maanantai 12. marraskuuta 2012

Viralliset kisatreenit Kuopiossa

Kisattiin Kiian kanssa kolmen startin verran Kuopiossa HuPun kisoissa. Kerrankin sai kokeilla vaikka mitä kivaa kisoissa kun ei ollut minkäänlaisia paineita suorituksista. Tuomarina medeillä toimi Johanna Wüthrich. Aivan uusi tuttavuus mutta kyllä voisi ilomielin mennä hänen radoille uudelleenkin. Kaikki radat olivat todella kivoja, sai rennosti mennä vaikka joka radalla oli jokin paikka missä piti olla tarkkana.

Ekalla radalla vaaranpaikka oli heti puomin jälkeen... Tiesin sen ett jos en saa Kiia pysähtymään kontaktille niin sitten se ihan varmasti hyppää väärän hypyn. Käskytin kontaktikäskyn eli seis mutt eihän se neitiä pysäyttänyt. Tajusin sen jo heti kun avasin suun ett nyt tuli väärä käsky. Miun kun piti käskyttää odota. Silloin neiti pysähtyy... No neiti ei todellakaan pysähtynyt vaan paahtoi väärälle hypylle ja vielä loikaten puomin alastulokontaktin yli... grrrrr!!! Kiia oli kyll aika ärhäkällä päällä ennen starttia niin tiesin ett kontaktien kanssa voi tulla ongelmaa. No loppurata me sitten harjoiteltiinkin kuten oli ajatuskin; kaikille putkille takaaleikkaus ja lopuille kontakteille pysäytys ja vapautus.

Toka rata meni ihan jees... Tuloksena -5,00 ja 3.sija. Tiesin jälleen yhden hankalan paikan ja siinä tulikin tosi tökkivää menoa, ei vaan näy videolla. Jäin liiaksi jälkeen ja Kiia jäi pyörimään eteen. Onneksi siitä selvittiin ja loppu meni sitten ihan rutiinilla. Onneksi tuomari ei vaan huomannut puomin ylösmenovirhettä sillä Kiia loikkasi sen aika hyvin. Pitää varmaan taas ruveta rikkomaan sen rytmitystä tuolle puomille kun tahtoo ponnistaa väärästä kohdasta ja näin menee liian tiukille noiden osumisten kanssa. Ongelma ei todellakaan ole uusi sillä Kiialla se oli jo alkeista tai estevalmiista lähtien aika ongelma. Jouduttiin silloin jo rikkomaan rytmiä ja käyttämään jopa "länkiä" hillitsemään liikaa ylösponnistusta. No jos se nyt tuosta lähtis jälleen lutviutumaan.

Hypärillä matka jälleen kosahti siihen minkä tiesinkin olevan meille sen hankalimman. Putkeen heitto ja siitä sitten hitsin pitkä suora ja miun pitäisi keritä ulkokaarteesta tarpeeksi pitkälle. Vaikka kerkesin aika hyvään kohtaan niin ohjaus ei ollut päällä ollenkaan eli vastakäsi näyttämässä hypylle. Kiia meni siitä ohi ja hyppäsi takaisin. Sitten taas hieman treenattiin... Halusin testata kepit takaaleikkaukselle sillä en oo koskaan ottanut kisoissa niin. Treeneissä neiti kyllä menee ne tosi hyvin. Nytkin lähti mut sitten pysähtyi. Tajusin jälkikäteen ett käskytin sitä liian tiheästi eli eri tavalla kuin treenatessa. Jos on erikoinen tilanne kepeillä niin Kiialle pitää sanoa napakasti ja normaali nopeudelle kepit kepit kepit, eikä nopeasti kepitkepitkepit. Toinen ottaa siitä paineita ja sitten mennään mönkään. Mut tätä asiaa hiotaan paremmiksi!


Suuret kiitokset Tiinalla ja Jamille seurasta sekä Reetalle majapaikasta! Oli mahtava reissu jälleen! Kiian kanssa jatketaan näitä kisatreenejä ens kuussa Kotkassa...

Sillä aikaa treenaillaan pienimuotoisesti Merrin kanssa. Ollaan otettu jätkälle uusi ase... prinssinakit! Lelu kuumentaa toista aivan liikaa joten päätin ottaa namipalkan käyttöön. Katsotaan pidemmällä tähtäimellä tuottaako se tulosta, ainakin alku näytti ihan lupaavalta. Vkonloppuna jatketaan kokeilua OJ:n koulutuksessa. Toivottavasti pikku miehen pää kestää kasassa eikä ole mennyt lemmen tuoksuista aivan sekaisin. Muska nimittäin aloitti viime ti tokat juoksunsa ja loppuviikosta olis sitten tärppi päivät tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti