lauantai 23. marraskuuta 2013

Ruotsin reissulla

Muska aloitti juoksunsa aivan täsmällisesti heti marraskuun alussa. Vähän niinkuin olin ounastellutkin! Pientä säätämistä oli ilmassa ja loppuun asti pikkaisen epävarmaa päästäänkö edes lähtemään Ruotsiin Vindiä tapaamaan. Muutamaan kertaan tuli säädettyä laivalippujen ja hotellivarauksen kanssa mutta onneksi kaikki järjestyi loppujen lopuksi ja päästiin ti iltana matkaan.

Pe iltapäivällä otettiin progetesti kun en ollut aivan 100% varma milloin tarkat päivät ovat. Muska ei vuoda kuin seula joten tarkka alkamispäivä oli hieman arvailun varassa, tämän takia testi oli hyvä tehdä. Silti oma veikkaukseni meni aika oikeaan kun arvailin hyvien astutuspäivien olevan ti-to ja näin olikin. Proge oli perjantaina 3,72 ja kasvattaja laski ett hyvät päivät ois juuri nuo ti-to. Koska ti iltana päästiin vasta matkaan niin astutus tapahtuisi ke iltana.

Tällä kertaa minun ei tarvinnut lähteä yksin Muskan kanssa, sillä äitini lähti mukaan sekä Kiia ja Nomi. Koska Merri oli hieman liiankin innoissaan Muskan seurasta niin teimme vaihtokaupat Stiinan kanssa. Jätimme Merrin hänen hoitoonsa ja otettiin vaihdossa juuri omat juoksunsa aloittanut Nomi. Näin "kyläluuta" pääsi tutustumaan aivan uudenlaisiin maisemiin.

Matkustettiin pidemmän kaavan mukaan Turkuun, sillä ajelimme Vaalimaan, Virolahden ja Kotkan kautta kehä III:lle. Ojangossa pysähdyttiin käyttämään koiria päivälenkillä ja mikäkäs parempi paikka kun Ojangon koirakeskuksen lähimaastot. Samalla käytiin kävelemässä eri reittejä kuin mitä kisapäivinä on tullut käveltyä. Ens kerralla sitten tiedetään mihin taas suunnata.

Lenkin jälkeen oli pakko päästä syömään, sen verran alkoi vatsa kurnimaan. Mentiin siis naapuriin eli Ikeaan :). Halpaa, hyvää ja nopeaa! Ja varmasti sai mahan täyteen. Ei kyllä pahemmin tehnyt mitään mieli enää sen jälkeen ja ei ihan heti kyll tee muutenkaan mieli muussia ja lihapullia; sen verran tuhti annos. Matkan varrelta käytiin vain hakemassa hedelmiä ja juomista iltapalaksi. Iltalenkillä käytiin Turun linnapuistossa sekä Aurajoen varrella. Eipä siinä sitten jäänytkään muuta kuin odotella laivaan pääsyä.

Laivassa ja valmiina käymään yöpuulle!
 
  Telkkari oli aika kiva lisä; VL Gracellä

Aamulla oltiin sitten perillä Tukholmassa ja päästiin ajelemaan aamuruuhkassa kaupungin läpi. Vain yhdessä risteyksessä jouduttiin jonottamaan ruuhkan takia, mutta muuten matka meni jälleen hyvin. Koska hotelliin päästiin kirjautumaan vasta klo 14 niin jätettiin auto parkkiin ja lähdettiin Uppsala kierrokselle.Käytiin kiertämässä Uppsalan linnan luona, sieltä sitten sairaalan ja yliopiston (jonkun niistä tiedekunnista) luota kaupungin puistoon. Tällä kertaa en tarvinnut karttaa kun reitit oli sen verran hyvin piirtyneet mieleen.


Aamulenkin jälkeen koirat saivat aamupalaa autossa ja jäivät ottamaan tirsat sillä aikaan kun kävimme äitin kanssa omalla kaupunkikierroksella sekä syömässä. Olin kotona jo katsonut eläinlääkärin tiedot ja aukioloajat joten sinne suuntasimme heti seuraavaksi. Päätin käydä samalla eläinlääkärillä kuin millä kävin silloin keväällä. Sieltä sai todella hyvää palvelua ja vielä ilmaiseksi. Ymmärsin sen että ilmaiseksi kun oli vain yksi koira mutta tällä kertaa meillä oli kolme. Jälleen oli sama eläinlääkäri kyseessä ja ystävällinen palvelu jatkui, ja mitä vielä... ilmaiseksi! On aivan mielettömän kivaa saada joskus edes ilmaiseksi jotain kun normaalisti oon tottunut siihen miten joka käynti maksaa ja maksaa. Nytkin eläinlääkäri kirjoitti kolme passia eikä vaatinut rahaa ollenkaan. En voinut muuta kuin kiittää häntä ja mielessäni lupasin jälleen mainostaa heidän praktiikkaa. Käytiin siis Djurdoktorn-klinikalla! Kaikki koirat olivat niin esimerkillisiä eläinlääkärillä. Söivät luunmuotoiset matolääkkeet kuin karkkia vaan :).

Vihdoin ja viimein päästiin kirjautumaan hotelliin ja lepäämään ennen Muskan treffejä. Kyllä lepo tuli tarpeen kun oli kävellyt jälleen koko aamupäivän hieman huonosti nukutun yön jälkeen. Koiratkin ottivat tilaisuudesta vaarin kunhan ekaksi neidit olivat hieman ottaneet pystypainia keskenään!


Heti kun Elin oli päässyt töistä niin lähdimme Muskan kanssa tapaamaan heitä. Muska tiesi mistä hommasta oli kyse ja kaikki sujui todella nopeasti. Ei aikaakaan kun toiset olivat nalkissa. Ja sittenhän sitä vasta ootettiinkin... lähemmäs 30 min, ainakin! Kerettiinpähän keskustelee Elinin kanssa vaikka mistä siinä samalla :).

Seuraavana päivänä kiertelimme 1,5 vuoden takaisia paikkoja! Käytiin katsastamassa Slotthoppet 2011 kisapaikka (Wiks slott) ja silloinen majapaikkamme. Tutustuttiin myös Gamla Uppsalaan kun oltiin menomatkalla takaisin Tukholmaan. Onneksi lähdettiin satamaan ajoissa sillä viimeiset 10 km menikin "pienessä" ruuhkassa. Jonot seisoivat ja ajettiin pitkän aikaan 8 km/h. Siinä sitten meni yli 30 min kevyesti. Eipähän tarvinnut satamassa jonottaa niin kauan. Onneksi ei kuitenkaan tullut missään vaiheessa kiire.
 
Melkein maaseudulla

Entinen majapaikkamme
 
Wiks slott
 
Gamla Uppsala


Tukholman ruuhkaa...

Laivassa iltapalan syöntiä ja tuliaiset. Ja vihdoin ja viimein jälleen nukkumaan! Onneksi vkonlopun myrskyt olivat vain muisto sillä silloin olisi ollut vähän turhan jännittävää olla laivassa. Nyt ei ollut mitään ongelmia. Reissussa on kivaa olla mutta kyllä oli kiva päästä kotiin. Kuukauden päästä nähdään oliko meidän reissu tuottoisa vain kuinka käy tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti