sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Roiskis, oho ja iso rysäys

Noilla sanoilla voisi kuvailla eilistä menoa Kouvolan kisoissa Merrin kanssa. Tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen ja hän oli tehnyt oikein sujuvat radat. Joillekin ne oli sujuvat esim. kaverilleni Elinalle ja Lilolle (vaatimattomasti triplanolla) ja joillekin eivät esim. allekirjoittaneelle.

Ekalla radalla pari rimaa roiskui alas; toka hypyn ihan kympillä ja loppupuolella hieman nätimmin. Kummassakin oma käden liikkeeni vaikutti asiaan. Merri näköjään tuppaa olemaan aika herkkä tuossa asiassa eli asialle pitää ruveta tekemään just nyt heti jotain. Ja kepeillä tuli aloitusvirhe kun ohjasin sen kökösti. Muuten ihan jees meininkiä ekaksi radaksi, ja varsinkin kun ei ihan hirveästi päästy lämppäesteillä ottamaan suurimpia höyryjä pois. Tuloksena 15, saatiinpahan katko HYL-putkeen :)

Tokalla radalla harjoiteltiin lämppäesteillä alun niisto-sokkaria vaikka kuinka monta kertaa ja aina meni todella hyvin. No mitä tapahtuu radalla, herra ei luo yhtään ohjausta vaan kaahaa hypyn suoraan ja sen jälkeen meneekin kalasteluksi ett saadaan jatko sujumaan. Onneksi ei sentään latassut ihan kauheeta loikkaa joten selvittiin aika pienellä väännöllä. Aan jälkeen oli kaksi hyppyä aika lähekkäin ja toinen niistä piti suorittaa takaakiertona. Merri oli menossa hyvällä linjalla mutt viime hetkellä päättikin sujahtaa hypyn etuperin eli HYL. Jatkettiin matkaa ja herra meni keinun ohi. Siis ihan vaan juoksi sen ohi vaikka keinu aivan suoraan edessä. Otettiin uudestaan ja kunnon kontaktilla ja sitten vaan suorinta tietä maaliin.

Kolmannella eli hyppiksellä huomattiin jälleen heti alussa mikä on yksi meidän suurimpia ongelmia, aivan tolkuttomat kaarrokset ja ei yhtään kääntymisen ennakointia. Tokana esteenä oli pituus niin vaikka lähdin valssaamaan niin Merri loikkasi aivan törkeen loikan suoraan eteenpäin ja sen jälkeen lenkitettiin aikamoinen matka. No ei siinä mitään, sain heitettyä kolmannen hypyn takaakierrolla. Mutt sitten.... seuraavana rengas. En tiiä mitä siinä oikein tapahtui (paistoiko aurinko jotenkin eri tavalla vai mitä) mutt Merri loikkasi aivan suoraan rengasta päin lapa edellä. Ei edes tullut läpi siitä kun täräytti ihan suoraan renkaan sivureunaan. Merri ei sanonut mitään ja liikkui aivan normaalisti joten otin renkaan heti uudelleen ja jatkoin matkaa nähdäkseni onko mitään erikoista. Seuraavana esteenä oli putken pimeä kulma. No Merri ei hakenut sitä vaan meni siihen toiseen päähän eli HYL. Jatkettiin kuitenkin menoa mutt keppien jälkeen tultiin suorinta tietä maaliin. Jäähyttelylenkillä Merri käveli ja ravasi aivan normaalisti. Vaikka tunnustelin ja hieman vääntelin niin ei mitään vaikutusta, kaikki tuntui aivan normaalilta.

Paluumatkalla laitoin vielä penkinlämmittimen päälle ettei vaan tule mitään. Toinen oli oikein tyytyväinen, väsynyt kyllä ja nälkäinen. Käytiin vielä hakemassa neidit kyytiin kotoa ja käytiin pikainen iltalenkki Hanhiksella. Sielläkin Merri liikkui oikein hienosti. Pikkaisen jäin miettimään takapotkua mutt aattelin katsella sitä seuraavana päivänä tarkemmin hyvin nukutun yön jälkeen.

Tänään sitten meno oli aika normaalia kuin mitä ennenkin, liikkuu hyvin ja viruttelee upeasti etu- sekä takapäätään ja riehui Kiian kanssa, joten taidettiin selvitä rengas-tärskystä pelkällä säikähdyksellä. Tänään kuitenkin vielä lepoa ja rauhallisia kävelylenkkejä jotta varmasti paikat ovat kunnossa. Kiia pääsee siis tuuraamaan Merriä tän päivän koulutukseen. Se ei varmaan laita yhtään pahitteeksi koko asiaa :)

Hyvä fiilis tänä aamuna

Kiia tosissaan pääsi tuuraamaan Merriä treeneissä ja neiti oli oikein mielissään siitä. Treeni oli aika helppo Kiialle mutt niinhän sen pitää välillä ollakin. Ei oo mitään mieltä vääntää ja kääntää tuskissaan. Kokeiltiin pari versiota; ekaksi minun versio ja sitten perään Rissasen ajatukset. Se kumpi sitten loppupeleissä olisi nopeampi niin menis todella tarkaksi kello peliksi. Jos toisessa oli hieman pienemmät kaarrokset niin silloin saattoi vauhtikin olla hitaampi. Mene ja tiedä!

Ratapiirustus näyttää tältä... Laitan kuvan sen takia kun video on kuvattu tosi kaukaa kun joudun jättämään sen yksikseen raksuttamaan kun ei ollut kuvaajaa paikalla. 
Ens viikko menee sitten Merrin kanssa treenatessa lyhyitä kaarroksia ja valmistaudutaan ens vkonloppua varten. Silloin on taas paljon tiedossa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti