotain keksitä. Nyt ollaan keskitytty keppien aloitukseen kun niiden kanssa on ollut epävarmuutta. Käytiin vkonloppuna Stiinan kanssa treenaamassa keppejä a'la Huittinen ja vkolla kävin sitten itsekseni treenaamassa keppejä sekä vippauksia. 

 

4. Arkielämä

 
Eilen käytiin "sadepäivän" ratoksi äidin ja koiruuksien kanssa Vantaalla Heurekassa katsomassa se paljon puhuttu BodyWorlds-näyttely. Oli todella vaikuttava, mutta parin vuoden anatomian opintojen jälkeen ei ollut ehkä niin wau kuin ehkä joillekin. Oli kyllä todella kiva nähdä anatomiaa ihan noin läheltä. Joissakin kohdissa kyllä hieman mietitytti mitä kyseinen palsamoitu ihminen on joutunut kokemaan kun on joutunut tieteelle, varsinkin viimeisellään raskaana oleva nainen.
 
 
Paluumatkalla käytiin myös pikavisiitillä Porvoon vanhassa kaupungissa kun se sattui niin sopivasti olemaan siinä kotimatkan varrella. Pääsivätpähän koiruudetkin haistelemaan uusia hajuja :).

Käytiin Kiian kanssa tänään fyssarin pakeilla; Nina Jäntillä. Olin aikaisemmin jo hieman huolestunut kun Kiia pudotteli rimoja (no muutaman, mutt silti) sekä pientä epävarmuutta hyppäämisessä. En ollut kevään aika päässyt viemään sitä käsittelyyn tuon koulumenojen takia. Onneksi nyt sain vietyä sillä neidillä oli harmittavasti lavat todella pahasti tukossa ja sekä ranka hieman, varsinkin SI-nivelen kohdalta. Kiialla on etupää todella huono kun lavat ovat niin ylhäällä ja syvällä ettei koiran oma venyttely auta niihin. Myös lihasepätasapainoa oli havaittavissa takajaloissa. Kiia vastasi kyllä todella hyvin annettuun hoitoon. Makoili tyytyväisenä pedillä ja antoi käsitellä. Lavat sekä ranka saatiin aika hyvin avattua mutta SI-nivelen kohdalla on vielä pientä sanomista. Venyttelyissä ei tunnu missään mutta tietyistä kohtiin kun painaa niin siitä aristaa. Ens vkoksi pitäisi saada vielä ainakin yksi hieronta ennen mm-karsintoja (harmittavasti Nina ei ole juuri ens vkolla paikkakunnalla) ja heti karsintojen jälkeen varattiin uusi aika. Onneksi osaan itse jo käsitellä näitä asioita joten pystyn itsekin jotain tekemään.

Ilmoittauduin muuten nyt jo sinne Urheilukoirahieroja-opintoihin. Vielä ei ole tullut kirjettä koululta mutta sitä odotellessa. Syksyllä on sitten tekemistä, onneksi kuitenkin mielekästä ja kohti sitä mitä olen aina halunnut.

Tulevana vkonloppuna ois kisat Mikkelissä, KooKoo99 järkkäämät. Kisattiin viimeeksi 2010 kesällä siellä kun Kiian kanssa saatiin la päivänä serti kakkosiin ja su sitten ekat kakkosen startit. Olis kiva saada nytkin samanlainen tulos la päivänä eli hypäriltä nolla sekä agiradalta serti. Saa nähdä kuin meidän käy :). Aurinkoinen ja iloinen mieli ainakin säilytetään!!!

Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti