maanantai 26. heinäkuuta 2010

Onks Mikkeliin mänijöitä...

...ja olihan meitä taas kerran!

Viikonloppuna vietettiin taas aikaa savon-maalla, Mikkelissä. Kisapaikka vaan oli eri verrattuna parin viikon takaiseen. Oltiin jälleen samalla kentällä missä aloitimme koko kisahomman toukokuun lopulla. Vaikka eka kisoista on vasta parisen kuukautta niin tuntuu ihan kuin ois kauemminkin mennyt. Aika menee nopeasti kun on hauskaa!

Lauantai meni aika täydellisesti aamupäivän vesisateesta huolimatta. Lähdettiin Kiian kanssa ajelemaan ihan kahdestaan siinä aamu 9 aikoihin ja satuttiin alkumatkalla kyllä sellaiseen ukkoskuuroon ett meinas ihan ikävä tulla. Onneksi sadetta ei kestänyt aivan turkasen kauaa vaan päästiin jatkamaan ajoa aika normaalisti. Vakiopysähdys Mikkelin abc:lla, vessakäynti itellä sekä koiralla ja sitten reilu 5 min ajo kisapaikalle. Oltiin todella hyvissä ajoin paikalla, kerrankin. Kerkes jopa näkemään muutamia ykkösten suorituksia ilmoittautumisen jälkeen.
Rataantutustuminen tapahtui yhtäaikaa minien kanssa joten radalla riitti tunkua ihan mukavasti. Tuomarina oli Hannele Lummeranta. Nyt oli eka kerta kun en ottanut kameraa mukaan, unohdin, mutt ei siellä ois kyll ollut ketään tuttua kuvaamaankaan sitä. Näin jälkeenpäin en muista ekasta agiradasta oikein mitään muuta kuin ett hyvin meni ja Kiia eteni aivan loistavasti. 0-voitto plakkariin ja eka LUVA.

Hyppiksellä jatkettiin ja vähän samalla tahdilla. Mentiin eikä meinattu. Yhdessä kohdassa Kiian mutka putkesta meni pitkäksi ja meinas ajautua ohi seuraavan hypyn mutt onneksi kerkes korjaamaan. Aikaa kuitenkin meni sen verran hukkaan ett hävittiin voittajalla 0,20 sekuntia. Ilman virhettä ois ollut toinen voitto taskussa mutt nyt tyydyttiin toiseen sijaan :) ja toinen LUVA. Ei hullummin Kiian nimipäivänä.
Se mikä oli hieman erilaista verrattuna muihin kisoihin niin mie hieman virittelin Kiiaa. Normaalisti en sitä tee koska se kuumenee liikaa ja silloin herkästi sen pakka hajoaa. Nyt ei kuitenkaan sitä tapahtunut vaan yhteistyö toimi todella hienosti.

Sunnuntai oli sitten toivoa täynnä. Tulisiko se kolmas LUVA ja serti? Kaikki oli mahdollista mutt en ajatellut sen ihan näin yksinkertaisesti onnistuvan. Ja mites kävikään!!! Joo ei sitä LUVAa tullut vaan agiradalta HYL :(. Tuomarina oli Martti Salonen joka oli tehnyt sellaista vääntö rataa ett meinas oma pää mennä pyörälle. Ei siis mikään vaikee mutt siinä oli omat jipot. Virittelin jälleen rataantutustumisen jälkeen Kiiaa mutt se ei ihan onnistunut niin hyvin kuin lauantaina. Kiia eteni todella hyvin esteille, suorasta putkesta suoraan muurille ja sieltä kaartoi oikein renkaalle. Olin itse niin häkeltynyt kun jäin sisäkaarteeseen ja Kiia menikin renkaan niin unohdin (tai en taaskaan uskaltanut juosta tekemään valssia) keppien edessä jotta olisin päässyt keppien toiselle puolelle. Lopputuloksena oli varastaminen liian aikaisin ja korjaamisen jälkeen Kiia rynni eka kerran väärällä esteelle eli HYL. Salosen radalla oli muutamassakin kohdassa ansaesteitä mikä tällä kertaa kostautui meille. No jatkettiin matkaa... Kiia meni väärään päähän putkeen ja sieltä sitten juoksenteli ainakin kahen hypyn ohi kunnes komensin sen putkeen. Loppurata meni hienosti ja päästiin ottamaan keinukin ilman liitoa :) Ja siitä sitten hienosti maaliin, kuuluttajan sanoin. Ironista! Vain 4 koirakkoa sai tuloksen eli reilusti yli puolet sai HYL.

Kävi vähän samalla tavalla kuin lähdettiin Kouvolasta ottamaan tokaa 0-tulosta ykkösissä. Silloin rata meni aivan blörinäksi. Eli mitään ei voi saada liian nopeasti. Onneksi kaikesta oppii ja toivottavasti ensi vuonna Merrin kanssa ollaan paljon viisaampia.

Joo mutt hyppis vielä oli sunnuntaina. Tuomari oli sama ja taas kunnon meininkinä. Alussa oli pitkä, hieman eri linjoilla oleva hyppysuora. Kiia oli ollut tasaantumassa autossa agiradan jälkeen joten nyt se oli rauhallinen ja kuuliainen. Todella hienosti Kiia irtosi ja meni sinne mihin näytin ja lopuksi putkeen. Hyppy ja sen vierestä suora putki. Tein persjätön jotta saisin etumatkaa mutt Kiia meinasi mennä putken ohi. En ole edelleenkään 100-varma tuliko siitä kielto vai tuliko se kepeiltä mitkä oli vähän myöhemmin mutt anyway.
Kepeille tultiin mutkaputken ja hypyn jälkeen toisen suora putken ollessa ansaesteenä. Otin Kiian haltuun ja ohitetiin putki mutt sitten se ei lähtenytkään kepeille vaan piti ottaa uudelleen. Siitä se varmaan se kielto tuli. Kepit meni kuitenkin tosi hienosti ja koko loppurata. Varsinkin oon tyytyväinen pitkiin suoriin missä Kiia eteni todella hienosti eikä jäänyt oottelemaan missä mie tuun. Eli tuloksena oli 5 virhepistettä ja voitto!
Vain 3 sai tuloksen eli aika iso osa jäi rannalle ruikuttamaan. Kaikki me kolme oltiin samolla sekunnilla joten kymmenykset ratkaisi asian. Mie en pitänyt mitään kiirettä keppien uudelleen aloituksessa eli jos ne ois mennyt täydellisesti niin ois ollut paljon parempi aika. En yhtään tiiä mistä nää muut sai virheet eli oliko ratavirheitä vai kieltoa, kummassa meni aikaa.

Ihan mukava mieli jäi koko viikonlopusta, varsinkin lauantaista :) Tästä on hyvä jatkaa, ja nyt harmittaa kun ei oo niitä videoita mitä ois voinut itsekin tutkiskella myöhemmin. Jatkoa kisaurakalle on kuitenkin luvassa jo heti heinäkuun vikana päivänä Kouvolassa, joten ei muuta kuin rentomeininki :)

2 kommenttia:

 1. Heippa ja terveisiä Kuopiosta=)
  Huomasin lähtölistoista, että olitte kisaamassa Mikkelissä, mutta koska me Iisan kanssa tahkotaan vielä(kin) ja ehkä jonkun aikaa ykkösissä, niin ei tavattu=(
  Teillä on mennyt agility aivan loistavasti, onnittelut siitä!!!
  Ja terveiset Lappeenrantaan, sieltä miekin tänne savoon vuonna 1987 jouduin muuttamaan (tai Kuukanniemiestä oikeammin...) kun vanhempien työt tänne toivat...
  Toivottavasti joskus agikentillä törmätään=)
  Rapsut ihanaille koirulaisille!

  t. Jaana&Iisa&Into

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos :)! Joo paikoitellen on sujunut kyllä äärimmäisen mukavasti, ei voi valittaa. Kiiakin on kyll todella raakile vielä kisoissa ja tän vuoden tavoite vain onkin saada se serti kakkosista. Kolmosiin mennään vasta ens kesänä, sitä ennen treenataan ihan perusteita ja käydään valmennusrenkaassa. Onnea teillekin ja kyllä se sieltä vielä lähtee sujumaan :) Häntä pystyyn ja lippu korkealle!

  VastaaPoista