sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän kisat Joensuussa

Yksi ylimääräinen vapaapäivä viikossa joten mikäs sen parempaa ajanvietettä kuin käyttää se kisaamiseen. Perjantai aamuna lähdettiin klo 5 ajelemaan Stiinan kanssa Joensuuhun juoksentelemaan kolmen startin verran. Onneksi lumimyräkkä oli mennyt edellisenä iltana joten me päästiin huristelemaan aika kivuttomasti.

Elina Hannikainen oli tehnyt tosi mukavan ekan radan, sellaisen juostavan! Pitkästä aikaan Merrin kanssa saatiin nolla 3.sijalla. Päästiin siis pokkaamaan suklaalevy ja vähän muutakin! Kakkostila jäi muutaman kymmenyksen päähän mut voittajaan oli selvä ero, joten serti haaveet sai unohtaa sillä radalla.

 
Tokarata ei sitten mennyt ihan niin hyvin. Pussin jälkeen oli pientä haparointia kun Merri kääntyi niin vahvasti vasemmalle pussista tultuaan. Siitä ei kuitenkaan tullut kieltoa! Slaalomit hienosti mutta sitten oma valssi luisui liian pitkälle ja ajauduin Aan alla kulkevan putken eteen. Merri oli kyllä menossa siihen hyvin mutt pikkaisen kroppa ajautui ohi vaikka pää oli putkessa. Siitä kielto! Katsomosta oli tullut kommenttia ett kylläpä antoi herkästi tuossa kohdassa. No eihän se ollut täydellinen vienti! Kepeillä tuli virhe kun en taaskaan muistannut sitä ett eihän Merri käänny samalla tavalla kuin Kiia. Olisi pitänyt ottaa lähempää rengasta vastaan niin silloin kaarros olisi just sattunut oikein ja keppien aloitus. Nyt otin liian kaukaa joten Merri kerkesi kaarrattamaan liian pitkälle ja aloitus meni kakkosväliin. Keppien jälkeen vielä riman pudotus. Lopputulos 15!

 
Kolmannelle radalle saatiin tuomariksi Johanna Nyberg joka on tunnetusti tehnyt kivoja ratoja, ja näin tälläkin kertaa. Kaikki näytti niin hyvältä kunnes Merriltä taas huolimaton hyppy ennen puomia ja rima alas... aaakkk! Nopein aika radalta mutta eipä se tällä kertaa lämmittänyt kun 0-voitto ja serti meni sivusuun. No onneksi muuten meno oli mahtavaa joten eiköhän se tästä ala kulkemaan kun päästään jälleen treenaamaan ja kisaamaan ;)!

 
Vaikka Merri ei nyt saanut sitä sertiä vikalta radalta niin onneksi ei tarvinnut meidän autokunnan lähteä lähteä kotiin ilman sertiä! Saatiin jännittää viimeiseen maksi-koirakkoon asti kun vihdoin ja viimein Lili ja Stiina saivat sen viimeisen A-sertin 2.sijalla ja Lilistä tuli kaikkien aikojen kolmas FI AVA snautseri. Edelliset kaksi olivat vuodelta 2000, joten muutama vuosi on noista vierähtänyt! Aivan mahtavaa! Kyllä koko halli kuuli kun juhlinta alkoi meidän keskuudessa. Anteeksi vain viimeiselle koirakolle Tuomakselle & Brunolle että repesimme näin heidän epäonnistumiselle. He kyllä tiesivät etukäteen radalle lähtiessään että heistä riippuu tuleeko pienestä snautserista valio vai ei! En usko että he ottivat siitä nokkiinsa kun ei tällaista joka päivä tapahdu!

Kesälle 2015 ollaan suunniteltu ett lähdetään Saariselälle kisaamaan ja kerätään sieltä sitten ne puuttuvat sertit. Nyt kun Lilikin on valio niin saadaan tehdä ihan mukava lomareissu ilman mitään tulospaineita. Uskoisin että Merristäkin saadaan myös valio ennen sitä reissua ;)!

Meidän ens vuoden tavoitteet lepäävät pääsääntöisesti Merrin ja tietysti omilla harteillani että saadaan herrasta valio, ja mikä ettei tuplavalio. Olisihan se kivaa kisata kummallakin koiralla Tampereen sm-kisoissa mutta siihen on vielä aikaa joten katsellaan miten tässä lähtee homma sujumaan. Onhan näitä muitakin tavoitteita esim. Muskan tulevat pennut, oma toiminimen perustaminen/oma työllistyminen ja muutto jne. Pientä kivaa...

Nyt kuitenkin rauhoitutaan loppuvuodeksi... käydään treenaamassa ja pidetään yllä lihashuoltoa. Tällä hetkellä seuraavat kisat voitaisiin kisata ennen uutta vuotta mutta katsellaan nyt sitä. Tammikuun alussa on pari koulutusvkonloppua putkeen joten tammikuun loppupuolella sitten taas ehkä kisaamaan. Katsotaan sitten tietysti mikä tilanne Muskalla on kun sen laskettuaika sattuu juuri vkon 3 loppuun tai vkon 4 alkuun.

Rauhallista joulun odottelua toivottavat Häivähdyksen porukka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti