lauantai 29. tammikuuta 2011

Avoimet ovet....

... siis kämppäämme :)! Onhan tämä meidän toinen koti, ainakin puolet viikosta :)

Sisäkuvaa Merrin näkövinkkelistä. Näkee sopivasti kaikkialle. Takaikkunoista ulos pihalle, keittiöön, eteiseen ja makkariin. Ihan ulko-ovelle ei näe mutt kun tarpeeksi viruttaa itseään niin sitten sinnekin näkee. Sohvan kulma on todella hyvä kyttäyspaikka, varsinkin kun siihen laittaa paksun peiton minkä voi myllätä mieleisekseen. Tai sitten siinä voi lämmitellä pitkän lenkin jälkeen.


Olohuone hieman eri kulmasta, eteisestä katsottuna. Peilin ja hyllytkin sain pitkän pohdinnan jälkeen seinälle :) Pientä saamattomuutta on ollut ilmassa. Vielä puuttuu yksi ja se kohokohta mistä oon todella ylpeä eli kattolamppu. Se on hieman hankalampi tapaus joten sen laittaminen on siirtynyt ja siirtynyt. Voi olla ett kerkeän muuttamaan jo pois ennenkuin se saadaan kattoon. Miun ihanan ihana kristallilamppu!

Tärkeä huone, sillä täällähän saa ruokaa! Niin koiruudet kuin omistajakin. Koirille on kyll varmaan enemmin ruokaa tarjolla ja varattu kuin omistajalle. Mutt pitäähän jokin tärkeysjärjestys olla!
Kiialla on ruokatablettina hieno sheltti-tabletti vaikka siinä onkin hieman vääränvärinen sheltti, soopeli.Yksi tärkeimmistä huoneista, makuuhuone. Pääsee siis vihdoin illalla kunnolla lepäämään ja lataamaan akkuja seuraavaa päivää varten.
Merri nukkuu yleisesti aina miun vieressä. Oikein nojaa jalkoja vasten ja ei väistä kovinkaan pienestä tönäisystä. Yleensä oon ottanut kunnolla kiinni ja siirtänyt herraa hieman sivumpaan. Toinen ei ole moksiskaan vaan jatkaa koisimistaan. Kiia nukkuu päiväpeitosta tehdystä pesässä, tai sitten olohuoneessa sohvalla. Aamulla molemmat ovat aina valmiina lähtemään liikkeelle vaikka molemmista kuitenkin näkee kuinka paljon nukuttaa ja kirkas valo käy silmiin. Kyll ne osaa silloin olla niin suloisia. Aamulla käydään heti kunnon lenkillä, jonka jälkeen saavat sitten syömistä. Kun itse alan tekemään aamiaista niin silloin Kiia on jo vetäytynyt takaisin makkariin koisimaan sänkyyn. Siellä se on myös usein illallakin. Päivisin sänky toimii todellisena päivystyspaikkana kun ikkunasta näkee parkkipaikalle. Kun tuun auton kanssa kotiin niin aina ikkunasta näkyy pari karvasta korvaa :)

Tää on koirien mielestä se kaikkein hauskin huone, oltiin sitten kotona Lappeenrannassa tai sitten Savonlinnassa. Sauna!!! Kun valkkasin kämppiä niin sauna oli yhtenä kriteerinä juuri koirien takia. Itse tulisin kyllä toimeenkin ilman saunaa mutt nää tykkää siitä niin kovasti ett pitihän se sauna saada. No tarttee kyllä myöntää ett on siellä nyt todella kiva käydä itsekin pitkän koulupäivän jälkeen.
Kiukaan kun laittaa päälle niin jo siitä minuutista alkaen alkaa mieletön ravaaminen ja kylppärioven kyttäys. Puolituntia on pitkä aika pienillä koirille odottaa. Kun sitten viimein saunassa on tarpeeksi lämmin niin voi sitä riemua kun pääsee kylpemään. Merri touhuilee yleensä lauteiden alla ja oottaa milloin hänelle tiputetaan vettä kauhasta. Kiia seisoskelee alimmalla lauteella ja sillekin pitää välillä heitellä suuhun vettä. Vaikka itsen lähden jo suihkun puolelle molemmat jäävät saunaan odottelemaan. Yleensä laitan molemmat eteiseen jäähylle, jotta saavat hieman viilentyä. Saunomisen jälkeen kun saa ruokaa pienen tauon jälkeen niin kyllä sitten nukuttaa.

On meillä siis se pieni takapihakin. Vaikka se on pieni ja kadulle päin niin on se aika kiva, ja kätevä! Sinne pääsee kätevästi jäähylle saunan jälkeen, aamu- ja iltapissille, lenkkeilyn jälkeen vetämään parit spurtit ja nauttimaan muuten vaan ulkoilmasta. Koska piha on kadulle päin ja aita on aika matala niin koiruudet eivät oo koskaan itekseen siellä vaan mie oon aina niiden kanssa. Näin vältetään kaiken maailman vahingot. Kotona Lappeenrannassa saavat kyllä olla ilman vahtia mutt se onkin aivan toinen tarina :)Että sellaista oli meidän avoimissa ovissa, toivottavasti viihdyitte :)!1 kommentti:

  1. Kyllähän tuolla jo kelpaa asustella!! Hmm...itse kun asustelin soluasunnossa opiskeluaikana ;)

    VastaaPoista