sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Treeniä treeniä...

Ollaan jo selviydytty viime kisojen huimasta fiiliksestä ja sen siivittämänä ollaan innostuttu käymään hallilla treenaamassa... yllätys yllätys mitäs muutakaan kuin keppejä :).

Tässä parit videot kaikkien suorituksista...

 
Ollaan siis lisätty häiriötekijöitä keppien alkaan ja joskus jopa loppuun. Oon käyttänyt verkkoja edelleen putkien edessä, mutta kohta voin varmaan ottaa ne jo pois, sillä Merri ei ole nyt ollenkaan edes yrittänyt mennä niihin. Keppien aluissa oon kans käyttänyt yhtä verkkoa vaan ihan vahvistusmielessä ett malttais etsiä sen oikean aloituskohdan eikä vaan sinkois sinne jonnekin. Samalla oon pystynyt keskittymään omaan linjaani. Kiian kanssa ollaan kans vahvistettu keppien hakemista häiriöistä huolimatta. Kiian kanssa on välillä mielenkiintoista treenata kun "lähdössä" se tuijottaa vaan miun polvia kuin odottaakseen lupaa sieltä :) Hauska koira!  Jatkossa tullaan lisäämään vauhtia ja esteitä ennen keppejä jotta herrasväki osaisi myös hakea kepit kovassa vauhdissa ja ilman merkkaamista ja vain pelkästään sanallisella käskyllä. Muska treenailee ihan peruskepitystä 7-6 verkolla ja etupalkalla. Kohta aloitan vahvistamaan keppikulmia minkä jälkeen liikehäiriö. No neidin kanssa mennään edelleen niin hitaalla temmolla ett saa nähdä mitä tulevaisuudessa tulee käymään. Selvitäänköhän me koskaan kisakentille?
 
Lauantaina oli parin kuukauden tauon jälkeen jälleen OJ:n koulutus topteam leirin tiimoilta. Rata on Jenny Damnin käsialaa ja aiheena oli varmaan ohjaajan muistikapasiteetin sietokyvyn testaamista. Tai ainakin siltä se tuntui... Vaikka opiskelin radan tosi hyvin ja luulin muistaneeni niin heti kun otettiin koira radalle niin kuinkas kävikään. Kaikkein vaikeinta oli muistaa kun höylättiin paria hyppyä ja sitä samaa putkee toisensa perään. Onneksi vikalla kerralla muistin radan aivan oikein ja saatiin Merrin kanssa melkein nolla tulos koko 28 esteen radalla. Harmittavasti vain yksi rima putosi mutta annetaan sen verran armoa. Harmittavasti juuri sitä rataa ei saatu nauhalle kun kuvaajalle iski teknisiä ongelmia. Onneksi sentään harjoituspätkistä saatiin koottua jos jonkinlainen tekele... Joissain kohdissa kyllä näkee miten päässä senkun raksuttaa tyhjää kun ei meinaa muistaa yhtään mihin pitää olla menossa ja mitä tehdä :) No pikkuvikoja! Pikkuvikoja tietysti löytyy myös valuvat valssit ym ym.
 
 
 
Aksailu jää nyt hetkeksi aikaan hieman taka-alalle kun oon koululla jumissa varmaan seuraavat kolme viikkoa. Tuun ainoastaan käymään pariksi päiväksi kotiin mutt voi olla ett silloin ei aksailla vaan meikä huilii... Onneksi 9 vko on meillä hiihtoloma ja silloin päästään taas tekemään vaikka mitä kivaa, esim. kisaamaan Lempäälään! Hyvä ett maltan odottaa...
Onneksi koululla voi kohentaa omaa kuntoaan nyt sitten ihan urakalla. On nimittäin tultu käytyä aika säännöllisesti salilla hieman lihaksia harjoittamassa. Nyt pitäisi vaan saada itseään niskasta kiinni ja selvittävä niille aamulenkeille. Harmittavasti vaan tuo unirytmi on muuttunut hieman epäsuotuisaksi aamuja ajattelen. Ei auta muu kuin nyt pakottaa itsensä ajoissa nukkumaan... Kova on ainakin yritys! Oon kyllä huomannut miten hyvää saliharjoittelu on tehnyt omalla liikkeelle jopa näinkin lyhyessä ajassa. Meinaan jatkossa käydä kotonakin salilla niin pystyis käymään säännöllisemmin kuin nyt tahtoo vain painottua koulupäiville. Tämä kuu mennään vielä monipuolisella saliharjoittelulla ja lenkkeilyllä. Ens kuussa aletaan sitten harjoittelemaan kunnolla nopeaa liikkumista radalla, esim. valssit, saksalaiset nopeammiksi ja notkeimmiksi. Työsarkaa kyllä riittää niin itsessä kuin koirissakin. Onneksi äiti hoitaa sillä välillä tän koirien kuntopuolen niin pystyn keskittymään nyt vain itseeni.
Aksailurintamalla meillä odottaa keväällä vielä välistävedot, kontakti-putkierottelu sekä vielä keppien vahvistaminen. Onneksi ei käy aika pitkäksi :).
 

4 kommenttia:

 1. On kyllä vauhdikasta ja vaivattoman näköistä menoa :) Toivon mukaan Nopasta tulee isona yhtä taitava liitäjä kuin enostaankin...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri kiittää :)!
   Noppa on kyllä perinyt hyvät geenit joten se varmasti liittyy tähän samaan aksailujengiin kuin me muutkin! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita luvassa ;)

   Poista