tiistai 18. kesäkuuta 2013

SM-kisat 2013

Vihdoin tuli vkonloppu milloin päästiin kunnolla reissuun ja kunnon karnevaaleihin, eli agilityn sm-kisoihin. Perjantaina lähdettiin matkaan Stiinan ja Lilin sekä maskotti Nomin kanssa. Ensimmäinen etappi oli Espoon Radisson Blu hotelli :). Oikein kiva hotelli ja palvelu pelasi. Ja mikä parasta niin huoneissa oli ilmastointi joten ei tarvinnut hikeä pyyhkiä otsalta yön aikana. Ainoastaan ekana yönä meidän maskotti Nomi järjesti ylimääräistä ohjelmaa kun illan mittaan piti juoda vettä enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi ite sai vain kääntää kylkeä kun minimusta kävi kaksi kertaa yön aikana ulkona helpotuksella.

Lauantaiaamu valkeni ihanan aurinkoisena, suorastaan sokaistuin jo heti silmät avattuani. Stiina avasi just samalla hetkellä pimennysverhot kun avasin silmäni. Pikku lenkki ja aamupalalle. Sitten kohti kisapaikkaa Kirkkonummelle. Ekat joukkueet olivat jo menneet kun saavuttiin paikalle. Medijoukkueen aloittaja oli tehnyt hienoa työtä nollalla, hienoa Elina ja Lilo. Laiteltiin tavaroita paikoilleen ja välillä käytiin tarkastelemassa millaiset radat oli kyseessä. Medien rata oli todella kiva, ei mitään ihmeellistä. Tuomarina Tuomo Pajari. Yksi kohta vain mietitytti kun tiesin että joudun tekee takaaleikkauksen hypylle; kääntyykö Kiia oikeaan suuntaan vai miten käy?

Lähdin kolmentena koirakkona ja nyt meidän joukkueella oli alla nolla sekä 5. Olisi ihan kiva tehdä nolla jotta ankkurilla olisi helppo lähteä baanalle. Juuri tämä takaaleikkaus kohta hieman sekoitti pakkaa kun Kiia kääntyi väärään suuntaan ja sitten piti kalastella neitiä kääntymään oikeaan suuntaan. En päässyt Aan toiselle puolella niinkuin oli tarkoitus ja jotenkin ei vaan tullut mieleen niinkin yksinkertainen asia kuin vaihtaa puolta Aan edessä valssilla. No en tehnyt sitä vaan aattelin heittää sylkkärillä Kiian muurille. Hasardi idea!!! Kiia otti kiellon ja kävi vielä tökkäämässä nenänsä väärään putkeen eli HYL. Loppurata treenattiin kontakteja ja kaikki sujui hyvin. Loppupäivä menikin sitten itseruoskinnassa ja finaaleja katsellen.

Joukkuerata, kiitokset Hennalle kuvaamisesta!Sunnuntaina oli sitten yksilökisat! Ja tutustuminen ihan heti ekassa ryhmässä!!! Voi kääk, herääminen klo 5. Aikaisemmin kuin arkipäivinä! No onneksi niihin ollaan totuttu joten ei tehnyt nyt ihan niin tiukkaa. EDillä ja kunnon aamiaisella selvittiin kisapaikalle. Stiina starttasi Lilin kanssa heti neljäntenä kun olin itse rataantutustumisessa. Kuulin vain että seuraava vuorossa ja sitten hiljaisuus, pari huutavaa käskyä ja sitten hurraamista. Vielä lopuksi Masa kuulutti nollatuloksen!!! Tulin juuri samaan aikaan pois rataantutustumisesta kun Stiina ja Lili tulivat vastaan! Ihan paras!!! Nollalla finaaliin!!! Pakkohan meidän oli tehdä sama ettei jätetä heitä yksin finaaliin.

Karsintarata oli Anne Saviojan käsialaa ja kunnon retrorataa valssien kera. En viitsinyt kuumentaa Kiiaa liiaksi ettei mene silkoilemiseksi. Rata oli kunnon pyörimistä kun aina käännöksen jälkeen tuntui ett seuraava este oli ihan jossain muualla kuin mitä olin ajatellut. Sen siitä saa kun on porukkaa rataantutustumisessa koko ajan edessä. Vika putkeen lähetys oli jännittävä kun pelkäsin ettei Kiia vaan käänny ympäri. Käskin läpi-läpi-läpi ja meinas ihan sydän pysähtyä kun näin Kiian hännän heilahtavan. Luulin ett nyt se kääntyy ympäri mut eipäs neiti kääntynytkään vaan jatkoi kuuliaisesti matkaa, huoh! Vielä muuta este ja jessss!!! Nolla tulos! Stiina tarkasti vielä tuloksen ja kyllä meni tiukaksi, -0,66! Täh!!! Miten voi mennä tiukaksi? Kyllä oli Saviojalla tiukka ihanneaika. Meno oli aika löysää mutt en oikein päässyt vedättämään Kiiaa kun oli koko ajan syheröä edessä. Mutta onneksi oli miinus aika joten finaaliin sijalta 34.

Finaalit alkoivat samaan aikaan kun vesisadekin. Minit kisasivat ensin aivan mielettömässä vesisateessa. Medien aikaan vesisade taukosi joten fiilis oli kohdillaan. Tuomarina oli Allan Mattsson joka oli tehnyt tällä kertaa todella kivan radan. Ainoastaan keppikulma oli hankala ja pelkäsin sitä Kiian vähäisen treenin takia. Varsinkin kun viimeisissä kolmissa treeneissä sekoiltiin juuri keppien aloituksissa. Radalle lähdettiin kuitenkin kunnon asenteella ja kuumensin ja ärsytin Kiiaa ihan kympillä. Kyllä neidilläkin oli asenne kohdallaan kun meinasi purrakin kädestä :).

Alku lähti todella lupaavasti ja olin ajoissa ohjaamassa kepeille. Olin kuitenkin liian lähellä ekaa keppiä ja Kiia kierähti juuri väärälle puolelle. Nopea korjaus ja eikun menoksi. Päätin ett mennään nyt kunnolla ja asenteella loppuun asti. Samalla pääsin testaamaan kontakteja kunnon kisatilanteessa. Vauhti oli mieletön ja sekä puomin että keinun kontakti oli aivan mieletön. Aalla huusin alas... siis täh! Seis miun piti huutaa kun se on kontaktikäsky. Kiia kuitenkin otti kontaktin vaikka ei saanutkaan sitä oikeaa käskyä. Loppusuora oli todella kiva bonus kun neiti irtosi kivasti maaliin. Lopputuloksissa noustiin 14.sijalle ja parikyt sijaa hypäriltä :). Ilman vitosta oltais kisattu sijoista 4-6. Sinäänsä hieman sapettaa mutt oon kyllä tyytyväinen kun ottaa huomioon meidän treenaamattomuuden.

Onnittelut Janille ja Iisalle hienosta suorituksesta ja heidän 6.sijastaan!!!

Kiia SM 14.


 
 
Nyt pidetään muutaman päivän tauko ja sitten aloitetaan valmistautuminen mm-karsintoihin. Treeniohjelmaan kuuluu ainakin keppien aloitukset ;). Ennen mm-karsintoja jännitetään Muskan synnytystä. Nyt mennään 8.vkolla ja juhannuksen jälkeen ois laskettu aika. Mutta voihan pennut syntyä aikaisemminkin. Eilen käytin neidin röntgenissä ja kuvassa näkyi kaksi pentua. Pennut ovat aika isoja joten pientä jännitystä on ilmassa että mahtuvatko syntymään luonnollisesti. Toivon mukaan vältytään sektiolta. Pieni pettymys oli tuo kaksi pentua, kolme olis ollut paljon kivempi monellakin tapaa. Nämä asiat ovat kuitenkin niin monimutkaisia ettei sitä pysty tarkkaan sanomaan miksi oikeilla päivillä vain kaksi pentua. Nyt toivotaan ett loppuaika ja synnytys sujuu hyvin ja saadaan kaksi terhakkaa sheltin alkua maailmaan. Seuraava postaus taitaakin olla tästä kyseisestä aiheesta ;)
 
Oikein hyvää Juhannusta kaikille!!!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti