tiistai 6. marraskuuta 2012

Luonnetta?

Varasin jo aikaisin keväällä meidän harmaille luonnetestipaikat Orimattilaan. Vaikka testiä ei oltu vielä edes anottu niin paikat saatiin :) Huomaa miten suosittuja kyseiset testit ovat! Alunperin testin olisi pitänyt olla syyskuun lopussa mutta erilaisten tapahtumien ja sattumien takia, testi siirtyikin aivan tähän marraskuun alkuun. Ja mikäs sen parempi päivä kuin 3.11, sateinen pyhäinpäivä! Tuomareinahan toimi LAINE MIKAEL & HEIKKILÄ SAMI.

Testiä ei ole videoitu kun satoi vettä ja en ollut varma riittäisikö akku molempia koiria! Onneksi sain kattavat raportit yleisöstä!

Ensimmäisenä oli Merri vuorossa. Otin sen jo aika ajoissa pois autosta kun en ollut aivan varma kuinka kauan menee missäkin kohtaa ettei vaan tule sitten paniikkia. No olisin kyll kerinnyt ottaa sen paljon myöhemminkin mutta tehty mikä tehty. Merri kerkesi höyrytä ja häyrytä ihan tarpeeksi ja varmaan alkoi tajuta ettei ollut mistään agijutusta kyse. Toinen oli kyllä hieman ihmeissään ett mikäs juttu tämä nyt olikaan ja meni jopa hämilleen. Olin kyllä yllättynyt Merrin käyttäytymisestä testissä, sillä olisin voinut kuvitella sitä hieman, voisiko sanoa, ärhäkämmäksi. Toinen osoittautuikin meidän pieneksi pojaksi miksi sitä on aina kutsuttukin :) Testissä paljastui hyvin mitkä ominaisuudet koiralla on jo syntyessään ja mitkä on opittuja. Merristä näki selvästi mitkä "ominaisuudet" se on oppinut!

I Toimintakyky -1, pieni
II Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu +1, pieni
IV Taisteluhalu -1, pieni
V Hermorakenne +1, hieman rauhaton
VI Temperamentti +2, kohtuullisen vilkas
VII Kovuus +1, hieman pehmeä
VIII Luoksepäästävyys +2b, luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Tulos: 105 - 25 = 80 pist

Merrin testistä tuli mieleen aivan Kiian luonnekuvaus-sessio. Niitä voisi paljon verrata toisinsa. Merri otti ihmeen paljon häiriötä paikasta ja tuomareista. Se ei tuntenut oloaan mitenkään mukavaksi ja paikka paikoin tarvitsi hieman aikaa palautuakseen. Merri on niin miun koira ja omistajana/lauman johtajana olen Merrille suuri moottori mikä vie eteenpäin. Onneksi kuitenkin Merri palautui itse testistä todella hyvin eikä sille jäänyt siitä mitään muistijälkiä. Se ett päästiin pienen lenkin jälkeen autolla niin toinen oli jo oma itsensä. Hyvä niin!

Yksi koira oli välissä ja sitten oli Kiian vuoro. Kerta Merrin testi meni hieman alakanttiin kuin mitä olin ajatellut niin enpä paljoa stressannut enää Kiian testiä. Aattelin ett se menee varmaan samalla kaavalla kuin mitä silloin luonnekuvauksessa vuonna 2009. Kun otin Kiian autosta ja kävin sen kanssa kävelemässä niin toinen oli oikein ärhäkkäällä päällä; haukahteli ja puri hihnaa. Itse testi oli minulla todella yllätys, positiivinen sellainen. Neiti meni innokkaasti paikan päälle ja oli aika rauhallinen. Tarkasteli yleisöä ja muita henkilöitä. Kiia oli paljon luoksepäästävämpi kuin mitä Merri ja ei missään välissä kokenut testitilannetta vaikeaksi. Eikä neiti ottanut vieraasta paikastakaan yhtään häiriöitä. Ilmeisesti kisapaikkoja ollaan sen verran jo kierrelty ett mikään ei paljoa hätkäytä :). Jo aivan testin alusta lähtien näin ison eron verrattuna luonnekuvaukseen. Kiia oli niin super-neiti; siinä näki ett käyttäytyminen on samaa testissä sekä oikeassa elämässä. Opittua toimintaa ei ole niin paljon kuin esim. Merrillä.

I Toimintakyky +1, kohtuullinen
II Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu +1, pieni
IV Taisteluhalu +2, kohtuullinen
V Hermorakenne +1, hieman rauhaton
VI Temperamentti +2, kohtuullisen vilkas
VII Kovuus +1, hieman pehmeä
VIII Luoksepäästävyys +2a, luoksepäästävä aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon

Tulos: 140 pist 

Ainut mitä en allekirjoita tuossa niin on tuo laukauspelottomuus. Kiia on kyllä laukausvarma, mutta niinkuin tuomarikin sanoi niin se on just sen hetkinen tulkinta. Vaikka Kiia käyttäytyi tosi hyvin ja varmasti koko testin ajan, eikä tarvinnut palaututteluja niin silti pisteet olivat lähes samat kuin Merrillä. Tuomari sanoikin ett pistevälit on niin suuret ett pitää olla iso ero ett hyppää toiseen pistesarakkeeseen. Oon kyllä todella tyytyväinen noihinkin pisteisiin, varsinkin Kiialla, sillä nämä kyseiset tuomarit ovat arvostettuja ja tiukkoja. He osavat kyllä lukea koiraa eivätkä kuormita turhaan. Ens vuonna sitten Muskan kanssa samaan paikkaan ja samoille tuomareille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti