sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Sunnuntai pyhitetty...

...agiliidolle :) !!!

Oli aivan pakko käydä tänään ottamassa koiruuksien kanssa agilityä. Aluksi mentiin puolilta päivin Kiian kanssa valmennusryhmän treeneihin. Otin sitten Merrin mukaan, koska menimme heti treenien jälkeen Stiinalle syömään ja herkuttelemaan.

Kuten arvata saattoi, meitä oli vain kourallinen treenaamassa, eli 3 koirakkoa :). Onneksi olin varautunut ratapiirroksella niin saatiin jonkinlainen suunnitelma mitä tehdä. Kiia toimi tänään todella hienosti, ei sooloillut yhtään vaan teki juuri kuin minä käskin ja meni sinne minne näytin. Ikävä kyllä oma ohjaus ei ollut aina ihan se miten radan olisi pitänyt mennä. Onneksi Ari oli radan varressa ohjeistamassa, kiitos hänelle siitä. Pikkaisen tahkoamisen ja toistojen kera selvittiin, kahdessa pätkässä rata loppuun. Kepeille vienti osoittautui hankalaksi. Kiia ei oikein meinannut tajuta hakea ekaa välikköä vaan kokeili monta kertaa jopa kolmatta väliä. No sitten kun vie tarpeeksi lähelle keppejä niin sitten meni hyvin, lähettäminen ei tällä kertaa onnistunut ollenkaan.

Merri sai osallistua myös radalle :) Teimme radan kahdessa osassa, sillä keppiosaaminen ei ole ihan vielä niin hyvää. Ekat kolme estettä meni aivan loistavasti. Merri ampaisi putkeen kuin tykki. Sitten alkoikin paniikki. Merri ampaisi putkesta myöskin kuin tykki. Ihan sika kiire tuli 4 esteen taakse tekemään valssia jotta saan hyvin ohjattua 5:lle ja siitä eteenpäin. Meinasi joissain kohdissa ihan usko loppua kun ihan oikeasti vauhtia riitti, koiralla, ei ohjaajalla. Kommenttia tulikin radan varresta että pitäis ruveta ihan juoksemaan vauhdilla. Oon varmaan jossain vaiheessa ihan kympillä nurin ja mukkelismakkelis kun kompastun omaan jalkaan tai jotain sinnepäin.
Loppupätkän eli kepeiltä eteenpäin, Merri meni upeasti. Kerran ei muistanut hypätä hyppyä putkien välissä vaan porhalsi putkesta putkeen :) Mun oma Putkihullu!!! Muutamissa muissakin kohdissa tuli hypyn ohi kun ohjaaminen ei ollut vielä niin tarkkaa kun toinen ei vielä kunnolla osaa. Ohjasin ikävä kyllä muutaman hypyn kohdalla kuin olisin ohjannut Kiiaa. Onhan siinä pieni ero onko toinen mennyt ratoja jo vuoden vai muutaman kuukauden :)

Ei me kuitenkaan vielä siihen lopetettu vaan parin tunnin päästä oltiin uudelleen hallilla. Tällä kertaa 4 koiran kanssa. Milan ja Lili tulivat mukaan testaamaan miun ja Stiinan laatimaa radan pätkää ens vkonlopun koulutusohjaajakurssia varten.
Ekaksi rataa pääsi testaamaan Merri. En siis voinut yksinkertaisesti käsittää kuinka upeasti se meni. Ekaa kertaa tuli kuvioihin takaaleikkaukset niin ei minkäänlaista väistöä niinkuin Kiialla. Jätkä porhalsi sen minkä jaloistaan pääsi, ja ainut parannettava kohta oli 7 hypyn jälkeen. Merri ei vielä tajunnut takaaleikkauksen ideaa vaan pyörähti kerran ympäri ennenkuin vasta hyppäsi 8 hypyn. Jos olisin valssannut 6 ja 7 välissä niin olisi varmasti mennyt paremmin mutt piti hieman varmistella 5 hyppyä niin en kerinnyt.
Upeaa kuitenkin Merriltä. Oon niin ylpeä!!!

Kiia pääsi sitten seuraavana testaamaan rataa. Kyllä sen näkee miten koirat on erilaisia. Kiian kanssa tuli paljon enemmin virheitä ja sitä piti linjata oikein kunnolla ennen 3 hyppyä ettei se mennyt putken väärään päähän. Joutui ihan miettimään kunnon taktiikkaa. Kun se sitten löytyi niin sitten paahdettiin täysillä menemään. Kiia ei kestä lyhyen matkan takaaleikkauksia vaan miun piti keritä tekemään valssi 6 jälkeen. Sai kyllä laittaa tossua toisen eteen ett kerkess. Onneksi Kiian pystyi paremmin jättämään suorittamaan 5 hyppy niin kerkesi just hikisesti, mutt kerkesin :)

Harkkojen jälkeen koiruudet olivat aika rauhallisia. Makasivat vain pitkipituuttaan lattialla kun herkuteltiin Stiinan kanssa ruokapöydän ääressä. Kohta on ruoka-aika ja sitten vielä iltapisu niin eiköhän sen jälkeen yöunet maita. Huomen aamuna lähdetään jälleen Kiian kanssa Taavettiin hierottavaksi. Toivotaan ettei nyt ole takajalan sisäpuolelle tullut sellaista jumia kuin viimeeksi.

Nyt kuitenkin ruokakutsu soi ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti