torstai 6. kesäkuuta 2013

Kouvolan iltakisat

Eilen matkustettiin porukalla Kouvolaan kisaamaan parin startin verran. Milloinkohan olisin viimeeksi kisannut iltakisoissa, hmmm... taisi olla joskus kolme vuotta sitten Kiian kanssa kakkosissa. Ei ne silloinkaan sujuneet kovinkaan hyvin niin mitä voisi odottaa nytkään. Vaikka menomatkalla vitsailtiin siitä ett voitais mukana tuoda kaikille kolmelle koiralle FI AVA-ruusukkeet niin kyllä lopputulos oli enemmän sitä mitä pessimistit yleensä viljelee eli kyllä sieltä hyllymetrejä jälleen pukkaa.

Kisat alkoivat ensin makseille klo 18, tuomarina Johanna Nyberg. Ulkona oli aivan sairaan kuuma, siis meinas ihan paistua. Varmaan pari vuotta sitten kisattu helteellä! Maksien jäljiltä kenttä oli pehmentynyt aivan sikana ja paikka paikoin oli todella huonoa pohjaa. Ei oikein ollut siitäkään syystä kovinkaan lennokas askel.

A-rata: Rata oli helppo! Makseille tuli yllättävän paljon nolla-tuloksia mutta ihme kyllä medit ja minit teki sitten ihme virheitä. Me lähdettiin Kiian kanssa tosi löysällä ja leppoisalla tunnelmalla radalle. Testailin omaa virettäni ja olotilaa ett mikä on paras mahdollinen kun lähdetään tekemään ns. pakkonollaa esim. joukkueradalla. En oikeastaan käskyttänyt vaan sitä mentiin. En tiiä johtuiko asenteesta, vähäisestä käskyttämisestä vai treenin puutteesta mutta voi kääk Kiian Aan kontaktia. Voisko neiti hypätä vielä yhtään ylempää!!! Ei kuitenkaan virhettä mutta kyllä tullaan ottamaan pientä tehotreeniä ennen sm-vkonloppua. Kiian kanssa oltiin jo radan loppupuolella kun ajauduin itse aivan liian lähelle keppejä joten Kiia itsekin ajautui keppien vikalle puolelle kun ei ollut tilaa. Kolmanneksi vikalla hypyllä tein saksalaisen ja Kiia räsäytti aivan riman päälle. Ihmettelin ett mikä hitto sille nyt tuli kun noin sössii. Kotona sitten tein virallisen videoanalyysin ja kuinkas siinä kävikään. Ohjaajahan siinä sössii ihan kympillä kun tekee saksalaista aivan väärällä tavalla ett koira luulee sen olevan päällejuoksu. Kiia tietysti linjasi omaa hyppyään ja yhtäkkiä akka onkin siinä edessä tekemässä saksalaista joten ei muuta kuin liinat kiinni ilmassa ja riman päälle. Kyllä tuli taas miinuspisteitä ohjaajalle (noloa)! Lopputulos siis 10.

B-rata: Nyt radalle lähdettiin paremmalla asenteella ett saatiin Kiiaan lisää vauhtia. Ei sellainen hiljainen löysäile meille sovi ollenkaan. Keinu sujui hyvin ja varsinkin sen jälkeinen niistosokkari. Siitä oon todella ylpeä. Aasta en sitten ole ollenkaan. Taas loikka aivan kontaktin alkualueelta, grrr! Sitten tapahtui taas jotain mistä ekaks ihmettelin ett mites se Kiia nyt noin teki mutt onneksi on jälleen se videotarkastus mikä paljasti sen ruman totuuden ja syyn tutkiskella itseään peiliin. Aan jälkeen oli pari hyppyä suoraan mistä vikalta täyskäännös puomille. Miun oma hartialinja kääntyi jo hieman puomille päin kun oltiin hyppyjen välissä joten Kiia kääntyi sen mukaisesti. Sitten heitin sen vastakädellä hypyn yli ja vielä ihmettelin kun Kiia kääntyi aivan väärään suuntaan kuin mitä olin ajatellut. Lähdin kalastelemaan neitiä mutt neiti oli sen verran itsenäisellä päällä ett hyppäsi saman hypyn vielä uudelleen. Loppu meni ihan hyvin. Ainakin keppien aloitukseen olen tyytyväinen kun Kiia ei edes vilkaissutkaan muita esteitä siinä ympärillä. Aan edessä halusin haastaa itseni tekemään valssin mutta se lähti hieman liian myöhään ja liian lähellä hyppyä joten Kiia ei kääntynyt tarpeeksi. En sitten saanut vaihdettua puolta joten treenattiin vielä loppusuoralla takaaleikkauksia. Tulos oli siis HYL.

 
Kyllä treenamattomuus näkyy jonkin verran meidän tekemisessä mutta onneksi kun katsoin ja syynäsin hidastuksella meidän videot niin kyllä oma söheltäminen on pääasiassa. Kiia on kuitenkin sen verran kuuliainen ett menee sinne mihin käsketään ja näytetään. Ehkä myös kentän pohjalla saattoi olla jotain vaikutusta kun kuitenkin viime syksystä lähtien ollaan treenattu ja kisattu vain tekonurmella. Mikkelin kisat olivat ekat ulkokisat hiekkakentällä mutt Lähemäen kenttä on todella hyvässä kunnossa ja siinä pystyy juoksemaan. Nyt oli kyllä todella huono tuo pohja ja Kiia on aikaisemminkin rämpinyt huonolla pohjalla. Onneksi sm- sekä mm-skabat on keinonurmella niin meillä on jotain mahiksia :)!

Vaikka eilen ja vielä tänä aamuna olin sitä mieltä ett mikä järki on lähtee edes joukkueeseen kun näin sössitään niin tällainen tiukka analyysi hieman rauhoitti mieltä ja on vaan keskityttävä meidän vahvuuksiin. Tässä on hieman vajaa vko aikaa treenata niin eiköhän myö pienillä ja keskitetyillä treeneillä saada paketti kuntoon. Tiistaihin asti treenataan mutta sitten Kiia pitää huilia kisoihin asti. Itse oon ke ja to illat omissa kisoissa talkoissa joten tänään sanoin pomollekin ett en sitten ens vkolla rasita itseäni. Oon juhannukseen asti raksalla töissä ja sitten pidän hieman lomaa ennen heinäkuun toista harjoittelujaksoa.

Muuten meillä menee oikein hyvin. Muska "pulskistuu" sopivasti ja Merrinkin masu toimii jälleen moitteettomasti! Näillä mennään eteenpäin!

SM-kisa postaus sitten seuraavaksi, jännittäää!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti