tiistai 30. huhtikuuta 2013

Reilu 1500km myöhemmin

Kyllä taas yhteen viikkoon on riittänyt autolla ajoa ja kilometrejä.

Pääerikoisnäyttely

20.4. lauantaina suunnattiin nuorison kanssa Nurmijärvelle shelttien erikoisnäyttelyyn. Ilmoitettuja shelttejä oli kaiken kaikkiaan huimat 284 kpl. Onneksi tilaa riitti ja mahduttiin sopuisasti olemaan. Pikkaisen oli vaan tylsää kun kehät kesti ja kesti ja ei ollut matkaseuraa mukana, tai edes KePoa mikä ois roudannut kamat. Puolen päivän aikaan selvittiin kehään. AVO-urokset oli ensin ja sain Katin suostuteltua pyöräyttämään Merrin kehässä. Harjoittelin kyllä itse muutaman kerran ja häntä kesti alhaalla muutaman rundin oikein hyvin mutt en halunnut ottaa sitä riskiä että häntä pilaa yleisilmeen. Katin kanssa Merri esiintyi todella hyvin. Seisoi mallikkaasti ja liikkui häntä alhaalla.
En vaan tykkää tuosta brittituomareiden tavasta kävelyttää koiria kehässä sillä silloin liikkeet eivät vaan ole parhaimmillaan. Loppujen lopuksi Merri sai EH, kuten melkein kaikki muutkin hiemankin kookkaammat merlet. Tuomari löysi jopa hammaspuutoksen Merriltä, ja sitäkin sen piti arpoa todella kauan. Eipä oo kukaan muu koskaan nähnyt minkäänlaista puutosta herran hammaskalustosta. Muuten arvostelu on todella hyvä. En sitten tiiä mikä oli lopullinen syy EH mutt ei murehdita sitä. Arvostelu löytyy Merrin sivuilta!

 
Kiitokset Katille Merrin esittämisestä. Tässä vielä linkki videoon Merrin liikkeistä.

Muskan vuoro oli hetkeä myöhemmin. Onneksi oltiin jälleen ensimmäisenä vuorossa niin päästiin nopeasti pois kehästä. Ei kuitenkaan päästy pois näyttelypaikalta sillä neitihän nappasi ERIn. Häh! Meidän pimpula ilman karvaa. Eli odottaminen vaan kesti ja kesti. Reilu tunti myöhemmin palattiin uudestaan kehään. Siellä seisottiin ja liikuttiin, seisottiin ja seisottiin. Tuomari tykkäsi todella paljon merleistä ja sen huomasi; kolme ekaa sijoittunutta oli merlejä ja sitten neljättä tuomari mietti ja mietti. Olin jo yhdessä vaiheessa sitä mieltä ett turhaa tässä on Muskaa seisottaa kun eihän tuomari edes katso tännepäin ollenkaan. Ei mennyt kauaakaan kun tuomari oli aivan siinä meidän luona ja katsoi ja katsoi, kierteli ja pohti. Pieneksi yllätykseksi hän valitsikin meidät neljänneksi eli Muskan päivän saldo oli erikoisnäyttelyssä NUO ERI4.


Hieman neiti seisoo takakorkeasti ja ne vähäiset karvatkin ihan sekaisin. Joku pentele varasti meidän parhaimman harjan sekä pienen karstan :(, grrr! Kuvaussessio tuli muutenkin hieman äkkiä mutta kyllähän tuo meidän pimpulaa muistuttaa :D. Arvostelu Muskan omilla sivuilla.


Neiti Ruotsissa
 
Kävin koulussa kääntymässä yhden päivän ajan kuntotestin takia, mutta sitten alkoikin jännät paikat ihan muulla saralla. Maanantai-iltana sekä tiistaina oli armoton panikointi käynnissä ja tavaroiden pakkaaminen. Tiistaina käytiin vielä ottamassa proge-testi (7,2) minkä jälkeen lähdettiin ajamaan Muskan kanssa Turkuun. 5 tuntia myöhemmin saavuttiin Katin ja 3 sheltin luokse yökylään. Ilta meni rattoisasti jutustellen ja ajatuksia vaihdellen. Aamulla oli aikainen herätys, jotta kerkesimme käymään aamulenkillä ja olemaan satamassa hyvissä ajoin. Suuret kiitokset Katille yösijasta :)
 
Keskiviikkopäivä menikin sitten laivalla eläkeläisten seurassa. Onneksi laivalle oli eksynyt myös toinen koiraihminen niin oli sentään välillä jutusteltavaa. Automatka Uppsalaankin sujui ilman ongelmia, kiitokset superhyvän navigaattorini. Se ei pettänyt missään vaiheessa, ei edes takas tullessa.
 
Torstaina me tutustuttiin Uppsalaan kävellen ja käytiin hakemassa eläinlääkäriltä allekirjoitus matolääkkeestä. Oli todella mahtavaa palvelua kun eläinlääkäri ei edes ottanut maksua tapauksesta. Hänen mukaansa minä tein kaiken työn niin ei pelkästä allekirjoituksesta tarvi maksaa mitään :) Kiitokset siitä!

 
 
Perjantaina oli sitten h-hetki. Hieman tyttö oli ihmeissään ett mitäs hittoa nyt tapahtuu mutta pienien kurkkuäänten ja hampaiden näytön jälkeen kuitenkin saatiin homma toimimaan. Seuraavana päivänä homma toimi jo huomattavasti paremmin kun Muska tiesi mistä oli kyse. Molempina päivinä olivat nalkissa ainakin 15min ja toisena kertana Muska olis jo halunnut käydä nukkumaan :) Otti ainakin rennosti. Suuret kiitokset Elinille ja hänen koko perheelle vieraanvaraisuudesta!

Vind ja karvaton Muska treffien jälkeen
Kuva: Pia Husberg
 
Iltaa kohden lähdettiin sitten jo kotimatkalle. Kun laivaan päästiin niin sitten vaan kiireesti syömään ja nukkumaan. Seuraavana päivänä kävin aamupalan syömässä vasta Lohjan ABCllä kun ei taas kerinnyt laivassa syömään. Muska nukkui lähes koko automatkan kotiin, muutaman kerran pysähdyttiin jaloittelemaan ja haukkaamaan raitista ilmaa. 
 
Tässä todella lyhyt kertaus viime viikkoisista tapahtumista!
Hyvää Vappua kaikille ja palaillaan! 

1 kommentti:

  1. Meillä taas koira sai erkkarissa maininnan täydestä hampaistosta, vaikka suusta on jäänyt puuttumaan 6 hammasta....

    VastaaPoista