maanantai 27. syyskuuta 2010

Kiian maanantait...

Kiian kanssa käytiin viikko sitten Taavetissa fyssarilla hieronnassa. Ei ollut enää selässä kireyttä eikä pahemmin takajalkojen sisäpuolellakaan. Se missä sitä sitten olikin niin oli hieman enemmin kuin pelkkää kireyttä. Etureidet olivat jumissa :( Ei Kiian nyt tarvi kaikessa olla niin samanlainen kuin omistajansa. Juteltiin kyllä fyssarin kanssa asiasta ja siitä mistä se voisi johtua. Kaikkea ollaan touhuiltu kesän aikaan ja varsinkin uiminen on kuulemma yllättävän tehokasta ja raskasta. Kiia ei yleensä ui kuin vain sen verran että saa haettua kepin tai lelun vedestä ja tulee sitten heti pois. Kesällä oli näköjään jo niin kuuma, että Kiiakin huomasi vedessä olevan oikein mukavaa. Loppuaikoina uitiin noin 15 min yhteen soittoon mikä on Kiialle paljon. Merrillä menee 30 min ihan kevyesti, se nyt ois siellä vedessä vaikka koko päivän.

Syksy alkoi kesän jälkeen aika nopeasti, joten lääkkeeksi jumeihin saatiin noin yli 30 min kevyttä ravia, ja rimat alas. Tietysti kunnon jäähyttelyt! Olisin halunnut tehdä BackOnTrackin verkkokankaasta Kiialle kokopuvun, jotta takajalatkin pysyisivät paremmin ja pidempään lämpimänä, mutta hevosten verkkoloimi maksaa jo sen verran enemmin ettei ihan kärsi sitä maksaa. Viime viikko sitten pidättäydyttiin treeneistä ja keskityttiin vaan hölkkä/ravi-lenkkeihin ja vapaana oloon.

Tänään käytiin Kiian kanssa sitten lekurilla. Lauantai-iltana Kiian silmä alkoi rähmimään ja tunnetusti Kiia on erittäin herkkä silmätulehduksille. Sillä on ollut joka syksy. Rähmimistä, aristelua ja hankaamista eli lekurille heti kuin mahdollista. Onneksi Pätilä itse otti meidät vastaan kun hän osaa käsitellä todella hyvin koiria. Kiia ei edelleen tykkää pöydästä mutta antoi tutkia todella hienosti. Diagnoosina ei ollutkaan silmätulehdusta vaan joku todella pieni karva kasvaisi silmän puolella. Oli vielä niin lyhyt ettei sitä voi vielä saada pois. Kysyin että jos hän nyt silmäpeilaisi Kiian niin tulisiko sieltä lausunto Distichiasis-todettu (eli ylimääräisiä ripsiä). Olisi kuulemma tullut! Me mennään Kiian kanssa tässä parin kuukauden sisällä rokotuksiin niin otetaan vaikka silloin uusi silmäpeilaus ettei sieltä löydy vaan mitään siitä pahempaa. Kiian silmät kuvattiin terveiksi 08/09 mutta Kiian siskolla on todettu kyseinen juttu. Eli ei varmaan mikään yllätys olisi jo ei Kiiallekaan sitä todeta. Se kuitenkin nähdään tässä parin kuukauden sisällä kun mennään uudelleen lekurille. Nyt Kiialle annetaan silmätippoja jonkin aikaa niin palataan tähän asiaan sitten kun saadaan virallinen varmennus lekurilta.

"Eihän sitä koskaan tiedä milloin tarvitsee..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti