tiistai 20. toukokuuta 2014

Lihashuoltoa ja tulevaa

Kun Kiia sai kesälookkinsa niin se on niin mukavan virtaviivainen ja kaikki sen muodot ovat aivan silmien edessä. Mikään ei ollut enää turkin alla piilossa. Olin jo pidempään katsellut että Kiia tahtoo jättää takajalat rungon alle seisoessaan. Se oli merkkinä siitä, että jälleen on takaosa jumissa. Hieroin itse Kiian torstai aamuna että neiti olisi edes hieman vetreempi lauantaita ajatellen. Ja se olikin kannattava idea kun jälleen Kiian lavat olivat aivan tukkeessa.

Sunnuntaina kävelylenkillä minulla oli oiva tilaisuus katsella Kiian liikkeitä takaapäin kun se käveli edelläni pitkällä flexillä. Katsoin pitkään ja katsoin useamman kerran kun näytti aivan siltä että Kiian vasen takajalka kääntyisi askeltaessa sisäänpäin. Sitten seisotin sitä mutta silloin jalka näytti aika suoralta. Sitten jälleen katselin liikkeessä kun meinasi jo epäusko iskeä että näenkö harhoja. Jalka todella häiritse ja päätin vielä tunnustella sitä läpi kun selvittiin kotiin. Keskityin kinteereen alueelle ja noin keskivaiheilla tunsin jonkun todella selvän ja kovan "piikin". Kiia ei mitenkään reagoinut vaikka jalkaa kopeloitiin ja kevyesti painelin tätä epäilyttää kovaa piikkiä. Toisessa jalassa sellaista ei löytynyt!

Täksi aamuksi sain ajan fyssari Nina Jäntille jolla käytin Kiian noin vuosi sitten. Siellä katsottiin liikkeitä ja näinhän se oli että en nähnyt harhoja. Kiian vasen takajalka kiertyi sisäänpäin sekä liikkeessä että seistessä. Mutta se yllätti, että jalka kiertyi aivan ylhäältä asti eikä vain pelkästään polvesta alaspäin. Vuosi sitten huomattiin että vasemmassa takajalassa oli pikkaisen pienemmät lihakset kuin oikeassa ja silloin ajateltiin että oikea on ponnistava jalka. Nyt kuitenkin lihastasapaino tai oikeastaan epätasapaino oli huomattavampi että sen voisi selittää pelkästään sillä että kumpi on ponnistava jalka. Kiialla oli vasemmassa jalassa huomattavasti pienempi pakaralihas kuin myös reiden lihaksissa oli eroa. Kun nosteltiin takajalkoja niin oikean kanssa ei ollut mitään ongelmaa vaan Kiia antoi nostaa vasemman jalan oikein hienosti, sekä runko kesti aivan suorassa. Oikeaa nostaessa Kiia hieman pisti hanttiin eikä olisi niin halunnut varata painoa vasemmalle puolelle. Antoi kuitenkin mutta silloin myös kroppa rupesi kääntymään mutkalle, joten jotain kompensaatiota kävi.

Sitten itse hierontaan... Lavat olivat edelleen aivan tukkeessa niin kuin olin myös sitä hieman ounastellut. Ne oli silloin kun itsekin hieroin ja eivät ihan heti aukea. Oikean etujalan ojentaja sekä oikean takajalan koukistajat olivat enemmän jumissa kuin vasemman joten oikea puoli on tehnyt enemmän työtä. Koti"läksyiksi" lavan hieronta että saataisi se jossain vaiheessa kunnolla auki sekä kisakauden jälkeen takapään tukilihasten treeniä. Lihastreeniä ei kannata sekoittaa nyt tulevan kisarupeaman kanssa samaan aikaan kun muuten voidaan ottaa rajusti takapakkia. Nyt keskitytään sm-kisoihin asti pelkkään lihashuoltoon. Sen jälkeen kaivetaan tasapainoilua välineet esiin!

Riippuu miten kesän ja tulevan syksyn aikana miten lihastreenit ja säännöllinen lihashuolto purevat. Jos Kiian takajalka saadaan kuntoon ja lihastasapaino saadaan optimaaliseksi, sekä lavat saataisi pysymään auki niin sitten Kiian agilityura voi jatkuakin vielä pari vuotta. Kiian etuosa on kuitenkin todella suora, mikä oikein paistaa nyt silmään kun ei ole karvoja. Tämän takia etuosa kuormittuu todella paljon kun iskuja vastaanottavaa lihasalaa ei ole niin paljon. Haluan kuitenkin taata Kiialle terveen loppuelämään sillä eihän Kiia ole vasta kuin keski-ikäinen. Sillä on vielä monta vuotta elinvuosia jäljellä, tilastojen perusteella. Mieluummin me vaihdetaan lajia vähemmän rasittavaan kun taistellaan jatkuvasti lihasongelmien takia.

Kiia on kuitenkin hyvässä kunnossa, eloisa ja huumorintajuinen oma itsensä sekä menohaluja on vielä vaikka muille jakaa. Myös Kiia on palautunut hyvin kisojen jälkeen. Tämän takia uskallamme lähteä kisaamaan ja jahtaamaan sitä tuplanollaa. Meillä alkaa siis parin vkon operaatio; Tuplanolla ja armoton ajojahti!

Kotka 24.5.
Imatra 25.5.
Tampere 29.5.
Joensuu 1.6.

Tämän jälkeen tiedämme osallistummeko sm-kisoissa myös yksilöissä vai nautimmeko vain joukkuekisan hurmasta! Olisihan se kiva käydä vielä kirmaamassa molempina päivinä! Onneksi kisoissa on monta muuta kenen puolesta sitten kannustaa ja jännittää!

Sitten hieman kevyempää materiaalia loppuun. Käytiin viime ke katsomassa Mimmia (4kk). Kyllä vaan edelleen tykkää siitä pennelistä :). On niin eloinen ja täyspäinen pimu! Mimmi pääsi juoksentelemaan muiden lammaskoirien kanssa ja vielä painimaan sisällä Muskan kanssa. Hyvin sujui meno vielä parin kuukauden tauon jälkeenkin. Nyt vaan kokoeroa ei ole niin paljon. Mitattiin Mimmi ja mitta näytti 30,5 cm. Samaa tahtia näyttää kasvavan emänsä kanssa! Toivottavasti näin jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti